• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: rétorika divergující do záhrobí...nemám náladu na 100 x 100 řečí a výsledek je nasranost ;a stav zahajovací jako stav koncový
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    vzorečky jsou jen "stop-stavem" a nelze z nich poznat, zda byl vybrán prááávě stav rakety která se vrací a brzdí anebo zda to je stopstav zrychlené rakety která se vzdaluje. Takže zase jen klam a mam.

    zadne stop-stavy. vzorce pro zrychleny/zpomaleny pohyb vychazeji z INTEGRALU od casu nula az do aktualniho. zahrnuji tedy vsechny stavy.

    mate po ruce kalkulacku? dejte si si tam ArcSinh(1) & ArcSinh(-1), vysledky porovnejte.
    znovu vam opakuji, ze pri pohybu rovnomerne zrychlenem cas dilatuje naprosto stejne jako pri pohybu rovnomerne zpomalenem.
    znovu vam opakuji, ze pokud pavel v rakete opusti zemi & za nejaky cas se vrati, budou jeho hodinky ukazovat mene nez hodinky petrovy. to vam rekne kazdy fyzik. to je soucsna fyzika. chcete jit proti ni?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: neni pravda, ze transformace lze delat pouze ve "stop-stavech", a...a ejhle, najednou uznáváte, že "Lorentrova transformace" je předvedením stop-stavu dvou soustav kdy LT je porovnáním dvou soustav, z nichž jedna je v pohybu rovnoměrném, ba ...ba zase máte něco "proti" že je to i porovnání soustav kdy jedna je v pohybu nerovnoměrném. kdy je rychlost konstantni. lze je delat pri jakemkoliv pohybu, jen je to proste tim slozitejsi, cim slozitejsi je pohyb. pro rovnomerne zrychleny pohyb se to da vyjadrit jeste pomerne snadno. já jsem LT do zrychleného pohybu nestudoval, ale i tak intuitivně nesouhlasím. Koneckonců to není pro mě jádro sporu. Jádrem je Vaše flusání do mé vize pootáčení soustav, kdy pootáčení se děje při nerovnoměrném pohybu a LT se zkoumají při "stop-stavu" nerovnoměrného pohybu. Tady jste flusal ostošest. Dokažte, že "transformace" nesjou výkaldem, realitou, výsledkem, pravou skutečností pootáčení soustav, což je 10x větší poznatek než "oholená transformace"


    pokud pavel poleti ze zeme se zrychlenim a, posleze poleti konstantni rychlosti v a, pak se stejnym zrychlenim (pouze s opacnym znamenkem) zabrzdi az do klidu, zacne zase zrychlovat az na rychlost v & po nejake dobe zacne brzdit, nakonec pristane na zemi.
    to je jen blafání o ničem...

    jeho hodinky budou ukazovat kratsi dobu letu.


    chcete presne vzorecky? mohu je dodat, vy si pak muzete dosadit libovolne hodnoty vzorečky ? k čemu ? ty vaše vzorečky nikdy nemohou ukázat zda v ten okamžik "stop-stavu" pohybu jde o zrychlování či zpomalování pohybu rakety, která se vrací a zda tedy čas dilatuje i cestou zpět či naopak. Ty vaše výplody nejsou důkazem ani argumentem & uvidite, ze mam pravdu. máte ho*no.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    blekotání nepřesné a s žádným resumé
    to je vychozi premisa (vsimnete si slova pokud)

    kydy bez argumentů
    nasleduje tvrzeni, ktere vychazi z experimentu.

    vedel jste, ze dilatace casu byla potvrzena i v obycejnem letadle leticim kolem zemekoule? ze pasazeri vystoupili z letadla o 'trosku' mladsi?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    přesto věz, že ty tvoje "Lorentzovy transformace" v pohybech nerovnoměrných (!) jsou pí*ovina, čili jen matematické výplody. Jen matematické.


    picovina? mohl byste to dokazat? vzdyt ta matematika vyhovuje experimentu. nebo je to picovina, protoze je to matematika? :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    kteréne, kde jsem řekl, že pouze ve "stop-stavech" ? kde jsem to řekl, ?, debile...neřekl jsem nikde "jen ve stopstavech"...

    je to v tom dokumentu o paradox dvojcat, ktery jste sem nalinkoval :
    právě v těchto „stop-stavech“ by se jí mohly odečítat stavy rychlostí v(1), v(2) , v(3) …v(n). V těchto stavech vééé, každé jiné, lze provádět ony „slavné“ transformace,

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    neni pravda, ze transformace lze delat pouze ve "stop-stavech", kteréne, kde jsem řekl, že pouze ve "stop-stavech" ? kde jsem to řekl, ?, debile...neřekl jsem nikde "jen ve stopstavech"... přesto věz, že ty tvoje "Lorentzovy transformace" v pohybech nerovnoměrných (!) jsou pí*ovina, čili jen matematické výplody. Jen matematické. kdy je rychlost konstantni. lze je delat pri jakemkoliv pohybu, pokud ano, pak já o nich nikdy nemluvil a své "stop-stavy" jsem použil jen do nerovnoměrného pohybu, abych demonstroval že při nerovnoměrném pohybu dochází k pootočení soustav a toto pootočení je patrné pri použití LT v daném konkrétním porovnání dvou soustav při konkrétní "zvolené" vééé. Jenže natvrdlýmu volovi to vysvětlit nelze anebo s nasazením neúměrné energie. jen je to proste tim slozitejsi, cim slozitejsi je pohyb. pro rovnomerne zrychleny pohyb se to da vyjadrit jeste pomerne snadno.


    pokud pavel poleti ze zeme se zrychlenim a, posleze poleti konstantni rychlosti v a, pak se stejnym zrychlenim (pouze s opacnym znamenkem) zabrzdi az do klidu, zacne zase zrychlovat az na rychlost v & po nejake dobe zacne brzdit, nakonec pristane na zemi.
    blekotání nepřesné a s žádným resumé

    jeho hodinky budou ukazovat kratsi dobu letu. kydy bez argumentů


    chcete presne vzorecky? mohu je dodat, vzorečky jsou jen "stop-stavem" a nelze z nich poznat, zda byl vybrán prááávě stav rakety která se vrací a brzdí anebo zda to je stopstav zrychlené rakety která se vzdaluje. Takže zase jen klam a mam. vy si pak muzete dosadit libovolne hodnoty & uvidite, ze mam pravdu. Nemáte... protože jste zlý člověk, proto nemáte pravdu. Já to studoval 10 let a Vy jste se smál. - jste zlý člověk a já Vás porazím kdykoliv, čestně nikoliv flusáním. "Slovíííčka" nejsou flusáním, "slovíííčka" jsou jen označením (!) označním skutečnosti. Slovíííčkem spíš ubližujeme sobě než grázlovi. Flusání ovšem je "nekorektnost do podstaty názoru" použitá k ponižování.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: mylite se. konstantni rychlost neni stop-stav zrychleneho pohybu. konstatni rychlost je rychlost pro kterou plati v(t0)=v(t1)=v(t2)=v(t3) ....=v(t)


    schvalne si namalujte krivku rychlosti na case pro zrychleny/zpomaleny pohyb, vyznacte si na ni nejaky stop-stav & urcte jak dlouho tento stop-stav (stav kdy byla rychlost konstantni) trval. zjistite, ze ten casocy interval se limitne blizi nule.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"pokud se pavel pohybuje vuci petrovi konstantni rychlosti a to je ten "stop-stav" do pohybu zrychlerného, vole...vole ! 50x vole. Jak jinak by se Pavel do stavu s rychlostí vééé se blíží cééé dostal ? jak kreténe. A až se "tam" dostane do vé se blíží cé musel předtím použít pohyb zrychlený a tím, tím, tím, tím pootáčel svou vlastní soustavou vůři domácímu pozorovateli. Kteréne. pokud chceš tvrdit že nemám pravdu, musíš to poctivě korektně dokazovat né kydy, blitím a ponižováním je to ekvivalentni situaci, kdy se touze rychlosti pohybuje petr vuci pavlovi. v tom je prave ta relativita, neni absolutni reference. seš debil, který nikdy nepochopil relativitu. Relativita ( ve fyzice, možná jinde jo) není to, že když se na sebe dvě opice "v klidu" dívají, že jedna tvrdí ( sousedce ), že vidí slona a že sousčasně druhá opice tvrdí ( své sousedce ), že také vidí slona, aniž by se vzájemně informovaly o tom že obě vidí totéž
    pavel pozoruje, ze petrovi se zpozduji hodinky vuci pavlovi, & zaroven petr pozoruje, ze pavlovi se zpozduji hodinky vuci petrovi." Tento Váš výklad není relativita. To by mohlo tvrdit reliktní záření, že vidí Zemi a Země by mohla tvrtdit ( v téže době ! ) že vidí reliktní záření

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: muzete mi ukazat nejake moje flusance? vazne vam nerozumim. naprosto vecne vam tu vysvetluji relativistickou fyziku.
    za dnesek jsem vam tu dal celou radu odbornych & precizne odargumentovanych pripominek.
    neni to to, co chcete? odbornou kritiku?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    zkusim to jeste takhle (snad vas to presvedci):
    pokud udelate derivaci, abyste zjistil 'stop-stav', tak ten okamzik, kdy rychlost je konstantni, trva nekonecne kratkou dobu. za pikosekundu zrychleneho pohybu je rychlost jina.
    podle lorentzovych transformaci je dilatace casu dana t'=t*(1-v^2/c^2)^0.5 . ale vzhkedem k tomu, ze t=0, pak i t'=0.
    zaver z toho je, ze i pri zrychlenem pohybu k zadne dilataci nedochazi.
    coz je v rozporu s fyzikou, v rozporu s experimentem.
    vzdyt si vzpomente na ty miony. pri velke rychlosti ziji dele, protoze 'na nich' cas bezi pomaleji. je dilatovany.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    řekl jsem aby jste sem nechodil, protože...protože i 10ti letému děcku se vysvětlijí argumenty lépe než natvrdlému. citace :"tech vasich stop-stavech, kdy je rychlost konstantni je prave casova dilatace relativni."
    Reakce : je to úúděs Vám to vysvětlovat a ...a proto sem nechodtě, jen mi dráždíte nervy. Máme-li zrychlený pohyb "a" a ten stále zrychluje, čili stále platí "a", tak když chci podat výklad, že se při pohybu "a" raketa blíží jakési rychlosti "v", a ve chvíli kdy se raketa dostane na metu, že změní-li "a" na "v" ( raketa nedostane přísun paliva ...pohyb sye změní na rovnoměrný ) tak, že tomuto okamžiku já řeknu "stop-stav" stoprstav tomu !!! zrychlení...., stopstav zrychlení je vééé. Tak : Pochopíte to ?
    Pokud ne, což už jste pět měsíců prokázal nesmírným odporem bez kloudných prodiargumentů, pouze flusance, tak se s Vámi prostě odmítám bavit. Já nemám síly navíc, abych Vám své názorové vize přednášené v dobré víře ( vzápětí poflusané ) předváděl 5 měsíců s nasazením neskutečně více sil než k 12 ti letému žákovi.

    Nechoďte sem.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ja vim, co je to derivace.


    vsimnete si prosim, ze ve svych prispevcich vas nikde neurazim, nekydam zadne flusance, ani zadny hnuj. to co podavam jsou poctive argumenty. vy je nevidite, ale vidite flusance, ktere tam nejsou.


    pokud jde o ten stop-stav, tak tam prave delate tu chybu. z toho'stop-stavu' nezjistite, jak se raketa pohybovala pred nim. & celkova casova dilatece je INTEGRALEM od nuly do casu t.


    prosim uklidnete se & verte mi, ze vam tu rikam pravdu, tak jak to zna kazdy fyzik. pokud mi neverite, poptejte se jinde. vsichni vam to potvrdi.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    já nic neříkal o dilataci při návratu rakety zpět, já říkal, že rakety při návratu zpět zpomaluje a tím pádem pootáčí "svou vlastní soustavou" zpět do polohy startu...takže stále a stále jsi nekorektní

    s prominutim, rikal. je to v tom vasem dokumentu. konkretne :
    Na zpáteční cestě totiž ta raketa někde příhodně blízko Země musí brzdit !!!!! což je opak zrychlování a tím pádem zase „narovnává“ to pootočení v l a s t n í soustavy S´do původní polohy jakou měla raketa před startem a úúdajný dědeček Pavel je stajně starý jako Petr, když raketa přistane.

    & ted uvazte : jestlize pri ceste smerem od zeme cas dilatoval, tak pokud by pri navratu na zem mel byt stejny jako na zemi, tak by cas musel kontrahovat. musel by na rakete zrychlovat.
    jinymi slovy, raketa by cestovala do minulosti.

    skutecne to promyslete, jestli chcete propagovat stroj casu, protoze ten z vasich uvah plyne.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: seš debil. citace :"druha zasadni chyba je, ze transformace se neprovadeji v zadnych stop stavech."
    Reakce : my když jsme se učili derivace ke křivce, tak profesor si zvolil na té křivce bod kdekoliv, opakuji KDEKOLIV...opakuji pro debila : K D E K O L I V !!!!!, a tam v něm udělal tečnu. Pokud by ta křivky presentovala čas, nějaký průběh času, zrychlený průběh času, pak označný bod ( kdekoliv !!! ) lze nazvat "stop-stavem", a inteligent ( na rozdíl od Vás ) by to pochopil...; jestliže tu vysvětluji, že máme raketu, a u ní pohyb zrychlený, a kdekoliv při jeho průběhu v tom pohybu udělám "zásek", že ho můžu nazvat stopstavem = tečnou ke zrychlenému pohybu, v němž bude pohyb rovnoměrný, tak... Jenže debil , Vašeho kalibru , tomu nejenže nerozumí, ale kydá flusance, naprostý hnůůůj, povýšenecké urážky, namísto podání poctivých protiargumentů...případně té poctivé matematiky.
    LUBOB:
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB: ten trik je v tom, ze arsinh[-q]=-arsinh[q]. pohyb zrychleny ma a, pohyb zpomaleny ma -a. po dosazeni do vzorce (viz nize) se ty minusy vykrati.


    ergo pri zrychlovani cas dilatuje, pri zpomalovani taky.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: nevim, proc mi zase nadavate. ja jsem vam to vysvetlil naprosto slusne. bez urazek. proc to taky nezkusite slusne?
    to co jsem prave vysvetlil by vam uplne stejne vysvetlil kazdy fyzik. pokud mate jiny nazor, ja vam ho neberu, ale pak byste ho mel dokazat vy.

    mimochodem, casoca dilatace byla mnohokrat potvrzena experimentalne. at uz v letadle kolem zemekoule nebo v kosmickych raketach. dalsi priklad je delsi zivotnost mionu.

    ta zasadni chyba je tady :

    Na zpáteční cestě totiž ta raketa někde příhodně blízko Země musí brzdit !!!!! což je opak zrychlování a tím pádem zase „narovnává“ to pootočení v l a s t n í soustavy S´do původní polohy jakou měla raketa před startem a úúdajný dědeček Pavel je stajně starý jako Petr, když raketa přistane.

    pri zpomalovani cas dilatuje stejne jako pri zrychlovani. ten vzorec uz jsem vam daval, ale nevim, jestli nebyl zkanalizovan. tak tady je znova :

    t'=c/a*arsinh(a*t/c)

    zkuste si tam dosadit nejake hodnoty & uvidite sam, ze ma pravdu. neni nutne se kvuli tomu zlobit.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Debile, dokazuj !!! své kydy-výroky. Ty tu tvrdíš, že : mate tam zasadni chybu. pri zpomalenem pohybu cas dilatuje uplne stejne jako pri zrychlenem Ty tu tvrdíš, debile, že já mám nějakou zááásadní chybu !!!, že při zpomalování rakedy Petr v domácí soustavě nadále pozoruje nárůst dilatace Pavla. Já podával jiný názor, co si myslím o "paradoxu dvojčat" ( při vracení rakety pootáčení její soustavy zpět ), ale ty tu tvrdíš, že mám Z A S A D N I chybu, tak dokazuj (!) já nic neříkal o dilataci při návratu rakety zpět, já říkal, že rakety při návratu zpět zpomaluje a tím pádem pootáčí "svou vlastní soustavou" zpět do polohy startu...takže stále a stále jsi nekorektní a 100x jsem říkal, že máš své výroky-formulace tvořit jinak, né jako nadřazené urážení, lhaní, překrucování, toho co řekl ten druhý a výroky demagogickými tvrzenímí "jak" to říká fyzika, ač to tvrdíš jen ty.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    oprava : sesynchronizuji
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    sumasumarum : pavel & petr si sesynchronuji hodinky. pavel nastoupi do rakety & odleti do kosmu. po nejake dobe se vrati zpatky na zem & jeho hodinky budou ukazovat kratsi uplynuly cas nez petrovy hodinky.
    pavel podnikl cestu do budoucnosti.

    takova je realita.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    . Petr P O Z O R U J E dilataci Pavla pouze ve svých přístrojích ; informaci Petrovi dodaly fotony, které ze soustavy S´přiletěly. Fotony donesly pootočenou informaci, tedy „dilatovaný“ interval času…


    aby fotony mohly nest takovou informaci, musely by "vedet", jakou rychlosti se pavel vuci petrovi pohybuje. & protoze fotony ani "nevedi", kde vlastne petr je, musely by nest tuto informaci pro vsechna mozna mista ve vesmiru.


    coz v dusledku znamena, ze uz v okamziku, kdy foton opousti pavlovu raketu, ma v sobe informaci o pohybu vuci vsem mistum ve vesmiru.


    navic, pri rovnomernem pohybu se neda rozlisit, kdo se pohybuje & kdo je v klidu (pripadne jak se pohybuji oba dva navzajem). takze pootocene fotony by musely putovat I od petra k pavlova.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam