• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tak paleozpravodajka fronema se hlasi primo od obeda, zkousela jsem dneska ty vajicka v mikrovlnce a kupodivu je to dobre :)jenom rozklepnout do misky, trochu proslehat, na miutu dovnitr, promichat a zas dovnitr na minutu a chutna i vypada to jako michany vajicka na ktery se v zaveru nekdo vykaslal michat. mam dalsi jidlo do prace...

    jinak hlasim pokracovani palea, vcera jsem to nejak logisticky nezvladla takze jsem vecerela uzenyho lososa s mandlema a jednou malou mrkvi, protoze vic zeleniny doma nebylo. dneska planuju navstivit DM drogerii kvuli tem mlikum a tukum a kouknout do nejakyho ovoce/zeleniny kterou doporucujou na scuku ze maji velky vyber.

    jinak dotaz, mate nekdo prehled o prodavanem susenem mase? prej ty nejznamejsi nejsou tak kvalitni, tak kdyby se vedelo ktery dobry jsou tak ja bych si doma udelala nejakou zasobu...
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    Co máte dnes k obědu?

    Já to vidim na tomatovou polévku a pak kuřátko na česneku s grilovanou zeleninou.
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    BIO kokosovy tuk - Billa 500ml za 200 Kc

    NTR23
    NTR23 --- ---
    MICHATU: To byla kachna se zelím
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    NTR23: kdyz nejis gulas se sesti, tak nebudes mit silu! :D
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Knedlíčky vám nechutnaly?

    Jo byly výborné, ale nejím mouku.

    Ach tak, já jsem myslela.
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    FRONEMA: nemyslel jsem to spatne s tou vymluvou, ale vzdycky to nejak vymyslis, ja parkrat musel zkombinovat asi tri jidla, aby to dalo paleo pokrm v restauraci, ale vetsinou to jde..
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MICHATU: tak to neni vymluva protoze necitim tu potrebu se pred kymkoli vymlouvat, proste se to tak seslo. ja jsem si nedala zavazek od ted jen paleo a nikdy jinak, spis zkusim jak nejvic paleo se da aby me to jeste bavilo....
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    FRONEMA: ja tedy nevim, ale vymluva, ze vytahli me na obed? ja na obedy chodim skoro kazdy den a snad pokazde je na vyber neco paleo/primal...

    Jinak drzim palce a urcite podobne krabicky (plast nebo se delaji i z nerezi) jsou super. casto si v tom nosim obedy, vecere, snidane- proste cokoliv a jidlo v tom zustane pomerne dlouho cerstve.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: vakuovací systém by měl pomoci to udržet déle jedlé.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    FRONEMA: držím palce
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jinak ja hlasim ze se tedka pokousim opetovne zacit, vcera to pravda tak moc nevypadalo, protoze me kolegove vytahli na obed, a vecer jsem mela jedno pivo, ale dneska (az na mliko v kafi) to bylo ok, rano vajicka se slaninou, k obedu v praci upecene maso z domova plus predkrajena zelenina. zjistuju ze to ma mocny psychologicky efekt, kdyz muzu jen otevrit krabicku a najit tam platky papriky a mrkve :)

    premyslim o nejakem predkrajovani zeleniny, da se to nejak aby vydrzela? mame doma takove ty vakuove krabicky tak v tom v lednicce?
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    NYX: tyjo, to jsem ani nevedel, ze se da sehnat takova kostka masla :D


    ALONSY: jojo, to ja taky rad :) nebo kdyz neni cas pripravovat tak do misky hodin nejaky mandle a zakapnu lzickou medu , mnam
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TUILE: Je to výborný a teď si to jdu z mého posledního kousíčku másla udělat, s banánem. :D
    TUILE
    TUILE --- ---
    MICHATU: me terba uplne nesedi.
    kvuli memu zlucniku nezvladam tucny. takze sem omezila mouku a mlicny vyrobky, ale skroby jedu porad (brambory ryzi), i kdyz v rozhodne mensi mire (vetsinou snim tak tretinu prilohy v hospode, pripadne si davam bez prilohy.

    ALONSY: budoucnost stravovani je v hmyzu. broucci a cervicci sou tucny a bilkoviny. :)

    ja mekac poprve a naposledy mela pri mesicnim tripu po kanade a usa. snad kazdej den... bleeeee :)

    ALONSY: hmmm, zni dobre.
    ja jako mala milovala ramu smichanou s medem namazanou na chleba, tohle by mohlo bejt tak o 100% lepsi.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NYX: Já se úplně zamilovala do mandlového másla s medem. K tomu ještě nějaké ovoce a moje chuťové buňky jsou v sedmém nebi :) A to mi ani med ani mandlové máslo samo o sobě nechutná:)
    NYX
    NYX --- ---
    MICHATU: ja nevim, ja tam byl za zivot tak dvakrat, naposledy tak pred deseti lety...a maso jsem tam snad nikdy nemel :) ale na forech vidam dost lidi, co to tak v nouzi dela :)

    maslo delam z 2kg bloku od presidenta, ma mit 84% tuku...a tipuji, ze z toho dostanu tak 80%, oddeli se to pomerne dobre, jen to trva strasne dlouho. ale nevazil jsem to.

    jinak co mam teda v lednicce je mix kokosovy tuk, tmava cokolada a rozmixovane orechy (50:30:20)...a dam si lzicku kdyz me honi mlsna :-)
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    NYX: jo maso z mekace je fakt mnamka :D

    ja se teda priznam, ze jsem jeste prepustene maslo nedelal. delas si vlastni? z jakeho masla a jaky ti vznikne pomer hmostnosti pred vs. po?
    NYX
    NYX --- ---
    MICHATU: tak plno lidi jde do toho mekace, da si burger a jen zahodi housky :)

    MICHATU: kokosovy tuk mam cast v mrazaku, vzdy si cast dam stranou a to pak skladuju normalne v pokojove teplote, mam docela velkou spotrebu. to same prepustene maslo, taky nemam v lednicce.
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    ALONSY:
    DEMONOFANARCHY:
    NTR23:

    za zmenu chuti jsem moc rad, jen kdyz neco uvarim tak ne vzdy to oceni i nepaleo kolektiv :)

    btw k tomu kokosovemu tuku jak se tu resilo, ja kupuju v bille BIO Kokosovy tuk. 500 ml za nejake 2 stovky...

    Skladujete v lednici? Na tomhle je psano, ze skladovat v chladu, nikoliv v lednici, ale casto se stava ze je uplne rozpusteny a nevim, jestli mu to prospiva zrovna... ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam