LUBOB: nechci být s nikým ve válce, ale dokud se dotyčný neomluví za ponižování, budu oplácet ! Jiná lepší doktrína neexistuje. viz právě Nelzon Mandela : toho mučili grázlové 27 let a neomluvili se a on jim odpověděl úsměvem a odpuštěním. Jenže to gesto pochopili jen slušní lidé, nikoliv grázlové. Ti kdykoliv v budoucnosti se svým zlem opět začnou (!) ( takový je svět ) ...a ona "laskavost a mír "na tváří Mandely stejně vejde v niveč.
Kdyby zdejší grázlové byli těmi mírumilovnými lidmi ( Mandelovci ), omluvili by se za svá ponižování a posměchy ...a vyčkali by reakce. ( a zjistili by že jsem "mír" přijal a že nemám co oplácet. Např. zde nová BLUNTED : neměl jsem, nebyl důvod jí urážet, naopak, když se jí to zdálo, tak jsem se jí omlouval a vysvětlil to ... ). Doktrína druhá : Grázlové se neomlouvají, kdyby se omlouvali, nebyly by vlastně grázly, že ?
Tato věta, poslední, mi připomněla jednu malou příhodu, kterou jsem zažil po revoluci v té době euforií a i zmatků : Podal jsem si na Geodezii nějakou žádost. Za týden jsem dostal jsem do schránky výzvu, abych si na poště vyzvedl doporučený dopis z Geodezie. Tehdy byly na poštách strašné fronty, i hodinu a víc. Když jsem si jí vystál, řekla mi úřednice, že mi dopis nemůže bez ohoho "výzva-lístečku" vydat ikdyž mám občanku. Sedl jsem do auta a jel 4 km domů pro lísteček. Když jsem si podruhé na poště vystál frontu, tak jsem po otevření dopisu se dočetl, že mám ve své žádosti nějakou chybu, nebylo řečeno přesně jakou. Šel jsem na Geodezii a vystál si frontu..bohužel se na mě nedostalo, bylo moc lidí a zastihla mě zavírací hodina. Musel jsem od středy počkat do pondělí na "úřední den". vystál jsem druhou frontu a postavil se k pultu úředníka. Ten mi řekl, že v žádosti mám "ten-a- ten" špatný údaj. (( který mi mohl kdysi zatelefonovat )) Já říkám :"no dobrá, tak mi to půjčte, já to tu hned opravím", byla to nějaká blbost v číslech. Úředník to odmítl, že musím podat novou žádost ( nová fronta na poště, nová fronta na Geodezii ) a já se ho zeptal, "proč to nemuhu hned opravit zde ?" a od odpověděl : "to by pak znamenalo že jsem ve své výzvě lhal, v tom upozorňovacím dopise, že tam máte, (že jste měl) chybu".
- - Celá ta komunikace s byrokratem kvůli jednomu číslu trvala skoro měsíc, mnoho peněz za benzín, za známky na dopisy, psaní výzev, 3x poštačka s výzvou do schránky atd.
Takže ani nemůžu chtít po grázlovi omluvu, protože kdyby se on omluvil, tak bych byl lhář, že říkám, že je grázl.