• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    & co prosty numericky vypocet?

    moje verze pro v=0.8c : t'(na rakete)=t(na zemi)*√(1-0.82)=t*√(1-0.64)=t*√(0.36)=t*0.6

    hodiny na rakete ukazuji mene nez na zemi, cas tam bezel pomaleji


    vase verze pro v=0.8c : t'(na rakete)=t(na zemi)/√(1-0.82)=t/√(1-0.64)=t/√(0.36)=t/0.6=1.66666*t

    hodiny na rakete ukazuji vice nez na zemi, cas tam bezel rychleji.


    ktere verzi date prednost?

    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: Já jsem vám také napsal, kde děláte chybu - odpověděl jste, že jsem parchant. Na to se vám můžu vy víte co.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: MAZO, reagujte na mou řeč pečlivě a korektně ! co Vy na to ??? ( zatím nic...)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAZA: citace :"Neumíte ani základy fyziky a matematiky, a sám jenom plkáte. Máte v tom vašem pamfletu i_232 spoustu chyb, stejně tak jako"

    Reakce : jste báááječněj vědec. Namísto, aby jste ukázal prstem a přeně a poctivě a důsledně a korektně na chybu, se uchylujete ke kydům a rétorice jako v hospodě. - -
    Je mi jasné s kým mám tu čest.

    Neskutečné, jak zdejší ****** umí "předvádět" fyzikální PRAVDU jen kydáním, nikoliv poctivě.
    Na kydání tu máte dost klubů na NYXu, a dokonce za ně dostanete i "plusky" ..., no a o ty Vám především !!!!!!!! a zásadně jde, nééé ???? (pravda počká ...)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    D O K A Z U J T E korektně !!!!!


    to je jak? vy jste udelal dukaz, kde jste na peti radcich udelal 6 chyb & mne jste sproste vynadal :-))

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ukazte mi toho kulhanka, ja se na to podivam.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Víte LUBOBe co jsou to kydy a falza a podvody ???? ...toto, citace :"k cemu by bylo dobre kontrolovat takove mnozstvi vztahu, kdyz vy sam nejste schopen pochopit, co je spravne & co spatne?"

    Reakce : to je totální podvod. Jsou to kydy namísto poctivých argumentů pravých správných a vědeckých. Vy prostě jen rétoriku a kydy.... ; Tu větu, nahoře, Vaši, přesně tak jak je, můžu říci i já a...a...a pak je stav boje o pravdu 1:1. Vy to nevidíte že takovým stylkem dokážete cololiv a totéž bych dokázal já "Vaším stylem" ???? Jste demagog k pohledání.

    Kdybych odteď použil Váš "vědecký" přístup v boji s Vašimi dognaty a kydy a lžemi, tak 100% vyhraju....levou zadní. Vy nemáte zájem o pravdu....; dokazujte "svou" pravdu poctivě !! Např. ...např. jako první krok mi velmi přesně rozborem zdůvodnětě "proč" má stejnou variantu vzorečku t´= t / ( odmocnina) prof.P.Kulhánek jako já ač ho nemám rád. Proč ?
    Udělejte LUBOBe jednou poctivou práci. D O K A Z U J T E korektně !!!!!
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    On rakeťan naměří u sebe doma totéž "t"...ale my zde mu-rakeťanovi naměříme "t´" ...my mu naměříme dilataci, nééé On sám na sobě....


    tak uvedte odkazy, at jste korektni. kde jste tohleto vycetl?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: nic jste nepochopil. my merime nasimi stopkami cas na zemi. jak byste chtel stopkami na zemi merit cas na rakete? cas na rakete meri hodiny na rakete.


    & prestante vysilovat. cele mesice se bavime o jedne & te same veci, ze t'(na rakete)=t(na zemi)*odmocnina (zatimco vy tvrdite, ze odmocninou se deli). tak se blbe nevymlouvejte, ze to nemam oznacene. je to tu v klubu nejmene 20x.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: kurvááááá a zase jte naoznačil "co" je to pro Vás "t´" a co "t" ...pak nemám co bych oponoval, pak si mužete tvrdit že žirafa je tygr protože oba mají "zebrování" ... no tak buďte nadále nepřený a pokládejte tygra za zebru a já se Vám vyhnu a požádám o ukončení dialogu.

    Budete-li stále / a to už 3 měsíce nekorektní, nepřesný ) tak se běžte bavit do klubu o politice, tam vám zblafnou kydy-blafy jako pravdy.... a necho|ťe sem když nemíníte "spor" řešit pečlivě a přesně... prostě mě stále jen rozčilujete, tím že nejste korektní a přený a jen "kydáte".... ; má-li být spor vyřešen je nutná vstřícnost aktérů : já říkám svou "dilataci" stejně jako Kulhánek a Vy mi podejte odkazy kde to ti autoři říkají tak jak Vy...to je mkorekrtní postup ...jenže Vy jste katastrofálně sebestředný a budete chyrlit jen rééétoriku, kydy, falza, dogma, kamufláž , podvody, lži a opět totéž dokola....už 3 měsíce.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :" co to znamena, ze cas dilatuje? to, znamena, ze my nasimi stopkami namerime cas delsi nez nameri pohybujici se raketan svymi stopkami (z jeho hlediska se nic nemeni) :
    t (namereno nami) ≥ t' (namereno raketanem), cili

    t'=t*√(1-v^2/c^2)


    pamatujte : my mame na zemi nas metr & nase hodinky (x,y,z,t). raketan ma rakete svuj metr & svoje hodinky (x',y',z',t')."


    Reakce : kurváááá...přestaňte s kydama a předvádějte "problém" 100x pečlivěji než kdyby spor nebyl !!!!!!!!
    Copak ta řeč výýýýše je perfektní ? Dyť vy tam tvrdíte, že "my našimi stopkami" naměříme tééééé raketě čas delší, tj. interval delší ( my lidé naměříme !!!!! pozorováním rakety ) interval delší ( nééééééé čas delší ) ( čas je všude stejný i zde i na raketě ) než naměří raketan Ano, raketan naměří stejný interval, stejné tempo plynutí jako Pozemšťan ano, Rakeťan = Pozemštan, ale Pozemšťan když měří rakeťana naměří něco jiného než ten RakeTan,....kurváááá....; nesmysl co říkáte : t (namereno nami) ≥ t' (namereno raketanem), cili kurvaááá : ten váš výrok, že Rakeťan naměří "t´" ve své soustavě je nesmysl !!!!!! Rakeťan naměří na svých hodinkách stejné tempo jako Pozemšťan Takže Rakeťan ( u něj v raketě ) je t = t ( jako má Pozemšťan doma ). Kurváááá, probuďte se... Oba měří na svých hodinách "doma" ( on v raketě a my zde na Zemi ) stejné tempo plynutí času ....; ale my když pozorujeme toho Rakeťana tak naměříme onu relativitu, onu dilataci kterou "On" jakoby má...příroda prostě pootáčí jeho soustavou ( časovou ) a tak takové informace o Raketě dostáváme, tak je vyhodnocujeme, jako LT....
    Dopr*ele jste nesmírně zabejčený a neskutečně tvrdohlavý a nebetyčně sebestředný a prostě pokud "kardinálně" odmítáte m y s l e t !, tj. myslet i v pozicích svých i pozicích soupeře, pak nemá cenu tato debata.

    Zopakuji Vaše slova :
    t (namereno nami na našich stopkách při našem tempu plynutí času) ≥ t' (namereno raketanem nikoliv, On rakeťan naměří u sebe doma totéž "t"...ale my zde mu-rakeťanovi naměříme "t´" ...my mu naměříme dilataci, nééé On sám na sobě....), cili

    t'=t*√(1-v^2/c^2)
    ....
    LUBOBe bojiute čestně a né tak jak podvodně bojujete už 3-4 měsíce. PRAVDA se nedá uhádat.
    LUBOB
    LUBOB --- ---


    takze kdyz se tenhle vas vymysl upravi spravne (je to vymysl, protoze jste pro jeho odvozeni pouzil newtonsky vztah pro rychlost zrycheneho pohybu v=a*t), dostaneme


    √(1-v^2/c^2)*√(1+v^2/c^2)=1

    levou sranu prevedu pod jednu odmocninu

    √[(1-v^2/c^2)*(1+v^2/c^2)]=1

    roznasobim zavorky na leve strane pod odmocninou

    √(1-v^4/c^4)=1

    obe strany rovnice umocnim na druhou

    1-v^4/c^4=1

    odectu jednicku na obou stranach

    -v^4/c^4=0

    vynasobim celou rovnici (-c^4)

    v^4=0

    tedy v=0.


    coz je vysledek, pri kterem jedine plati newtonska fyzika :-))


    mate tam jeste neco zabavneho, josefe? kdo je tu nadutec, vseved & zabednenec?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB: tohle pekne ilustruje, jak tezka je s vami debata. zplodit nesmysl neda zadnou praci. vyvratit jej uz ano. & je to o to horsi, ze jeden nesmysl podporite ctyrmi dalsimi.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    moje rovnice :


    josefova 'matematika' :


    1. radek je chybne, protoze jste spatne umocnil pravou stranu me rovnice. je tam soucet dvou clenu, takze (a+b)^2=a^2+2ab+b^2. zakladni skola.

    meziradek je chybne. integracni konstanty nelze polozit jen tak rovny nule. vztahy pro C1 & C2 jsou uvedeny v originale.
    2. radek je tedy take chybne.

    3. radek je chybne, protoze za zrychleni a jste dosadil nepouzitelne a=x/t^2.

    4. radek je chybne, protoze za rychlost svetla jste dosadil nesmysl c=x/t.

    5. radek je zase chybne, protoze jste opet dosadil stejny nesmysl jako pred tim x/t=c.


    co radek, to chyba.


    pokud jste chtel dokazat, ze moje rovnice je spatne rozmerove, pak jste ani to neukazal, protoze vas vysledny nesmysl je rozmerove spravne :-))


    potlesk si ale rozhodne zaslouzite. naflakat tolik chyb do tak maleho prostoru, to uz vyzaduje notnou davku talentu :-))

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB: oprava, C2 pak v rovnici (11)
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: Neumíte ani základy fyziky a matematiky, a sám jenom plkáte. Máte v tom vašem pamfletu i_232 spoustu chyb, stejně tak jako v celé HDV, takže můžete tak akorát doufat v to, že si jí žádný z významnějších fyziků nenajde, protože by se vám asi tak maximálně vysmál. Což je nejspíš přesně to, co se děje posledních třicet let. Neumíte chyby ani přiznat, natož abyste je opravil. Takže je celá ta vaše slavná HDV jen spatlanina nesouvisejících nesmyslů.

    Končím s přispíváním sem.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tam mate chybu ale vy, nikoliv ja. vy jste si tam dosadil za C1 & C2 nuly. pritom C1 je dale v rovnici (9) vypoctena, C2 pak v rovnici (130. uz jsem vam to jednou psal, ale vy jste to zase ignoroval.


    rozmery mi tam sedi, takze kydy predvadite vy. zase :-))

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: kydy předvádíte Vy...protože práááávě včera jsem Vám to ukázal to co chctete ukázat . ... v té "příponce" jak jsem jí potřeboval vědět pro NYX, - - dodal jsem zatím jen 2 příponky, tak bude pro Vás maličkost si jí najít ( tu jednu správnou ) a otevřít.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: k cemu by bylo dobre kontrolovat takove mnozstvi vztahu, kdyz vy sam nejste schopen pochopit, co je spravne & co spatne? I kdyz vam tu davam jak matematicky dukaz, tak logicke zduvodneni? skoncili bychom u toho sameho. co bych ja prohlasil za dobre, to byste vy prohlasil za spatne. to vam nijak nepomuze.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:

    mate to tady [ LUBOB @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]

    pred chvili tady [ LUBOB @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]


    t'=ɣ*(t-v*v*t/c^2)=ɣ*t*(1-v^2/c^2)=t*(1-v^2/c^2)/√(1-v^2/c^2)=t*√(1-v^2/c^2)


    pokud budete hledat chybu tam kde neni & ignorovat tam kde je, budete jen ztracet cas.

    cas na rakete bezi pomaleji (s tim snad uz probem nemate). cili ta vase verze rika opak, protoze vyraz pod odmocninou je vzdy mensi nez 1. pokud delite cislem mensim nez jedna, tak nasobite cislem vetsim nez jedna.


    to je to fakt tak tezke pochopit?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam