• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: KEJML: Už něco chcete po mě, ale zatím dlužíte sám , zde :
    JOSEFDRUHY

    Tabulka je starší než váš dotaz. Pokud se ale o ní bavit nechcete, já se opět vzdálím. Pokud nenajdeme shodu kolem tabulky, nemůžeme se spolu o relativitě bavit, každý očividně hovoříme jiným jazykem.

    tu tabulku jste si "vycucal" jak-odkud. Můžete jí precizovat ? Bylo by to dobré. Mám-li reagovat neomylně, musím mít transparentní předlohu.

    Ta tabilka může být dobřa a může být i špatně, nevím "jak" jste si jí vymyslel.

    Ta tabulka vychází ze současných poznatků teorie relativity. Konkrétní čísla jsou vymyšlená, omlouvám se, koukám, že jsem to k tomu zapomněl napsat hned, jde mi však o ilustraci.
    Na původu snad ale v tomto případě ani nezáleží, ne? Zkrátka máme experiment (dvě auta vyjedou ze stejného místa, míří do stejného cíle, po stejné trase. Jednou z aut vykoná část cesty velmi vysokou rychlostí a v cíli počká na pomalejší auto), já si myslím, že průběh experimentu bude takový, jako říká tabulka. Jsem přesvědčen, že toto vychází ze současných poznatků vědy, ale na tom nesejde. Zajámá mě jen, jestli podle vás (podle HDV) by experiment problěhl stejně, nebo jinak.

    Chápete a pochopíte, že smysl té věty je vydírání ? Chcete snad říci, že pokud nesouhlasím s tou tabulkou, Vaší, pak jsem tvor, co tvrdí, že soudobá fyzika je špatně ? a nesouhlasí se soudobou fyzikou ? - co to je za vydírání, ??, mluvte kapku korektněji. Přemýšlejte.
    Já si stojím za tím, že moje tabulka je v souladu se soudobou fyzikou. Ale mohu se plést, proto mě zajímá váš názor. Vidím jen tři možnosti:
    1) experiment by probíhal podle této tabulky - tedy moje tabulka je v souhlasu s fyzikou a fyzika popisuje skutečnou realitu
    2) experiment by probíhal jinak a to proto, že současná fyzika tvrdí něco jiného než já, tedy já udělal chybu v interpretaci fyziky
    3) experiment by probíhal jinak, i když má tabulka souhlasí s tím, co tvrdí fyzikové. V tom případě se pletou fyzikové

    Jedna z možností musí být správně, ne? Nebo jestli máte jinou odpověď, rád si ji poslechnu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEJML: Už něco chcete po mě, ale zatím dlužíte sám , zde :
    JOSEFDRUHY

    KEJML: tu tabulku jste si "vycucal" jak-odkud. Můžete jí precizovat ? Bylo by to dobré. Mám-li reagovat neomylně, musím mít transparentní předlohu.

    KEJML: v závěru mě bombardujete několika otázkami ale já to co chcete vědět už zde mnohokrát řekl, pokud čtete vše, tak to víte. Ta tabilka může být dobřa a může být i špatně, nevím "jak" jste si jí vymyslel.
    citace: " Pokud se mnou nebudete souhlasit, řekněte mi prosím alespoň, jestli podle vás špatně vykládám soudobou fyziku, nebo jestli soudobá fyzika špatně popisuje daný jev. Děkuji."
    Reakce : Chápete a pochopíte, že smysl té věty je vydírání ? Chcete snad říci, že pokud nesouhlasím s tou tabulkou, Vaší, pak jsem tvor, co tvrdí, že soudobá fyzika je špatně ? a nesouhlasí se soudobou fyzikou ? - co to je za vydírání, ??, mluvte kapku korektněji. Přemýšlejte.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: já nemažu Vaše důkazy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , lžete, ale Vaše hovadiny mažu a jedovatosti, nekorektnosti, ponižování, urážení a ego-vychloubání a svinstva, ty mažu. Důkazy, až je podáte, zveřejním. Důkazy můžete zveřejnit taky, nemůžu se dočkat.
    ...no, po dlouhé době tu máte víceméně jednu pravdu, cituji : "vy si pouze zoufale prejete nejake potvrzeni, ale to hledate na spatnem miste. " Ano, tady je špatné místo. Velmi ! Já to tušil už od samého počátku. Doufal jsem ( při zakládání klubu HDV ) pouze, že lze přátelsky debatovat. A v tom jsem se zklamal 10x víc než jsem čekal, ...víc než že by se tu našel konečně opravdový fyzik a předložil mi tvrdé pádné silné moudré protiargumenty. - - Kdyby se ke každé jedovatosti, ironii a posměchu dalo přivázat kilogramové závaží, pak by z toho byla hora Říp. Ta nevraživost je neskutečná, a...já oplácel "slovíííčky" vždy až po grázlovi.
    Jenže LUBOBe, pokud HDV má svou pravdu, tak tu nezničíš. ! Dokonce se toho možná i dožiješ ( pak bude veřejnost kanemovat tebe za to svinstvo proti mě )
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: Pokud chcete reagovat na můj příspěvek, tak ho prosím prvně přečtěte celý. Pokud v něm pak uvidíte rozpor, tak by mě prvně zajímala odpověď na otázku, jestli podle vás já vykládám špatně soudobou fyziku, nebo jestli soudobá fyzika špatně popisuje realitu. Za to předem díky, rád bych věděl na čem jsme.

    Následně, já za zásadní považuji tabulku. To okolo je jen vysvětlení jak jsem k ní došel. Pokud je na ní podle vás něco, špatně, poprosil bych vás o vypíchnutí konkrétního řádku, kde se rozcházíme. Doufám že se shodneme, že první řádek je bezrozporný. Já zastávám názor, že je to v pořádku celé, čili že na začátku vedle sebe stojí dvě auta, v obou ukazují hodiny 8:00, na konci stejná dvě auta stojí auta opět vedle sebe a jedno má na hodinách 13:55, zatímco druhé 13:10. Pokud máte jiný názor, zajímalo by mě na kterém řádku tabulky se začneme lišit.
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: Hafele-Keating je hlavně důkazem, že se čas dilatuje i ve skutečnosti, že to není jen pozorovaná fikce, jak nám tu tvrdíte vy. Mimochodem - experiment proběhl vícekrát, za lepších podmínek a s přesnějšími hodinami - vždy měl stejný výsledek. Tvrdíte nesmysl, nechápu, proč to nechcete přiznat.

    Reakci na potvrzení našeho tvrzení a vyvrácení Vašeho Feynmanem máte? Nebo hodláte jen postovat články z populárně-pseudovědeckých stránek a-la matrix-2001, kde se mimo jiné dočtete, že přistání na Měsíci bylo zfingované?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAZA: To je nekorektní řeč a nekorektní řeči pronášet jen grázlové, a...a já se s grázly nebavím. ( pokud, tak podrážděne "slovííííčky" )

    Jen poznámka : http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/6374-magick...
    experiment Hafele-Keatinga je ukázkou "zjištění" dilatace, nikoliv protidůkazem že LT nejsou transformace, ale pootáčení soustav. Na pootáčení soustav ještě není a nemůže být protidůkaz protože pootáčení soustav ještě žádný korektní fundovaný fyzik nečetl....a pootáčení soustav jiný autor nevyslovil )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    STRANGERD: Váš odkaz na "youtube" jsem si přeposlal ze starého počítače do laptopu a tak jsem ho už viděl. Ač neumím jedno slovo anglicky, došlo mi podle obrázků že je to výklad z TR a LT. Takže díky, takže vzácná to žena, vzácný to úkaz, že tu přišel někdo, kdo si do mě nechtěl flusnout "předem jako závdavek".
    Díky, ale...ale vše to znám už 30 let. Myslím, že jste to video měla poslat spíš LUBOBOvi.
    Resume : škoda, že neumím anglicky, je tam spoustu videí z relatrivity i kosmologie.
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: Já vážně nechápu, proč pořád chcete vědecký důkaz, když už jste ho dostal alespoň dvacetkrát. Vysokoškolská skripta z fyziky zde, podrobný výklad paradoxu dvojčat taktéž někde v historii, odkazy na Hafele-Keatinga a další paradoxy potvrzující naše tvrzení taktéž zcela ignorujete... Co chcete víc? Jak přesně můžeme dokázat, že nemáte pravdu? Einstein už je mrtvý, stačil by vám třeba stařičký film pro děti, kde to samé tvrdí Richard Feynman? Nebo ani on není dostatečná kapacita?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    STRANGERD: nejde mi to "youtube" spustit, mám starý počítač se starými nefunkčními zásuvnými moduly i se starým adobe flash player ... tak nevím "co" to bylo. A nevím co znamenalo "au"...; že by nadávka ? anebo omluva ? ...? za přání štěstí děkuji, ale už ho nepotřebuji ( už jsem za 8 let dostal tolik flusanců za svou dřinu do vědy, že by se kolie nevešly na fasádu Akademie věd při písmu o velikosti 1 mm )
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    JOSEFDRUHY: ... au; preju hodne stesti
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    STRANGERD: dělá ti ro radost, že ? ; "hekři" už neví jak by poflusali oponenta ? Najdu ti desítky "flusanců" ma Klause, na Zemana, na Paroubka, na Nečase, na všechny od blbečků a grázlů ( já jsem nikdy neflusnul na žádného svého nepřítele podpásovým způsobem, postavil jsem se čelem a podal logické co neuváženější protiargumenty )...prostě taková je doba, že když Niemand nemá argumenty, tak si flusne.

    Jedno přísloví bych tu připomenul : " V cizím domě uvidíš za hodinu více chyb než ve vlastním domě za celý rok".
    A teď se jdu podívat "co" jste mi nabídla za "youtube"... hádal bych 1:100, že to bude lumpárna, posměch, výsměch, ponižování, potupa, hanobení, urážení apodobná hajzlárna. Divil bych se (!), kdyby to bylo naopak, kdyby sem někdo někdy přišel občas s pochvalou. Tady se najde na jednu pochvalu 10 000 plivanců a nenávistí a jedovatostí, a nepřátelství a ponižování.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    JOSEFDRUHY: ja vim, ze to nema cenu a ze jistej druh lidi se ma nechat v klidu bejt, kdyz nikomu neskodi, ale pro jednou - http://www.youtube.com/watch?v=Cxqjyl74iu4&feature=c4-overview&list=UUvBqzzvUBLCs8Y7Axb-jZew mrk mrk???? mmchodem, mas tu krasny zahlavi!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :" no vzdyt prave proto je tam v pripade zrychlovani zaporne znamenko, v pripade brzdeni znamenko opacne (tedy plus). (tZ-Δt1) + 0 + (tZ+Δt1)=2*tZ . vidite to?
    ta casova dilatace zpusobena zrychlenim & posleze brzdenim se vyrusila (coz je ta vase verze, spatna, protoze odporuje OTR, ale budiz).
    dulezita je ta cast, kdy raketa leti konstantni temer svetelnou rychlosti, kdy na hodinach na rakete nepribude temer nic, ale na Zemi ubehne pet let.
    techhle 5let uz raketa zadnym manevrovanim nemuze 'dohnat'. pavel se vrati & vidi petra o techto 5let starsiho.

    Reakce : LUBOBe, já opravdu nemám chut a náladu se bavit s nekorektním člověkem ( který své chyby neuznal a nikdy neuzná a který by se i upálil sám bez inkvizice, kdyby měl tu moc aby zboural názor JOSEFADRUHEHO potažmo HDV. Nemám náladu na to. Po 3 měsících neslýchané práce jsem "konečně přesvědčil Niemanda LUBOBa" aby zase kousek mé prady přiznal, viz výše Vaše slova. A...a za 2 měsíce po gigajoulech energie přiznáte další ždibíček a nakonce v létě sklopíte vocas a přiznáte že už protiargumenty nemáte. Mě to není zapotřebí bojovat o "spolupráci" s Niemandem který je gnusný.

    Ano, tZ+Δt1) + 0 + (tZ+Δt1)=2*tZ . vidite to ?, ano vidím to...a o co jde ? Na Zemi uběhnulo 5 let = 2* tZ "etalonovým tempem" a na raketě také uběhlo 5 let "navíc" "etalonovým tempem" 5 let =2*tZ ( Takže : když Pavel startoval s raketou, byl rok 1992, a oba měli 35 let, po návraku byl rok 1997, a oba měli zase 40 let, oba !!!!! protože "nárůst dilatace a pokles dilatace se vynuloval , ale "etalonové stárnutí pozemské" bylo obou dáno. Protože soustava "v klidu" domácí, pasovanou do klidu, umíme vnímat jen pro "pohyb" po dékové dimenzi, časovou si nechceme přiznat. naše soustava "v klidu" padovaná do klidu, se stejně vesmírem pohybuje,...přesně tak soustava 3 časových dimenzí se "pohybuje" tedy my-lidé se pohybujeme po časových dimenzích a tak "pasování" do časového klidu je stejně nemožné jako "zastavit" Zem v pohybu vesmírem. Tempo plynutí času Země vesmírem je dáno "nějaké", nevíme jaké a proč je "takové" dtto o pohybu "po délkových dimenzích tj. pohybem po prostoru...) ; o co jde ? Petr strárl "etalonovým" stárnutím a Pavel taky, pouze Pavel v průběhu letu nejdříve mládnul a pak to urychleným stárnutím dohnal +Δt1-Δt1 = 0 ... dilatace se vynulovala, ale TEMPO stárnutí obou - etalonové - ze základny, tj. 5 let na Zemi a 5 let "na raketě", bylo také stejné, oba zestárli o těch 5 let. Podejte vědecký důkaz, že je to špatně a pak se s Vámi dál budu bavit. Říkám v ě d e c k ý důkaz, který Vám potvrdí všichni fyzikové světa , jak jste se tu tím "chvástáním" oháněl...že pravdu máte "proto" a právě proto, a právě proto, že to co blábolíte Vy, že blábolí také ( pšesně jako Vy ) všichni fyzikové. Takže až si seženete 1000 podpisů, že Vaše důkazy jsou správně, pak s Vámi budu dál komunikovat.
    Jasnýýýý?, grázle neomelenej, kterej jen ponižuje ma je nekorektní ( doteď jste neuznal chybný dilatační vzorec...já na Vaši pokoru čekám ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    LUBOBe, já s Vámi – s nekorektním parchantem – debatovat nechci…přestaňte sem dodávat !
    I kdyby proč tak najednou ??? „i kdyby“, přeci Bůh-LUBOB má vždycky pravdu …! platilo, ze pri brzdeni cas zrychluje, tak to neni schopno vysvetlit udajny nulovy rozdil mezi hodinkami petra & pavla. je to schopno…jenže ten kdo má „vůli“ znásilňovat a být nekorektním, vždycky najde pseudodůkaz jak ten jeho oponent pravdu nemá. …
    rekneme ze raketa zrychluje zrychlenim a=1g az dosahne temer rychlosti svetla. O.K. behem teto faze cas na rakete dilatoval o nejake Δt1. a už to zavání chybou. Čas nedilatoval, ale dilatoval „interval časový“ …, vyjadřujte se přesněji…jenže to Vy nikdy !!!!!!!!! neumíte !!!!!!! Čas zpomaloval své tempo plynutí, dilatoval jen interval času „na raketě“ . Všiml jste si vůůůůůůůůůůůůbec toho že vždy když říkám na raketě, že to dávám do uvozovek ??? …jděte se podívat !!! Víte vůůůůůbec proč ? Protože na raketě nedilatoval nikdy, ale v pozorovatelně domácího pozorovatele „se to tak pozoruje“ Na raketě čas nezpomaluje, ale pozorovatel doma, v soustavě pasované do klidu to tak pozorovatel Pozemšťan pozoruje ..opakuji : pozoruje, a nééééé že to kat „je“ na raketě. Lubobe, až se začnete vyjadřovat vědecky korektně, pak možná by s Vámi byla řeč. Do té doby „ex“. Jsou to perly sviním když já sám se musím 300% snažit (!) o přesné vyjadřování a Vy na to se*ete. Jděte do pr*ele, ano ?! to znamena, ze na zemi uplynula nejaka doba tZ, na rakete uplynula doba tZ-Δt1. a to je ten Váš bordel vyjadřovací, bordel neomylného. Jednou je pro vás „čas na raketě“ Δt1 a…a na Zemi tomu odpovídá „doba“ tZ … prostě gulášovatíte pojmy…a pak srovnáváte hrušky s jabkama.
    ted, kdyz se raketa pohybuje temer svetelnou rychlosti, v soustavě základního pozorovatele, jinak velitel nic o tom neví cas na rakete temer stoji, dobrá, tempo plynutí času „stojí“, tedy je velmi pomalé. A být „velmi pomalý“ znamená porovnávat interval „raketový“ s intervalem „etalonovým“ plyne velmi pomalu. na zemi ale cas plyne porad vesele dal. O.K. na Zemi plyne čas „etalonový“. po nejake dobe, rekneme 5 let na zemi, abych si to upřesnil : chcete zkoumat situaci, kdy až raketa docílí skorocééééčkové rychlosti tak v tu chvíli budeme na zemi sledovat období 5 let pozemského času a na rakětě také 5 let „raketového času a tak tedy máte na mysli že raketa poletí robnoměrným pohybem skorocéééčkem celých 5 let – pozemských…ano ? Proč takový návrh ? Zopakuji Vás : raketa dosáhla skorocééé a odnyní na Zemi běží období 5 let „pozemských“ tj. pozemského tempa plynutí času. No a …a ? zacne raketa brzdit, po pěti letech pozemského času, podle Vás raketa začne brzdit… ; proč tato úúúúskočná taktika ? proč tento podvodný manévr ? ovšem jen ve vaší zrůdné hlavě ? No proto aby jste ho mohl později nekorektně „k něčemu“ použít, že ? LUBOBe, nechoďte sem, jste geniální matematik, že, ale ve fyzice jste podvodník, i ve své povaze… se zrychlenim a=-1g, az do zastaveni rakety. behem brzdeni cas na rakete dilatoval zase o Δt1. pozor : „kontradilatoval“ při brždění !!! čili jeho „natažený“ interval se zpět „zcvrkával…tím že pootáčel soustavou opačným směrem ; čili říkáte : směrem „tam“ čas dilatoval, O.K., tj. čas zpomalil, interval dilatoval – prodloužil se, Vy dobu „zpomalení tempa plynutí času“ označujete jako Δt1 a…a dobu „zrychlení tempa plynutí času“ při návratu, při pohybu brzdném, také (!) označujete Δt1 , jenže oba úseky t1 „tam“ a t1 „zpět“ jsou sice stejně „dlouhé“, ale v tom prvním případě narůstala dilatace tj. prodlužování intervalu při zrychlování a v tom druhém případě při brždění, ze zkracovala dilatace intervalu !!!… takže pouze „doba“ „t“ byla stejná pro let „tam“ a let „zpět“. …co dál ?
    …dál, jak vidím, nastupuje kamufláž Vám vlastní. Pokud se chcete chovat vědecky, musíte to dělat tak, že „vaši chybu“ nenajde za 100 let nikdo. Nepíšete to „pro JN“ , ale pro svět, pro všechny fyziky. Takže podvody jsou „pštrosím chováním“
    celkova bilance:
    zeme : tZ + 5let + tZ = 2*tZ + 5let
    raketa (podle OTR) : (tZ-Δt1) + 0 + (tZ-Δt1) = 2*(tZ-Δt1)
    raketa (podle JN) : (tZ-Δt1) + 0 + (tZ+Δt1)=2*tZ
    rozdil casu (dilatace) podle OTR = cas(zeme)-cas(raketa)=5let + 2*Δt1
    rozdil casu (dilatace) podle JN = cas(zeme)-cas(raketa)=5let + 0*Δt1 = 5 let
    takze at tak nebo onak, pavel bude minimalne o 5 let mladsi nez petr.
    to jsou zmatky, které musíte přepsat tj. precizovat, tak aby byly „důkazem“,…+ to co píšete zde v „tabulkovém vydání“, je zamlžené zmatečné předvedení. - - Tento Váš výklad můžou opět potvrdit jen ti "vasí" zdejší mínuskáři, kteří Vám potvrdí každou kokotinu, jak už to ukázoali. Oni nic nekontrolují...jen flusají. Kdyby jsem je pochválil, dali by taky mínusku. Tím ovšem zdiskreditovali navždy svá vyjádření, no, blbečkové si to neuvědomují... no víte proč ? no jsou blbečkové.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Debile, zparchantělej ( nadávky proto, že si nekorektní )...já jsem ti už několiktát ukázel, že tam chybu máš v tom tvéééém předvedení "vzorečku" dilatace

    tvoje verze, špatná : t'(na rakete) = t*√(1-v2/c2)
    moje verze............. : t'(na rakete) = t /√(1-v2/c2) ( už 100 let stará )

    ...ty seš takovej (Bůh)2 že namísto aby sis to po sobě překontroloval, tak se budeš posmívat že ...že dobře to máš jen proto, a "musíš" mít dobře jen proto, že laik JN nezná jednoduchou matematiku. Pro tebe důkazem vlastní dokonalosti je vlastní prohlášení nedokonalost druhého. !! Seš nesmírně arogantní grázl. ((( Jupiter neexsituje proto, že já-LUBOB jsem to prohlásil že neexistuje, a proto pane Galileie musíte být upálen. A já LUBOB nic dokazovat nemusím.))

    ..ty máš "t" násobené odmocninou, fyzika napříč celým světem má "t" násobené zlomkem, tj. " 1 / √(1-v2/c2)"

    ..velesupematematiku LUBOBe, já když jsem před třiceti lety studoval relativitu a věci okolo a psal své verze ( LT, pootáčení soustav, opravený princip neurčitosti a další věci ), tak jsem každý list té základoškolské matematiky 100x po sobě překontroloval. Opakuji 100x !!! než jsem to sám pro sebe prohlásil za už bezchybné a než jsem to dal na internet. Dodnes neměl nikdo na to, aby mi na webu našel matematické chyby,...ano pár překlepů, přehmatů, nepozorností tam bylo, jsou však nepodstatné a především jsou to chyby ODSTRANITELNE. Pokud by se našla "neodstranitelná" chyby, mohla by jít celá koncepce HDV do kytek. Takovou nikdo nenašel. A to jsem zatím v oblasti TR. Tady ani nevíte, že HDV také řeší interakce všech elementárních částic a řeší je do dvouznakových rovnic. To byl oříšek : přepsat veškeré interakce do jiné zápisové techniky. I tam jsem několik let bádal, aby tam nebyla chyba ZASADNI, která by poslala celá koncept "dvouznakového zápisu" na smetiště. Nikdo to pečlivě dosud nebádal, pouze se k tomu pasivně vyjádřilo několik fyziků jako Pavlíček, Hořejší, Rada, Řídký, Wagner a další. Nikdo z nich nenašel podstatnou chybu, ( nikdo z nich nebyl nekorektní a neponižoval ), ale také nikdo z nich neměl ochotu ( tj. čas a chuť práce ) se v tom bádat, prohrabat a vyvinout podle tohoto nástinu ( nádherného, pionýrského ) novou koncepci celé částicové fyziky.
    Na takové kapitoly HDV jsem se tu za celý rok ani nedostal ( kvůli těžkopádnosti s LUBOBem, který mě vytáčí a provokuje nesmysly a nepravdami ). Na to zde nikdo nemá ani "vzdělání"....natož ochodu k dialogu.

    Hypotéza o dvouveličinovém vesmíru - Hypothesis of two-quantity universe
    http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=eb
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Super-geniální matematiku LUBOBe ( kterýmu já svými znalostmi matematiky ze základky nesahám po kotníky ), jen letmo jsem to očina prolétl a už tam zdá se vidím chybu. Nebudu to důkladně studovat, dopředu vím že by to byla totální ztráta času a námahy. Z titulu své chabé inteligence a ještě chabější loguky, však vím, že když jste se vy*ral na přehodnocení svého vlastního špatného vzorečku t'(na rakete) = t*√(1-v2/c2) , že nebudete z téhož titulu nabubřelé domýšlivosti přehodnocovat své kydy právě zdejší ... ikdybych Vám v nich chcbu našel. Proto to detailně do hlouky studovat nebudu. Jsem silně přesvědčen, že to špatně máte, už proto, že Vaše předvádění zdejší ( vysokomatematické předvádění, kterému naprosto nestačím ) bylo téměř vždy špatně ( a pouze Vy sám jste si ho počůral - opuncoval ) močí nepochybné bezespornosti a dokonalosti. .. a vzýval veškeré světové fyziky, jak oni všichni jsou už dáááávno za vámi za vašimi předvedeními, že vše co píšete je n e p o c h y b n ě dobře.
    LUBOBe, Vy si prostě úúúporně přejete, aby to, co v rámci HDV říkám, bylo špatně, Vy nemáte snahu o ověřování zda dobře či špatně, Vy si v ego-namyšlenosti děsně přejete, aby to bylo špatně. A vyvinete k tomu obrovské úsilí : dokazovat že je to špatně. Jenže "dokazovat" a dokazovat jsou nebe a dudy.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: tusil jsem to :)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Benne, grázl je ten, kdo vědomě záměrně a úmyslně ( a zákeřně u LUBOBa a pliváčů ) je nekorektní a...a to KEJML nyní nebyl. Řekl názor korektně, s dobrým úmyslem a ikdyž je v poslední fázi výkladu jiný než můj, je to už správný dilaog. Proto jsem ho chválil, na rozdíl od tebe, protože ty úmyslně jsi nekorektní ( jedovatost a výsměch je vždy nekorektnost, ) a tak seš ty grázl né KEJML.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEJML: Máte pravdu, že jsem celý Vásš příspěvek nedočetl, jen první odstavec a ...a už jsem se hrnul k odpovědi.
    Takže konečně je tu někdo kdo má rozum a myslí. Dejme tedy dialog :
    citace : "Čili to co roste a pak klesá a přitom je stále kladné je tempo plynutí času. To tvrdí soudobá fyzika. Jdete proti ní, nebo ne?"
    reakce : Měli bychom si to znova ´postavit´na sjednocenou terminologii, což s LUBOBem nešlo. Podle mě, co roste ( při pohybu rakety "tam" ( při pohybu nerovnoměrném ) a že to "narostlo" ( při stop-stavu toho zrycheného pohybu ) je dilatace času. To je to "t´" ve správném vzorečku. Roste dilatace, což je ( já to už psal kousek níže, asi jste to nečetl ) interval času. Doma zde v klidové soustavě máme nějaké plynutí času ( nevíme kde se vzalo, víme kde se vzal čas, ale nevíme kde a jak se vzalo to T E M P O plynutí které tu právě cítíme-vnímáme ) ale to už je fuk jaké je tempo základní, nazveme ho "etalonové". Interval je zde, v soustavě v klidu, nejkratší a všude jinde ( v celém vesmíru kdekoliv ) je delší. Takže plynutí času ( tempo plynutí času ) bych trochu oddělil od "dilatace času" proto, že dilatace je "porovnávání intervalů" = toho etalonového, co ho máme na zemi ; ( "t", jednotkou je sekunda ) a intervalů "jiných, delších" které právě se jako jev, efekt realitivity "zjeví" na pohybujícím se tělese. Takže "tempo plynutí času je jaksi "opak" dilatace. Dilatace jsou intervaly zvětšující se. ale...ale tempo plynutí času je "porovnávání " a to "kolik" intervalů etalonových se vejde do nějaké zvoleného úseku doby-odbdobí a kolik se do tohoto úseku doby-období vejde dilatovaných intervalů A protože dilatovaný interval roste, tak do 50ti dilatovaných intervalů - prodloužených ( padesát raketových sekund ) se vejde třebas 350 intervalů etalonových - kratších. To pak pozorujeme jako zpomalení času. A tím pádem se nám "zdá", ( nezdá, ale vypočítali jsme to Lorentzem ), že raketa má pomalejší tempo plynutí času než je zde na zemi, než je toku etalonových intervalů" . Pokud souhlas, můžeme se pohnout o kousek dál s názory dalšími.

    A ještě jsem ho nedočetl, za tabulkou. tak jdu číst. I tak znova chválím že jste měl odvahu souhlasit s mým názorem do 80% výkladu. Odvahu proti flusáčům. Nakonec si to oba vyjasníme a postupně najdeme shodu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KEJML:
    LUBOB:

    v tom pripade musite byt oba hrozni grazlove, ja tam jinou moznost uz nevidim ;-)
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: Ale vy jste snad nečetl celé, nebo alespoň nepochopil :(
    Já přeci říkám, že na konci se tempo plynutí času srovná, dilatace v cíli bude nula (protože vzájemná rychlost Petra a Pavla v cíli je nulová), ale hodinky Petra se posunuly o více hodin než hodinky velitele rakety Pavla, tedy Pavel zestárl o menší čas než Petr.

    Vždyť to mám v té tabulce. Na začátku hodinky v obou autech ukazují 8:00, na konci hodinky v autě 1 ukazují 13:55, zatímco hodinky v autě 2 ukazují 13:10.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam