• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Byl vymazán. Co jinýho s ním. 8x promluvil a ani jednou nic, co by se týkalo fyziky, pouze rejpance a nekorektnosti, kydy... Kdyby se taktro jako on dnes ( 8x o hov*ě ) zachovalo všech 12, co sem chodí nakukovat stabilně, bylo by to 8 x 12 = 96 pindů, ( to už je malá kniha ) říkám "kdyby" ti ostatní se zachovali jako ON. No uznejte, důvod "proč" jsem ho smazal byl.. Já nabídl vstřícnost, nikdo zatím jí nahlas na oplátku neakceptoval. Snad potichu už KEJML i SVANC i MAZA.
    Nejen MORPHLERovi jsem řekl : já vydržím 7 dní neříkat "slovííčka" a vsadím se, že ti druzí to nevydrží jako já.
    A...?

    Vidíte, "on" je právě tím důkazem mého tvrzení, plival, po třech dnech mlčení, a tím potvrdil mou pravdu.
    Proto ban a vymazat. On by nebyl jiný ikdybych ho na kolenou prosil.
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: Díky, za reakci. Skutečně platí, že na to nespěchám, klidně si můj příspěvek pročtěte, pak pár dní promýšlejte, pak ještě pár dní vstřebávejte a až na konec reagujte. Jen by byla škoda, kdyby jste nakonec na můj příspěvek zapomněl. Stále cítím jistý nesoulad v názvosloví a s mou reakcí na počkám na zbytek vaší reakce, za stěžejní z mého příspěvku považuji totiž experiment s cyklisty, ten by nás mohl posunout dále. Vzorečky už tu padly, ale po vaší kompletní reakci je rád zopakuji.

    Stále platí, že vás nikam nehoním, jen na to prosím zkuste nezapomenout.
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: tady to máte, včetně zdrojů a citací.

    A víte, že už jsem vám to říkal tisíckrát? Proto už sem nechci psát. Ignorujete pouze ty argumenty, které se vám nehodí. Sežeňte si něco z té citované literatury a přečtěte si jí, prosím.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SVANC: Jestě : Sám pan KEJML mě vyzval abych s odpovědí nepospíchal. SVANCi, taky to berte v úvahu. Já když mi to napsal jsem to nějak absorboval a odložil odpověď. No a pak jsem už na ní zapomně. Tak mi to až tak moc nevyčítejte.
    ad2 : chtěl jste mou reakci na bod 2 KEJMLa, tak jo.
    Nejdřív citace :"Je možné, že existuje matematický popis, který vysvětlí relativistické efekty pomocí nějakého pootáčení jakýchsi soustav.
    Mám ale problém s tím, že HDV překládá jiné výsledky ("číselné" výsledky) než OTR. HDV nepředkládá jiné výsledky než OTR. Já ve své práci téměř OTR neřeším. A matematicky ještě míň. A už vůůůbec nepředkládám žádné "své" výsledky" do OTR. Takže ??? Teorie relativity máte na mysli STR ?tvrdí, že pokud rakeťan opustí Zemi, poletí rychle a vrátí se na Zemi, tak že bude mladší než pozemšťan. Tvrdí...ale kde to je vypočítáno, hrozně děsně bych to chtěl vidět... LUBOB se o to pokusl, ale totálně špatně. To prostě tvrdí současné vzorečky vzorečky "tvrdí" "transformaciů a nikoliv pootáčení soustav..Vzorečky tvrdí jen o dilataci-prodlužování intervalu při zrychleném pohybu...já nemohu najít na internetu "vzorečky", které tvrdí, že dilatace při zpomaleném pohybu také roste...já se domnívám opak. a je úplně jedno, jestli jsou odvozeny přes zpomalování času působením zdánlivých sil, nebo jestli je někdo odvodil tak, že si představil maličké trpaslíky, kteří drží čas na lanech a tím ho zpomalují. Není jedno při stanovení "vzorečků" zda dilatace roste i při zrychlování i při zpomalování...protě to mě nepřesvědříte vy zde ( že je to jedno ) to mě může přesvědčit jen 10 nejlepších fyziků světa a to poctivou matematikou. a...a poctivá neznamená, že to musí být integrální počet, či grupový počet atd. LT jsou jednoduché proto je-li to pravda se to dá ukázat i jednoduše, že dilatace-prodlužování intervalu času roste i při zpomaleném pohybu. Tečka, vykřičník a Tečka. Zkratka tyto vzorečky naše fyzika má Huráááá, no konečně. takže mi tu tvrdíte že na nárůst dilatace při pohybu brzdícím fyzika má, a tak hurááá , sem s nimi. ! a zatím je potvrzují všechny naše experimenty. Experimenty potvrdzují dilataci při zrychlení, ale....ale při brždění ? ...? on mion je v atmosféře bržděn tak že lze "v průůůůůběhu" brždění pozorovat dilataci zda roste či klesá ? Onen fakt z GPS je pozorováním brždění ? co brzdí ? a jaký je proběh b r ž d ě n í tělesa které pak vykáže rostoucí dilataci. U GPS pouze fotony - záření donesou informaci, ale jaký předmět brzdí ? Dtto s tím letadlem, tak šlo o posun soustav...
    Potom přijdete vy a tyto vzorečky odvodíte jinak, pomocí pootáčení soustav. vzorečky jsem "nebourak a nepsal jinak" pouze jsem nezměněnou LT přepsal do podoby abych ukázal že tatáž LT je defakto pootáčením soustav. A toto by bylo naprosto v pořádku do té doby, dokud by vaše vzorečky dávaly stejné výsledky, proč si myslíte že "mé vzorečky" nedávají stejné výsledky ?? Jak já to mám vědět zda jsou stejné když jste mi k porovnání nic nedali !!!! Stejné jsou v situaci zrychlování rakety, potažmo při rovnoměrném pohybu, ale...ale to brždění ? jak to mám porovnat když fyzika mi nic nepředložila !!! jako ty staré ověřené. Pak řeknu "hurá, máme nový funkční pohled na fyziku, může nám přinést nové výsledky a zákonitosti". Ale pokud vaše vzorečky říkají "pozemšťan a rakeťan budou stejně staří", zatímco staré vzorečky říkají hurááá konečně znova tu prohlašujete, že "vzorečky" které jste viděl a všichni zdejí kmáni ( neřekl jsem žádné sprosté slovíííčko ) tak homem s nimi sem že ty "vaše " vzorečky ukazují náárůst dilatace při brždění. "pozemšťan bude starší než rakeťan", tak vaše vzorečky nefungují.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEJML: Je to fak, že jsem KEMLovi už neodpověděl. Jednak mi do vstupů do klubu stále vbíhají soukromé povinnosti a jednak příspěvek byl hodně dlouhý a já se chystal odpovědět "později" a ještě jednak proto, že 8-9.1. jsem řešil především "LUBOBův případ", tj jeho "wolframové předvedení LT"...a měl jsem tam nějakou nejasnost. Tam jsem se soustředil a pak jsem už zapomněl KEJMLovi odpovědět. Omluva. Myslím, že mu to ani moc nevadilo, protože on ví, že já si stojím na své pozici, a on taky, a že se vzájemně nepřesvědříme. Mě může přesvědčit jen matematika. Tu podal jen LUBOB ( a MAZA, ten jen plesknul o stůl vzorečkama...a dost...;to je "důkaz" jako fujtajbl ). Takže matematika, a né kydy. Experimenty jen ukázaly změření dilatace tj. to co nepopírám a pouze navíc dodávám důvod : pootáčení soustav. To, co KEJML řekl, byl názor slovní, to co já řekl, byl také názor slovní, čili resume 1:1. To není pokrok v této debatě. A dokonce jsem dodnes nenašel ( krom toho Jiřího Langra a Davida Zoula ) že by Paradox dvojčat byl dotažen ve svém výkladu argumentačním i matematickém do důsledku až do samého závěru a byl tím podán důkaz, že Rakeťan přistane mladší. Já to nikde na internetu nenašel. Jen kecy jsem našel.
    Nyní jsem pro fyziky zdejší , pro zájemce, napsal shrnutí svého protinázoru "na paradox dvojčat", http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_104.doc takže vlastně je to i opožděný názor pro KEJMLa KEJML:
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: citace :"......je problem, ktery jsi zatim korektne nevyresil (a utocit na lidi co ti ty experimenty odkazuji nebo branit se ze ty neumis rec aby sis je prostudoval neni korektni reseni. Mas nejake reseni tohoto problemu?....."

    Reakce : co to je ? že jsem "korektně nevyřešil" ??? ( XY do fyziky ) ...já korektně řešil, já korektně nabízel, já korektně přemýšlel a korektně do fyzikálního problému podával protiargumenty , např. : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_104.doc
    ale ty namísto toho aby sis to přečetl ( a případně po přečtení zbaběle mlčel ) si nezbaběle přišel plivat , že "já nekorektně nevyřešil"...; zda jsem vyřešil či nevyřešil není otázka korektnosti. (!) Je ve vědě tisíce nevyřešených fyzikálních problémů, které spoustu fyziků řeší, dodnes, a protože je nevyřešili, tak proto jsou tito fyzikové nekorektní ????....?, to jen (píp) je nekorektní když plive na někoho kdo "nevyřešil" a pouze "řešil"...
    SVANC
    SVANC --- ---
    JOSEFDRUHY: Pane Josefe, jen bych si dovolil poznámku k tomu Vámi zmiňovanému mlčení. Posledním zajímavým (z mého pohledu) příspěvkem k HDV byl tento více než 3 dny starý post: KEJML. Ten zůstal z vaší strany bez jakékoli reakce, doposud jste místo odpovědi mlčel. A od té doby se tu řeší prakticky jen styl debatování. Přitom jistě nejenom mě by zajímalo, jak se vyjádříte především k bodu 2.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: citace :" ale ja se s tebou o fyzice bavit nebudu a nechcu. z duvodu ktere ti nesdelim a ktere si jiste nespravne domyslis. :) mas s tim problem?"
    Reakce : pak sem nechoď. (!) Proč sem chodíš plivat ? a né za fyzikou ?....na plivání si zajdi do putiky nebo do svého klubu. Je vidět, že přesně ona první moje řeč ( že po nabídce míru sem nikdo nepáchne, že všem vyhovovaly války ) na tebe sedí, přesně do takových byla cílena : Do fyziky nic, do rétoriky homem 6 kousů.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: citace |:"nikdo jiny tu totiz nevede osobni valky, tak nemusi navrhovat zadny mir. "
    Reakce : a už to je postoj ( Váš ) nekorektní. Já to nazval "válkou" a je jedno !!! jak to nazvu. Když nyní řeknu namísto slovíčka "válka" jiná která se hodí na to nekorektní nepřítelství, které tu 10 měsíců vládlo, tak zase a zase a zase budete proti, a proti a proti, a zase budete protestovat, že to není pravda, že všichni absolutně byli jen a jen a jen slušní korektní a že jsem řekl ono slovíčko č. 2 a né "válka", je zase ode mě špatně.

    Máte dašího něco vstřííííííícného ? ( Do fyziky za hodinu nic, do rétoriky už jste podal 5 kousků )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Ano, rejpanec to je , neosobní. Já se zavázal, že v dialogu s konkrétní osobou nepoužiji "škaredé slovíííčko" pokud....pokud bude i on vstřícný a korektní. Pokud bude někdo flusat, tak co ?? mám držet hubu ? Ale i tak jsem se zavázal na 7 dní že jo. Myslíte že nabídka na mír je tu prto všechny "požadavkem" k tomu, že i oni budou konečně mírumilovnými ???? Já vítám každou dobrou nabídku.

    Zatím ruku vstřícnosti nepodal nikdo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proto jsem si rejpnul, že mír zdejším kmánům asi nevyhovuje. Já ho nabídl a...a stejně nepřišli. Kdyby tu byla válka, řežba, už by si přišli po čmuchu se flusnout - to je názor, názor !! a pokud je chybný, se za 7 dní uvidí. Myslím, že spíš se chytí na tu rétoriku než na smyslupné názory do fyziky, myslím to jako pocitový názor. Rád bych se mýlil... protože tak to bylo 10 měsíců. Zdejší kmány bavilo více jedovatá rétorika ( oboustranně pak ) než slušná fyzika.
    O kolik se mýlím je v archívu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Kdo tu jiný nabídl mír ? Byl tu takový někdo za 10 měsíců ???
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Ano, můj rejpanec výrazem " zdejší pseudofyzikové" byl použit ( úmyslně ) jako oplácení... ( v té setrvačnosti ... ) nekonkrétní osobě, i proto, proto, že se zde nenašel za 10 měsíců NIKDO, aby neřekl ponížení : "naučte se matematiku ZŠ", Vy JN absolutně matematice nerozumíte, přečtette si knížku pro děti o fyzice, Vy JN naprosto nectíte co říká fyzika, atd. prostě není jeden jedniný příspěvek, který by si do mě nerejpal. Chápete ? Vy to homem chcete po mě ale nikdo zdejší se k nabídce nepřihlásil. Já se zavázal, ale nikdo zdejší to nejen neocenil, ale ani neřekl k tomu pochvalu ani "píp", že také On bude ( aspoň na období moratoria ) vstřícný...tady to prostě je pouze a pouze tach ****** na jednu branku.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Je vidět, ( dle mlčení ), že zdejší komunita absolutně nemá zájem ani o debatu v situaci, kdy se "pachatel" zavázal 7 dní neříci ani jedno sprosté slovíčko, pokud sami nebudou nekorektní oni-všichni-kdokoliv, atd. Vlastně je vidět, že zdejším g******* ten návrh na slušnost nevyhovuje. (?!?!?) Zdejší pseudofyzikové chtějí raději kydat a blábolit a plivat, než by se opravdu opravdově chtěli bavit hezky nad náměty kolem HDV, ve slušné rovině, ....; ba naopak.

    No přesto tu je něco ( k fyzice LUBOBa ) pro ty, co mají absťák :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_104.doc
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: To, že mažu se vám nelíbí, jistě, ale na druhou stranu pochopte (!), že mám dva důvody : a) klub nechci zahltit "obyčejnými" bla-bla-bla příspěvky ( v některých dobách jich bylo až 80% ku 20% do fyziky ), za b) těmi, které mají charakter ostrého nepřátelství, nekorektnosti, jedovatosti, urážení atd. a to úmyslně namisto snahy o moudré příspěvky do fyziky.
    Promazávat je nutné, to mi zazlívat nemůžete.
    Nečetl jste LUBOBův pamflet, ale přidal jste se vždycky na jeho stranu "fyzikálních tvrzení"...;
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: necetl, jen jsem ho sem vlozil na zadost LUBOBa, protoze jste mu sem zamezil pristup. jestli na to chcete reagovat, reagujte, jestli nechcete, klidne to smazte jako vsechno ostatni.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: BENNY, Vy jste ten pomflet pro+josefaII.doc (188 kB) co jste mi přeposlal, ( to není věda ale pamflet ) od LUBOBa sám četl ? Ano, ? pokud ne, tak jste ho ale odsouhlasil jako bezvadný, bezchybný...Nejen Vy odsouhlasil, ale všichni zdejší jste odkejvali jeho vědecká předvedení jako správná ... ; i Vám se opravdu to jeho předvedení zdá bezchybné ?
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_103.jpg ;
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_104.jpg ...
    ...má někdo nějaké připomínky ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Jak tak brouzdám po internetu po vědeckých pracech o relativitě, tak jsem objevil jeden výrok : "odvozeni jsem delal ja sam, takze to zarucuje, ze tam nejsou chyby nebo nejake vymysly."
    Co vy na to ?
    Záruka toho, že něco je správně, že teorie správná, je prýýýý to, že to pan autor dělal sám. To jsou záruky, co ?
    Už jste někdo viděl větší nabubřelost ? - - Myslíte, že by něco takového o sobě napsal inteligentní fyzik ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Napadlo. Já jim to řekl 1000x že urážet nechci, že jen oplácím ...oni mi to neřekli ANI JEDNOU !!!!!!!!!!! že nechtějí urážet, že jen oplácí !

    Takže mě to napadlo, ale Vás nenapadlo že bych mohl mít pravdu...nenapadlo protože záměrně nechcete slyšet pravdu, děsně si nepřejete abych měl pravdu, děsně chctete být proti, protože záměrně se chcete přiřadit k těm, co uráží jako první. Protože Vy ( také ) nemáte rád klid a mír, jinak by jste nezačínal válku ( jakou vaši kamárádi, které jste nikdy nenapomenul když uráželi ) ( mě napomínáte ) a tím pádem já nebyl nepřítelem. Pochopíte to ? Ne...vím že ne, protože mi zase napíšete něco "proti".
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Na světě je několik miliadr lidí, každý je jiný, někdo nemá rád špenát a někdo pavouky...já nemám rád urážení. ( proto mi ho grázlové systematicky servírují 10x víc než by ho servírovali sousedovi...proto jsou oni těmi grázly ) a někdo nemá rád teplouše, každý jsme jiný, ( já nechodím do klubu homouší jim každodenně nadávat a posmívat se jim proto že je nemám rád, jsem normální, ale grázl vyhledává pole kde by se mohl ukojit a rejpnout si ) já se raději vzdám dobré informace než bych měl s ní polykat i smradlavý hnus. No a o to jde. Raději nechci dobré informace zabalené do ponižování. Pochopíte to ???? Ne...Grázlům dělá dobře když mohou ubližovat. ( ale běda když se oběť vzepře, to prskají ). Pochopte to jako doktrínu a dodržujte svou doktrínu pokud je slušná a moudrá a pokud neubližuje jiným . Já nadávám jen jako oplácení. Kam vkročím v civilním životě, zde ve městě i ve státě, tam nikdo neuráží, tak všude mluvím slušně a doma takové slovíčko nevypustím z pusy ani jedno za celý rok ... není důvod není proč a tak není co oplácet. Pochopíte takovou doktrínu ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: dobra informace zustane dobrou informaci, i kdyby ji sdeloval neomaleny utocny buran. sam takto omlouvate svou HDV, tak budte alespon konzistentni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam