a skutecne neni duvod v chuti u vyrobku jako Nutella snizovat pro cesky trhy podil orisku a nahrazovani jich rostlinym tukem, ale proste prodejci zkousej co projde. Nekdy se to prezene a pak i ceskej pepa najednou si vsimne, ze ta nutella neni nutella.
Stejne jako u vina, spousta se toho vyrabi z tureckych hroznu. Pak se koupi stejna odruda madarskych, jenze ty diky zemi ve ktery vyrostly chutnaji jinak. tabulkove je vsechno v poradku, chutove je to ale neco uplne jinyho.
Stejne tak nefunguje stejne kontrola vyroby ve vsech zemich, v nemecku neprijme zasilku divneho kakaoveho masla nebo byt i trochu plesnivejch orechu, o kousek dal v polsku s tim nemaji problem. Mozna drobnost, ale muze to zmenit chut celyho vyrobku.
SITH: tady neprodavas, takze tu prestan mavat tim laserovym ukazovatkem nebo ti ho seberu. Ty neduhy soucasny vyroby potravin v evrope jsou pomerne zname a navic diky kontrolam jak na narodnich tak evropskych urovnich i zname a dokazatelne. Bojujete s tim prece taky.
TESSS: priklad medu je dobry, Med totiz jinak chutna v kazde vesnicic jinak, podle luk a strani a jak vcelar a kam pozasel vceliny. Med vyrobenej v EU muze byt stejne tak dobre z Alp, italskyho jihu, morskeho pobrezi jako industrialniho parku v Ostrave...