KEJML:
...
... ;
takže dokončení včerejší nedokončené mé odpovědi :
konkrétní čísla jsou vymyšlená, omlouvám se, koukám, že jsem to k tomu zapomněl napsat hned, jde mi však o ilustraci.
No konečně, tak už svůj adrenalin odkládám do kouta a budu reagovat umírněně a věcně.- - - Jenže dnes jsem si šel konečně tu Vaši tabulku pečlivěji prohlédnout a bohužel : právě proto, že čísla jsou vymyšlená a přitom prohlašujete, že "jste s tabulkou v souladu s dnešní fyzikou", tak to obrovsky snižuje cenu nejen tabulky, s takovým předvedením nemohu souhaslit. V tabulce nejenže jsou vymyšlená čísla, ale především je totálně špatně doprovod textový, nesedí ani zhora dolů, ani pravo-levě, ani vzájemně. To je naprosto nehodnotná-znehodnocená tabulka. O té ani nelze vést diskusi, ( ikdyž záměr byl evidentně správný ) to bychom se dostali do obrovských debatních potíží. Už jsem Vás jednou vyzval, aby jste tabulku precizoval, to se Vám zřejmě nechce. (( Lenost vládne světem. Já pracuji 30 let zadarmo a za nadávky, bez lenosti. )) Já Vás nenutím, ale pokud to neuděláte nemůžete mě nutit zas abych já se o té tabulce bavil.
Na původu snad ale v tomto případě ani nezáleží, ne?
O.K.Zkrátka máme experiment (dvě auta vyjedou ze stejného místa, míří do stejného cíle, po stejné trase. Jednou z aut vykoná část cesty velmi vysokou rychlostí a v cíli počká na pomalejší auto), já si myslím, že průběh experimentu bude takový, jako říká tabulka.
já se o "průběh" nehádám. . Dodám : pouze myšlenka je správná, ten průběh v číslech a v komentářích ovšem správný není Jsem přesvědčen, že toto vychází ze současných poznatků vědy,
za 30 let své práce jsem řekl výrok "jsem přesvědčen", že to-a-to já mám správně, a oni špatně, opravdu jen vyjímečně, na prstech jedné ruky by se to spočítalo, a to po velmi dlouhém a pečlivém probádání takového návrhu-případu ( né hodiny, né dny, ale měsíce i roky probádaná věc z HDV ), který jsem chtěl sdělit. Dokonce jsem to i opatrně formuloval : neřekl jsem, že to mají "oni špatně", ale že to Oni jinak vysvětlují, že to mám já jinak než Oni. Takže pokud jste tabulku spráskal narychlo za hodinku v kavárně přitom jak přiznáváte sám s vymyšlenými čísly, a k tomu přidáváte ještě svůj výrok, že "sem přesvědčen že vycházím že současné fyziky...", tak to je síííla, tak to je totálně nedůvěryhodné a mám chuť dál nepokračovat s nadutcem a domýšlivcem. ale na tom nesejde.
Na tom nesejde u Vám, u mě , u jiných, na tom velmi, velmi sejde. ! Už zda budu či nebudu kvůli tomu mít chuť s tak namyšleným tvorem debatovat.Zajímá mě jen, jestli podle vás (podle HDV) by experiment problěhl stejně, nebo jinak.
o tom jak by proběhl experiment s raketou jsem v debatě s LUBOBem vysvětlil, a i podrobně několiktát, stačí si to přečíst. - - Pouze dodám poznámku : vždy jsem uváděl, že "jevy o raketě pozoruje Pozemšťan v soustavě pasované do klidu". Musím to doplnit : soustava pozorovatele pasovaná do klidu, ovšem v klidu ( z pohledu z vesmíru ) není. Ona se pohybuje vesmírem a to nejen "po dimenzích délkových", ale i "po dimenzích časových". Blbý je že "pasovatů do klidu lze soustavu pouze co do posunů po délkách, pasovat "čas" do klidu nelze...alebo pokud, nevím jak. Ty posuny vesmírem "po délkách" nevnímáme, ale ty posuny "po čase" vnímáme a to zatraceně silně. Čas jako fenomen zdejší přírody, člověka v ní, světa, je skloňován na každém kroku, celá jazykotvorba vychází z "časoskutečnosti" , stárnutí všeho je tu dominantní, takže soustava pasovaná do klidu rozhodně není v klikdu a to především v tom plynutí času. Když se tedy raketa vrátí na Zem "do soustavy v klidu", tak kosmonaut sice je v klidu jako ta soustava v posunu "po délkách", ale nelze zastavit ten čas "etalonový" a tak při přistání kosmonaut "stojí" co do polohy, ale nestojí "co do chodu etalonového času" zde doma, takže i při přistání kosmonautovi plyne "etalonový" čas a ..a etalonový čas mu běžel i na raketě při jeho letu. Ony dilatace času narůstající i klesající při brždění, o nichž je debata, se pak přidávají k etalonovému tempu zde i na raketě
Chápete a pochopíte, že smysl té věty je vydírání ? Chcete snad říci, že pokud nesouhlasím s tou tabulkou, Vaší, pak jsem tvor, co tvrdí, že soudobá fyzika je špatně ? a nesouhlasí se soudobou fyzikou ? - co to je za vydírání, ??, mluvte kapku korektněji. Přemýšlejte.
Já si stojím za tím, že moje tabulka je v souladu se soudobou fyzikou. Ale mohu se plést, proto mě zajímá váš názor.
Právě jsem ho řekl výše, modře i černě.Vidím jen tři možnosti:
Když Vy vidíte jen tři možnosti, tak už někdo jiný nesmí vidět víc možností? nebo míň anebo nesouhlasit s těmi třemi, protože Vy je vidíte tak, a jen tak : "ty kolego JN drž hubu já tu velím" ..Tak ? ... ; Takže, pokud Vy vidíte jen ...jen tři možnosti nemusíte mít pravdu
1) experiment by probíhal podle této tabulky
to rozhodně by podle ní neprobíhal- tedy moje tabulka je v souhlasu s fyzikou
Tabulka nenmí v sousladu s fyzikou, aspoň já jsem o tom přesvědčen a fyzika popisuje skutečnou realitu
fyzika ano, ale vy ne. Takže Váš případ 1) je splácáním tří blábolů, které k sobě nejsou kompatibilní. Měl jste být precisnější, odflákl jste řeč.
2) experiment by probíhal jinak a to proto, že současná fyzika tvrdí něco jiného než já,
zase zamotáváte do výroku věci které nejsou kompatibilní : experiment v 2) by možná probíhal podobně či stejně jak je tabulka kdyby se tato spravila v číslech i popisech . Současná fyzika "tvrdí" popis Paradoxu dvojčat opravdu jinak a to v závěru toho procesu s raketou, viz Jiří Langer http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/b/b_074.doc tedy já udělal chybu v interpretaci fyziky
3) experiment by probíhal jinak, i když má tabulka souhlasí s tím, co tvrdí fyzikové. V tom případě se pletou fyzikové
zaprvé : jak by probíhal experiment nikdo neví, ani já ani Vy a vaše tabulka by vůůůůůbec nešla porovnat se skutečným experimentem a zda Vaše tabulka souhlasí s tím co tvrdí fyzikové silně pochybuji. Prostě dáváte do své věty nepompatibilná součeniny-výroky. Tedy 1),2),3) jsou splácaniny, které by, možná, měly hlavu a patu, kdyby nebyly splácaninami nesourodých spojení
Jedna z možností musí být správně, ne?
ha-ha, že musí?, říkáte ? no a to je ta vaše domýšlivot která budí nedůvěru a posouvá vaši osobu o dva řády níž. Výroky se mají vyslovovat opatrně. Nebo jestli máte jinou odpověď, rád si ji poslechnu.