Slečna BLUNTED mi napsala do pošty v 19:50:18, 4.12.2013
tuto otázku :
"a kde se vzaly ty balíčky?" No to je přeci hezká lidská a smysluplná otázka...za kterou se nemusí stydět. ((( já kdysi když jsem v podobném duchu oslovil fyzika Luboše Motla otázkou :"a z čehože jsou ty struny?" v té strunové teorii, dostal jsem odpověď : "z ničeho" )))
Takže ..., já slečně "takto" neodpovím ; řeknu jí svůj názor o něco inteligentněji než řekl tenkrát Motl mě.
Mám názor, že Vesmír ve Třesku nevznikl. Myslím si že ve Třesku nastala jen "změna stavu" Vesmíru, tj. stavu který byl před Třeskem na stav po Třesku. Před Třeskem panoval stav Vesmíru takový, že "tam" byl ( a ještě je ) časoprostor bez hmoty, tedy je naprosto euklidovsky plochý, je inertní vůči "všemu", je nekonečný, respektive velikost "jednotky" intervalu je 1 ( jedna ) což znamená, že nelze určit "jak" je interval veliký, je až singulárně veliký dtto nekonečně veliký, nelze čím-podle čeho porovnávat velikost intervalu "jedna". A v tomto stavu před Třeskem ( je to první "člen" posloupnosti následné ) najednou (?) nastala změna = Třesk. ( už tento akt by měl být v souladu s existencí nějakého Zákona-Pravidla....a zřejmě byl a je. ( první to zákon ... ? ) A Třesk není výbuch ničeho a "někde v čp" ( asi kdekoliv a není to ani singularita ani nekonečno ) , je to "změna stavu", je to první asymetrie ( něčeho, vypovím o tom to za chíli ) po předchozí symetrii. Po Třesku "se spustí" posloupnost změn. Tato posloupnsot se bude n á s l e d ě řídit stovkami až statisíci pravidly a zákony, aj., ale v "prvním kroku" po Třesku zřejmě bylo jedním z z mála "zahajovacích" pravidel, pravidlo : Princip střídání symetrí s asymetriemi....( čeho?, že...) no v aktu zahajovacím nebylo nic jiného než samotný časoprostor, tedy jen ony dvě veličiny "Délka" a "Čas" , tedy jejich dimenze. Jsem toho názoru, že těsně před Třeskem už časoprostor "měl" 3+3 dimenze ( toť ona symetrie ) a po Třesku .... "se začaly křivit" !!!!!!!!!!!! původní poměr jednotky délkové vůči jednotce časové c = 1/1..... se najednou mění na vééé menší cééé. ( i vééé natřetí menší cééé natřetí )... prostě nastupuje křivení časoprostoru, vlnění časoprsotoru, až do naprosté bizarnosti tj. časoprostoré pěny na škálách Planckových. Tato pěna je i dnes na těch malých rozměrech.... vesmír ( čp ) "se rovnal, narovnával, až se narovnal" z původní "pěnové křivosti v té singularitě" do plochého stavu jak ho pozorujeme ve v e l k o š k á l á c h dnes.
Výklad by mohl pokračovat v upřesňování detailů, ale ... ale ( jsou tu posluchači ? )
Slečno BLUNTED, no a ty "balíčky" jak jste to vy označila, jsou ony vlnobalíčky v té pěně bizarně zakřiveného čp a "vyskakují" z ní do pozice "stop-stavu" zamrznutého stavu, neměnného stavu ; pěna dál pění, mění křivosti, ale vlnobalíček už ne, je to "klon" je to útvar mající přesný tvar, přesný počet dimenzí z nichž byl sestrojen, je to vlnobalíček mající neměnný vzhled atd. = to jsou pak ony "vlastnosti" které on má : hmotnost ( i ta je vlastností vlnobalíčku ), spin, náboj, barvu, izospin, vazebné schopnosti aj. Vlnobalíček je unikátním "klonem" který vznikl asi podle nějakého pravidla anebo náhodně, to nevím. Ale vím, že po vzniku-realizaci dalšího každého vlnobalíčku ten Vesmír najednou dodává "k artefaktům" i zákony chování vzájemného. Každým zesložitěním hmotových struktur vzniká i zákon, nový a nový zákon. Ve Třesku byl zákon jen jeden, pak nastupuje nejen posloupnost tvorby složitějších hmotových elementů, ( atomy, moelkuly, bílkoviny... ) ale nastupuje i posloupnost přídavných zákonů. Po třesku neexistovalo prav idlo jak se bude slučovat kyselina se se zásadou aby vznikla sůl ... ne, takový zákon "se narodil" až ve chvíli kdy Vesmír podle pravidla o střídání symetrií s asymetriemi vyrobil tyto chemické látky ""slučováním"" jednodušších ingrediencí. Stále složitější a složitějsí hmota se ve vesmíru rodí postupně podle ...
a další výklad až potom bude-li o to mít někdo zájem.