_BENNY:
JOSEFDRUHY: Tady jsem odpověděl poprvé
..............................................................................................................
"....da se klast otazka - za jakych okolnosti by se mohlo ukazat, ze HDV neplati? jinymi slovy, da se HDV falzifikovat? muzeme si prestavit experiment ktery by dokazal, ze HDV neplati a JOSEFDRUHY by to prijal? anebo se to s HDV ma cele tak, ze plati za vsech okolnosti a neexistuje moznost jak ji zpochybnit?"
Reakce : zde jsem nereagoval, protože tuto řeč považuji za provokační, mírně nekorektní. Všichni kteří zde HDV znají a polemiky nad ní se zůčastňují jasně vědí, že já HDV nepasoval na už hotovou bezchybnou a nezpochybnitelnou teorii a mnohokrát jsem psal, že kdyby větší počet renomovaných fyziků ukázalo a prokázalo, že HDV je nesmysl a má neodstranitelné chyby, že bych samozřejmě (!) to uznal.
............................................................................................................
MORPHLER:
" snazim se premyslet nad cim me zadate- proc jste pouzil priklad s Romem a Juliii. Proc? Je to priklad neceho, co vyvratit nelze, co si neklade zadne naroky na pravdivost ci vztah na realitu, co je umeleckou literarni licenci. Chcete tim rict, ze pro HDV plati tato analogie? Snad ne, kdyz tesne pred tim tvrdite, ze HDV samozrejme (sic!) zpochybnit lze. Lze zpochybnit, ale nelze vyvratit, falzifikovat? Jestlize je vam to tak zrejme, (jak HDV zpochybnit), muzete to prosim objasnit jak nekomu, komu to az tak zrejme neni?"
Reakce : Ano, nepochopil jste můj příměr s Romeem a Julií, nešlo o ty dva milence ani o autora, šlo mi o to říci, že jeli nějaká "pravda" napsána v jazyce anglickém a už jí nikdo nezpochybňuje ( anebo je stále dána v šanc novým poznatkům ) pak tatáž opsaná "pravda" a přepsaná do čínštiny by neměla být zpochybňována. Teorie relatzivity napsané angličtinou by měly platit i kdyby byly napsány čínskými znaky , že ? Tak to je s HDV v jedné její partii, kde jsem pouze přepsal soudobé interakce v soudobé zápisové technice do jiné zápisové techniky dvouznakové, čímž ovšem !!! jsem chtěl ukázat, že by stejný poznatek o chování "m" hmoty ( zapsaný angličtinou zapsaný pomocí desítek až stovek znaků latinky, řečtiny, a jiných ) mohl platit i tehdy když ho napíši ve dvou znacích které ovšem !!! representují veličinu "Délka" a "Čas" tj. jejich dimenze. Pokud platí interakce zapsané historickým zápisem pak tytéž pravdy zapsané pomocí dimenzí časoprostorových by měli platit taky...čili tím chci "dokazovat" že hmota je postavena z dimenzí dvou veličin a není ona sama základním artefaktem vesmíru alébrž odvozeným z čp.
Tak to na vysvětlenou.