LUBOB: citace :" nevim, jestli zrovna presne nekonecno, ale mnoho urcite. kazde teleso (nebo castice), ktere je schopno se pohybovat ma svuj cas, svoje hodiny. proto se rika, ze cas je relativni. chapete? asi ne, co?"
REAKCE : no, a přesně tohle je problém nového věku, problém soudobé kosmologie ..., a problém s tou relativitou a rozpínáním vesmíru, a stářím vesmíru atd. O to jde všem kosmologům, stále přesněji a lépe pochopit vývoj a stav Vesmíru. Vy ve vaší větě říkáte :"...proto se říká..."..."se" říká..."se" říká.... Totéž použiji já : říká se že hodiny jsou mechanizmus který "odtikává" intervaly nezávisle na "pomalosti" času, """"říká se"""", že všechny hvězdy jsou "současně" stejně staré, protože čas ve vesmíru běží "všem stejně" ... ( ano nebo ne ??? ) ..."říká se" ... říká se" . Jenže takový výrok jste povolil říkat jen sám sově a nikoliv mě. Co říkám já je blud a co říkáte Vy je boží neměnná a už hotová Pravda, kterou ( podle Vás také říkají v š i c h n i fyzikové ). Jste demagog. I kdybych Vám našel tucet fyziků kteří to říkají jinak než Vy, opet by jste to nazval, že je to sdtejné jako Váš názor.
-
V té citaci nahoře jste zapomněl na jednu veledůležitou maličkost : na to "kdo" vyslovuje výrok, tedy kdo je pozorovatelem a tím pádem komu byla přisouzena základní pozorovací soustava "do které" pozorovatel stahuje informace o vesmíru, o raketě apod. To co pozorovatel pozoruje nemusí být reálná realita, pokud to špatně vyhodnotí. Dokonce i pokud vyhodnotí pozorovanou realitu správně, nemusí ta realita být "tam" totožná.
Takže... Vaše plivance jsou stále nekorektní. ( a budou !!!!!! protože to máte v genech )