• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    . Petr P O Z O R U J E dilataci Pavla pouze ve svých přístrojích ; informaci Petrovi dodaly fotony, které ze soustavy S´přiletěly. Fotony donesly pootočenou informaci, tedy „dilatovaný“ interval času…


    aby fotony mohly nest takovou informaci, musely by "vedet", jakou rychlosti se pavel vuci petrovi pohybuje. & protoze fotony ani "nevedi", kde vlastne petr je, musely by nest tuto informaci pro vsechna mozna mista ve vesmiru.


    coz v dusledku znamena, ze uz v okamziku, kdy foton opousti pavlovu raketu, ma v sobe informaci o pohybu vuci vsem mistum ve vesmiru.


    navic, pri rovnomernem pohybu se neda rozlisit, kdo se pohybuje & kdo je v klidu (pripadne jak se pohybuji oba dva navzajem). takze pootocene fotony by musely putovat I od petra k pavlova.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    neni pravda, ze transformace lze delat pouze ve "stop-stavech", kdy je rychlost konstantni. lze je delat pri jakemkoliv pohybu, jen je to proste tim slozitejsi, cim slozitejsi je pohyb. pro rovnomerne zrychleny pohyb se to da vyjadrit jeste pomerne snadno.


    pokud pavel poleti ze zeme se zrychlenim a, posleze poleti konstantni rychlosti v a, pak se stejnym zrychlenim (pouze s opacnym znamenkem) zabrzdi az do klidu, zacne zase zrychlovat az na rychlost v & po nejake dobe zacne brzdit, nakonec pristane na zemi.


    jeho hodinky budou ukazovat kratsi dobu letu.


    chcete presne vzorecky? mohu je dodat, vy si pak muzete dosadit libovolne hodnoty & uvidite, ze mam pravdu.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    pokud se pavel pohybuje vuci petrovi konstantni rychlosti je to ekvivalentni situaci, kdy se touze rychlosti pohybuje petr vuci pavlovi. v tom je prave ta relativita, neni absolutni reference.
    pavel pozoruje, ze petrovi se zpozduji hodinky vuci pavlovi, & zaroven petr pozoruje, ze pavlovi se zpozduji hodinky vuci petrovi.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: mate tam zasadni chybu. pri zpomalenem pohybu cas dilatuje uplne stejne jako pri zrychlenem. pokud se pavel pohyboval pohybem se zrychlenim (+a nebo -a) budou jeho hodinky pri navratu na zem ukazovat nizsi hodnotu uplynuleho casu.

    druha zasadni chyba je, ze transformace se neprovadeji v zadnych stop stavech. celkova zmena casu je INTEGRALEM casovych dilataci pres celou dobu pohybu.
    tech vasich stop-stavech, kdy je rychlost konstantni je prave casova dilatace relativni.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    oujé, mazání #432 in progress
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LT jsou matematicky dobře, ale jsou mylně interpretovány "do kosmologie"


    nejsou. nikdo je do zadne kosmologie neinterpretuje (krome vas snad). jsou to rovnice. jsou to rovnice. jsou to rovnice .....

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    jasne jsem vam ( ted uz ve smazanem prispevku) rekl, ze sem prestanu chodit, pokud Což je pohrůžka. Spíš vydírání prijmete tu podminku, ze ten prispevek nesmazete. dva dny jsem ho nechal nesmazaný...oparafovali Vám ho 4 pluskaři a tentýž příspěvek mnou okomentovaný oparafovalo 8 flusačů mínusem...takže ho vlastně četli všichni darebáci, co sem chodí...; tak proč bych ho neměl už po dvou dnech smazat ..i proto, že byl nesmírně urážlivý !
    smazal jste, vase volba. jste grázl...

    v tech trech odkazovanych prispevcich neni absolutne nic nekorektniho. to říkáte Vy, bez argumentů, že "není nic "nekorektního". Já říkám, že téměř vše je tam nekorektní. Výrok proti výroku, čili 1:1. Budoucnost ukáže zda a jak jste byl nekorektní. snazim se vam vysvetlit, ze je to jinak nez si vy vykladate. snažil jsem se Vám vysvětlit rok, že je to ( v HDV ) jinak než si Vy vykládáte...
    snazim se vam ukazat, ze mate ve svych uvahach chyby. snažíte se flusat, chyby mi neukazujete, já o ně žádal 26x ... takže lžete. Ukažte chyby do matematických předloh na mém webu. Ty kydy, které tu vedete jsou špatně a vím jak bych ty Vaše kydy ( těchto 3 příspěvků ... i minulých ) porazil, ale už nemám zájem zase zahajovat 100 příspěvků "tam" a 100 příspěvků "sem" , nervovat se, a na konci budou opět "slovííííčka" na Vaše pounižování a nekorektnosti. Je to zbytečné a zbytečné a zbytečné. Nechoďte sem. HDV právě Vaše vědecké "důůůůůkazy" nepotřebuje, ona si počká na lepší marchy

    nevim, proc se zase vztekate. mel byste se z toho poucit & mne podekovat. ha-ha-ha, a za co ? za urážky a nekorektnosti ??? anebo za ty "důkazy", které jste m,i dodnes neposlal ????? ha-ha jste neskutečný faryzej, tj. darebák--- jedine to vas posune dal. nema zadny smysl, abyste se ve svych chybach zakopaval. co má smyxsl a co ne, o tom nerozhodujete , naštěstí, Vy....naštěstííííí Vy ne !
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOBe, nechoďte sem !!! Vy jste velmi hnusný tvor ; řekl jsem, že sem nemáte chodit 50x ( oprava asi 25x ) Proč tedy jste hnusný nekorektní grázl a futr sem chodíte ? proč ? ... proč ? ( protože máte nutkání provokovat, flusat !!!!! proto !!!!! ) proč, když jsem Vás požádal, aby jste sem nechodil ? !!
    Vaše nekorektnost je bezmezná. .... - - Vaši nekorektnost jsem logicko-psychologicky popsal několikrát, naposled to bylo v "ukázce" : když řeknu já větu : na louce se pase kráva, pak Vy ( grázl a demagog, který úmyslně nadzvedává nervy tomu druhému ) přijdete s nekorektní oponenturou, Vám vlastní !!!! a prohlásíte : ne, JOSEFDRUHY, už 8x jsem Vám řekl, že to co říkáte je špatně, protože na louce se nepase vůl, ale kráva". - LUBOBe, to je gaunerský princip a pravá demagogie.

    Jiný "principielní" příklad Vašeho charakteru demagoga a grázla, řeknu ... řeknu ho příkladem "pro" ukázku toho principu : LUBOB v tramvaji : pane JN, co tady stříkáte z nohy po zemi tu svou krev?!, a děláte tu bordel" ?" JN mu na to reaguje : já žádnou krev tu po zemi necákám , LUBOB vezme nůž bodne toho JN do nohy až mu z nohy krev stříká a...a prohlásí zuřivě : "pane JN, co lžete, že necákáte krev z nohy ?, je to tu jasné všem, že cákáte, všichni se podívejte jak JN lže a ještě by chtěl mě nadávat "slovíčkem" grázle, demagogu...

    LUBOBE, to je Váš styl, nekorektní a demagogický, kvůli kterému je zbytečná s Vámi debata. 101x jsem Vás vyzval aby jste mi na papír napsal P R E S N E jakou chybu jste objevil v mých předlohách HDV , že Vám za "objev" poděkuji a zveřejním Váš geniální postřeh mé chyby. Neudělal jste to ale kydat nekorektnosti to sem budete chodit i přes zákaz.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    OMNIHASH: ne. Lži a nekorektnosti mažu, ty co nejsou "do vědy", ano ty co jsou provokační rétorikou , mažu. Co se týká čistě HDV a je korektním argumentem, to nemažu !!, to jste si, kretééééééne, nevšiml ? že tak to je ???????? že poctivé argumenty nemažu dokud nedosjde k rozřešení ?? Jenže rozřešení je vždy násilně ukončeno urážkami a někdy se "dobrá myslenka zaplete s urážkami dokopy a pak to mažu. Proč provokujete nekorektními lžemi nyní ? Ukaž, ty debile, kde jsem smazal "důkaz" proti HDV, který byl korektní ! Ukaž ! Pokud ne , si grázl, a nemáš jiné úmysly než zlé !
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: to je nápad... ano.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: proc se proste nejdete projit ven?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Lžete Vy. Já to mám zarchívováno.
    -.
    .-
    O co Vám vlastně jde ?...??

    ??.. prozraďte "o co"?
    ..pokud potřebujete flusat, vemte si dovolenou, nastěhujte se k manželce a flujsejte a flusejte. Anebo si najděte márnici a tam polévejte mrtvoly horkou vodou, to také pomáhá...to Vašemu egu také (u)dělá dobře !

    Já jsem si založil klub na NYXu k debatám "co vytknout HDV", a ke kreaticitě myšlení nad nápady při HDV. Pokud ste si umanul, že HDV zničíte, pak Vám ze srdce fandím, máte možnost, jak je libo. Udělejte to , ovšem poctivě vědeckými důkazy anebo minimálně korektními protiargumenty ke každé "kapitole" z HDV, a zveřejněte.

    Rozumíte česky ?????

    Jinak : Pokud ne, tak jděte do PRDELE, či do hajzlu, pokud česky neumíte.
    Sbohem.
    Sbohem !, ..ledaže by jste napsal ten důkaz ke zveřejnění, jen ten beru.


    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ano, M-M chteli experimentem potvrdit existence eteru. k jejich (& valstne vsech) prekvapeni to dopadlo uplne jinak. myslenka eteru byla jednou provzdy zavrzena. neni duvod, proc delat M-M experiment v kosmickych meritcich. eter to do hry zpatky nevrati.
    pokud chcete prokazat/vyvratit neco jineho nez exostenci eteru, pak je to JINY experiment.

    staci se drzet logiky veci (misto pocitani flusancu, ktere jsou beztak vsechny jen ty, ktere vam vratil vitr:-))

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: neproběhnuté experimenty mě neuráží, ale Vy ano. - Vy je ( neproběhnuté experimenty ) používáte za účelem urážek. Jiný smysl zde není proč tu sjte.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Takže LT je jen "lokální" pravda, jen jakási "tečna" jen jakási "derivace problému obecného"

    to samozrejme vyzaduje dukaz. mate neco takoveho?
    pokud je to testovatelna hypoteza, pak je spatne zformulovana. odpoved na tu hypotezu by znela :
    'ano/ne, LT je/neni jen "lokalni pravda" , jen jakasi tecna'.

    jak by asi vypadal experiment, ktery tuhle odpoved dal? rozhodne by to nebyl ten STEJNY M-M :-)

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"ale premitat nad vysledky neuskutecneho experimentu, to je blouzneni."
    Reakce : přemýtat nad paradoxem dvojčat - nad neuskuteřčněným experimentem o dědečkovi v raketě - jak po návratu na Zem zestárl, je bouzněním LUBOBa.

    citace :"opakujte si tu -- po 30 letech! -- novinku : M-M experiment se tykal hypotezy o existenci eteru."
    Reakce : ..a opakujte si novinku ( pro Vás novinu ), že on - Michelson Morley ten pokus sice dělal na "dokázání či vyvrácení" éteru, to ano, to byl první jeho úmysl, vole, ale pak se zjistilo, že výsledky M-M ex. poslouží i pro další poznatky z tohoto experinetu plynoucí a jsou užitečné a vedly k těm novým poznatkům, z nichž vzešly LT transformace , ..debile, ( o éteru řeč tu nebyla, ale o LT ano, vole, a k nim vedly M-M ex ) kterej za každou cenu potřebuje mít negace a flusat a fluast a flusat. Jiný účel ta Vaše řeč neměla. Já podávám zásadně argumenty ( méně či více kvalitní ), Vy zásadně flusance...vždy kvalitní.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tedy abyste pochopil, co vam sdeluji : vysledky neprobehnuvsiho experimentu nelze vyhodnotit. z principu veci. tak nejak.
    snad vas to neurazi ....
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: uklidnete se, ctete poradne.
    proc dopadl jinak experiment, ktery nebyl realizovan

    experiment samozrejme vymyslet lze & taky se to deje. ale premitat nad vysledky neuskutecneho experimentu, to je blouzneni.

    & pamatujte/opakujte si tu -- po 30 letech! -- novinku : M-M experiment se tykal hypotezy o existenci eteru.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam