• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, já Vás snažně proííím, aby jste sem nechodil ! Prostě Vy mě stále provokujete svými nekorektnostmi a ve mě to vře (!) a mám tendence k těm "slovíííčkům". "Slovíííčka" jsem říkal jen a jen proto, že jste mě provokoval svými nekorektnostmi.
    ¨Nyní ta nekorektnost spočívá v tom, že jste úúúúmyslně !!! a zááááměrně !!! otočil kartu ( do výroku Kulhánka, do pasáže Kulhánka, kterou sjem "potřeboval" zvýraznit ) ...Kulhánek řekl : "Časový interval " a Vy zááááměrně podvádíte a provokujete tím, že překrucujete "co jsem dal na stůl" a okamžitě převracíte Kulhánka, že žekl "něco" jiného...a namísto o "intervalu času mluvíte o čase". (!) To je neskutečně drzé a nekorektní. Když chci mluvit o krávě, nevnucujte mi řeč o volovi. Až ukončíme spor o krávě, pak se můžeme bavit o volovi. Ale je nekorektní ve chvíli kdy je na stole "kráva" vyvracet tu krávu Vašim výrokem, že to není kráva, ale vůl. Už 10x jsem nabízel dialog na vyřešení "problému" chápání "toku času" kontra-versus "intervalu času" !!!!!! a Vy prostě hnusně provokujete, mě prostě děsně nasíííííráte a provokujete svými nekorektnostmi.

    Nabídl jsem výýýýrok o smyslu intervalu a užití "intervalu"a potřebu "řešit ho" a tak držte hubu "s časem", tj. slovíčku-významu : "trval", "dlouho trval" a dalších 50 podobných výrazů "o čase" ( které jsem sám přednesl minule a po celý měsíc v tom sporu...) tak, jak s časem zachází lidstvo ve své historické řeči, chápání , a subjektivním pocitu, vjeměch atd. atd. atd. atd. ) A to v situaci, kdy tu je spor o "zakopúaného psa" zda t´- je dilatace-interval anebo "dilatace-zpomalení toku času" ...když není vyřešen pojem "intervalu času".
    Chápetě že jste **/*******. ????, nechápete...protože chápat nechcete. (!)
    Mě je naprosto jasné "co je čas", a co je jiný pojem-význam "interval času", jenže Vy si budete držet to své "PROTI" donekonečna a ...a tak proto odejděte. Já se o problému pojmosloví budu bavit s jinými, né s Vámi.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    protože všichni se od všech vzdalují, respektive se pohybují nějakou rychlostí


    jenomze to je zase vas vymysl. v kulhankovi nic takoveho neni. nikde tam nenajdete "vzdaluji'.

    je tam toto :


    Předpokládáme, že souřadnicový systém S' se pohybuje vzhledem k systému S rychlostí v ve směru osy x.


    vidite to? "se pohybuje", nikoliv "se vzdaluje".

    vite jakou rychlosti se od nas vzdaluji galaxie vzdalene pres 15 milliard svetelnych let? umite dosadit do hubbleova zakona?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Vy budete vždy !!!!!!!!!!!!!!! "proti"


    ne. jenom tehdy, kdyz se mylite. (coz je sice prakticky vzdy, ale s tim ja nic nenadelam) :-)


    vsechen vas vztek je zbytecny. proc si nejdrive nepromyslite, co vam vlastne rikam? proc hned reagujete timhle zpusobem? soustredme se na podstatu veci. ja to tak delam. zkuste to taky. uvidite, ze to vsemu jen prospeje.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: A néééto, do čeho mě nutíte..


    ale ja mel na mysli presne to same. kdyz si zmerime, jak dlouho trval film pusteny na zemi, zjistime ze trval 90 minut. kdyz zmerime (hodinkami na zemi, cim jinym taky, ze?) jak dlouho trval na rakete, zjistime, ze trval dele nez 90 minut. dele. tedy cas dilatoval. prodlouzil se.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, já ukazoval toto v Kulhánkově odkazu :
    .
    dt = γ dt0 Dilatace času. Časový interval mezi dvěma událostmi (například počátkem a koncem shlédnutí filmu) je nejkratší ve vlastní soustavě (v soustavě spojené s oběma událostmi, tedy v kině). Všude jinde se zdá, že doba uběhlá mezi počátkem a koncem tohoto děje je delší.
    A néééto, do čeho mě nutíte..

    Samozřejmě, že Vy totálně zlý mozek, který totálně myslí za kaýdou cenu "proti" a nikdy né v poctivosti pro důkazy, jste si v tom odkaze našel jiné úkázky jen aby jste zase mohl plivat, plivat to, co by bylo nééé proti Kulhánkovi či vědě, ale zásadně !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! proti mě.
    Nejde Vám o vědu, ale o ponížení mě, dostat mě na kolena. To se dělá ovšem jinou cestou, LUBOBe. Pomocí Pravdy a korektnosti.
    Zde, LUBOBe, JOSEFDRUHY: jsem nastínil úvahu ( né pro tebe co totálně vždy bude proti ) ale pro ostatní, a to v kontexti Kulhánova prohlášení, že : všichni ve vesmíru pozorují ty ostatní že "jim" zpomaluje tempo plynutí času, protože všichni se od všech vzdalují, respektive se pohybují nějakou rychlostí a když se vyberou dva subjekty které se vůči sobě pohybují skoro céééčkem, pak v tom "moři nekonečnost" se vlastně každé dvě ( vybrané ) hvězdy od sebe pohybují skorocéééčkem. Pak vúúúúúvaze z toho plyne, že každý pozorvatel muže prohlási t o tom druhém, že "jemuů plyne čas děsně pomalu...

    Lubobe, co kdyby jste už nereagoval,... co Vy na to ? Vy budete vždy !!!!!!!!!!!!!!! "proti", takže .... takže dle zdravé důsledné logiky dokáži i já i kdokoliv už předem "za Vás" odpovědět. - - No, a to znamená, že ode dneška cokoliv řeknu, bych mohl v zápětí v závorce už odpovědět hned , hned za Vás "ono plivnutí, onu opozici, ono proti, onen nesouhlas, ony protidůkazy, prostě hned umím sám na své názory vašimi ústy odpovědět za Vás....co Vy na to ? ... Nemusíte sem chodit, já za Vás zodpovím veškerou opoziční řeč proti mě. Já to zvládnu. Cokoliv řeknu ostatním okamžitě dodán vaši opozici. Hned....já už předem vím "jaká" bude a tak se nemusíte obtěžovat, ušetřím Vám mozek. Ano ? ...tak fajn. Mě to moc práve nedá když řeknu "a" tak sám proti sobě flusnout opozici LUBOBa "B"... )

    O.K. ??? Ušetřím Vám námahu...O.K. cokoliv co řeknu, tak flusnu si sám sobě mínus. Ano ??? Tak díky za pochopení.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: kolikrat uz jsem vam vysvetloval, ze vzdalovani se hvezd (galaxii) kvuli rozpinani casoprostoru nema nic spolecneho s pohybem?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :"jak jste prisel na to, ze hvezdy se vsechny pohybuji od sebe?"

    Reakce : bože, bože....vy neumíte nic přijmout "jednoduše". Prostě já na to nepřišel, ale kosmologie na to přišla. Kdyby se všechyn hvězdy od Třesku naopak přibližovaly, pak by blábolili kosmologové i já a ... a proto si musíte sám zajít podívat na intzernet, že kosmologie to tvrdí, že se hvězdy od sebe vzdalují... jednak "vlastním" pohybem a jednak "z důvodů rozpínání časoprostoru" a obojí je "křivením dimenzí veličin tj. křivením čp samotného.
    Jenže Váím nejde o úvahu, ale o zásadní mlácení oponenta do hlavy za každou cenu. Prostě za každou cenu....
    LUBOB: jistě, všechny ne, jen 95% se jich pohybuje směrem od nás,ale....ale i kyby se POHYBOVALY libov olně, a to i 50% ku 50% tak to nic nevezme na faktu, že se P O H Y B U J i...a pohybují a pohybují ( rovnoměrně i zrychleně, i bržděním (!) atd. Prostě se P O H Y B U J I a každý pohyb ve svém principu zanmená "zpomalování času" ? že...anebo néééé, že by podle mě jen změna velikosti časového intervalu který se pootáčí ???????
    No co dááál si vymyslíte jen a jen a jen a jen aby jste něco kvákl "proti" mě ????
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    V odkaze http://www.aldebaran.cz/astrofyzika/gravitace/str.html#principy se podívejte na "Základní vztahy"


    ano. presne tam se podivejte. mate to tam vysvetlene.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: dilatace neni ani cas, ani interval. dilatace je prodlouzeni.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: porad michate str a otr.
    jak jste prisel na to, ze hvezdy se vsechny pohybuji od sebe?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    K problematice dilatace ( zda to je "čas" či interval času ) se vrátím podzěji. Nyní při obědě bych vložil téma k přemýšlení ( těm, co vládnou mozkem a chutí kreativně myslet )
    Ve vesmíru je miliardy hvězd, všechny se pohybují. Pan "Hvězda A" tvrdí že se všechny pohybují "od něho" jiný pan "Hvězda B" na opačném konci také tvrdí že se všechny pohybují od něho. Ab\y to mohl každý "pan Hvězda" tvrdit, musí sebe pasovat do klidu !!! Každý pozorovatel tvrdí, "že je v klidu" a vidí-pozoruje...vidí-pozoruje ty ostatní že jsou v pohybu. Každý Pozorovatel "pan Hvězda" tvrdí ( viz prof. P.Kulhánek ), že jeho "vlastní" tempo plynutí času je nejrychlejší a vude jinde je pomalejší, tedy všichni ( všechny hvězdy ) co se od něj-Pozorovatele co se sám pasoval do klidu, se pohybují, nejen od něj, ale i tempo plynutí času je u "všech" pomalejší. To tvrdí každá hvězda o těch "ostatních". Každá hvězda má nejrychlejší tempo plynutí času ( my nevíme "jaké" to je ) a všechny ostatní hvězdy ho mají pomalejší...., viz dlatacece. |Každá hvězda se pohybuje vůči každé, ale jak jedna se prohlásí pozorovatele, s právem výroku "o Vesmíru" pak prohlašuje, že její čas je nejrychlejší a ostatné ho mají dilatovaný až..až k totálně malému tempu , bláží-li se "jejich" rychlost k cééé...a to že je "cééé" prohlašuje každá hvěžzda o té druhé každéé. Jaksi mě z toho plyne "pozantek" že každá hvězda ůtvrdí" že ty ostatní s časem dilatují až na téééměř žádné tempo plynutí, každý kosmonaut na každé hvězdě má nekonečně zpomalený čas. Každý to tvrdí o každém, práááávě proto, že Poztorovatel se prohlásil za pozorovatele těch ostatních...anebo že by neééé ? Pak by to znamenalo že každý "samozvolenýů Pozorovatel bude prohlašovat, že jeho plynutí času je nejrychlejsí a každá hvězdy by měla nejpomělejší tempo plynutí času protože "ona" se vuči Pozorovateli pohybuje...když zvolíte "nehybného" púozorovatele, že se pohybuje a pohyblivého pozorovatele, že "stojí|", že jeho soustava je zvolena za "v klidu" tak....tak prostě tu nastává dilame , že "višichni" mají zpomalené tempo plynutí času a současně všichni mají to nejr\ychlejší plynutí času. - - A podle LUBOBa to v žááááádném případě není pootáčením soustav, v žádném případě to není tím, že každý pozoruje vesmír , že je zakřivený , všechny tři dimenze jsou zakřivené a všechny tři časové dimenze jsou zakřivené protože...jinak by nemohla být pozorována "dilatace času" což záááákonitě dle logiky musí být "křivení času" a to je jevem natahování časových intervalů...
    No, určitě zdejší chytré hlavy, které nemají jiný zájem než být v opozoci proti JN, za každou cenu, i kdyby to mělo být proti přírodě i proti vesmíru, jen !!!! aby to bylou pouze jiné než JN říká. Oponenti raději znásilní Vesmír, než by někdy přiznali logické myšlení jiného.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: Stále se nemoho dostat ze svých jiných povinností abych zodpověděl cca 15-20 reakcí. Tak, prosím, vydržte...;jinak : Vám, těm slušným kreativním lidem-místním oponentům, nevadí ti pitomečové, co odpovídají automaticky, nacokoliv, tím plivnutím-mínusem ???? Autoomaticky, imerwele i např. na mé omluvy ??!!!!
    Mě vadí.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    V odkaze http://www.aldebaran.cz/astrofyzika/gravitace/str.html#principy se podívejte na "Základní vztahy"
    Zítra se snad už dostanu k nějakým odpovědím.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Dnes mám jiné nutné povinnosti a tak odpovím - zdá se - až zítra. Jinak nikomu nebráním, aby se tu bavil o o něčem jiném než o HDV.

    Popřemýšlejte nad "dilatací", tj. "co" to je.... je to interval anebo "čas" .... i čas je vlastně "počet intervalů uplynuvších" za jějakou jednotku času, za nějaký etalon ...což je stále jen interval, tedy...tempo plynutí času je zase napočítaný počet intervalů "do standardního" úseku, doby.
    JN
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Zadruhé : Jak už jsem řekl, jsem hodně unavený člověk, myšlení se zpomaluje, chyby jsou častější. Takže i zde bych požádal o tu vstřícnost a toleranci.

    Nyní se nakupilo hodně příspěvků, a pokud se to i na příště stane, měl by oponent zabrzdit, chvíli mlčet, než stihnu na jeho staré příspěvky odpovědět. Znamená to, že když teď začnu odpovídat na staré příspěvky, nereagujte a počkejte, jinak se rozevírají nůžky a já nestíhám. ( vyčkejte prosím, než zodpovím staré věci ).

    Díky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Velký šéf NYX mě vyzval, abych vám nenadával. No ..nutno to uznat a zvolit jiný přístup. Aby to nebyl jen akt jednostranný, požádám vás také o obecnou vstřícnost ( koneckoncům o ní žádám permanentně, už přes rok ) : o více korektnosti.
    Díky.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: dokud neukazete jake jsou dusledky tech tri casovych dimenzi, tak je takova vize stejne dobra jako vize 243 na sebe kolmych casovych dimenzi.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: decelarion (zpomaleni) se tyka pohybu, nikoliv casu. je to opak acceleration (zrychleni). dilatace (prodlouzeni) casu se tomu rika proto, ze v klidove soustave namerime cas delsi (prodlouzeny) nez v soustave v pohybu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Podle mě je to prodloužení-prodlužování intervalu ( času ), prodloužení sekundy, prodloužení etalonu zvolené jednotky času.


    to je podle vas. podle fyziky je sekunda sekunda. neni zadna prodlouzena sekunda, je jedna jedina sekunda. kdyby tomu tak nebylo, tak by svetlo nemohlo ve vsech soustavach letet stejnou rychlosti.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam