• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    kde v Praze nakoupit nejlepe orisky? nejaky tipy? diky
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PASTEL: Mě BIO nápis většinou naopak odrazuje :)
    Ale ten Sasov vypadá dobře, tam rozhodně plánuji nakupovat, BIO neBIO. A maso tam není úplně nejlevnější, ale rozhodně bych řekla, že na to, že tu BIO nálepku má a ty zvířata se tam mají podle všeho fakt dobře (takže je i rozdíl v chuti) to předražený není. Kolem dejme tomu 200 Kč za kilo nějakého lepšího masa.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALONSY: Ona si kupuje jenom BIO! Já teda nevím jak velký rozdíl je v ceně mezi BIO kližkou a BIO svíčkovou, protože maso kupuju tam kde tomu věřim a po písmenech BIO, nějak nepátrám. Hlavně ona na mě tak vystartovala, že jsem se to s ní ani nesnažila podrobněji probírat.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PASTEL: Jako že ve svíčkový ty hormony nejsou, ale v kližce už jo? :)

    S tím, že by to mělo být trestný na 100% souhlasím.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALONSY: Prosimtě to jsem ted slyšela na cvičení nářek slečny (tanečnice), že nejí maso protože na něj nemá, a že je z toho hrozně slabá.A když jsem se s ní začala bavit, že přece si nemusí kupovat rovnou nejlepší svíčkovou, že si může dát třeba nějaký levnější maso, tak začla vyvádět, že ona nebude jíst žádný tadyto svinstvo nadopovaný hormonama, no chudák holka chcípne hlady, kvůli tomu že tomu věří. By mělo být trestné šířit tyhle kecy.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Abych nebyla jediná, kdo má bolesti hlavy z tuposti:

    vitarian.cz : syrová / živá strava
    http://vitarian.cz/view.php?cisloclanku=2012112501

    Kdy se sakra lidi naučí, že se zvířatům fakt žádný růstový hormony nedávájí? Rozhodně ne v ČR a ani nikde jinde v EU?

    Snůška hroznejch keců, pravděpodobně to někdo přeložil z US webu a nepřemýšlel.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TUILE: ovocnej salat je na muj vkus malo proteinova snidane... momentalne se snazim drzet sacharidy pod 100g denne, a to by ovocny salat asi z vetsiny spotreboval
    TUILE
    TUILE --- ---
    FRONEMA: my si po ranu ujizdime na ovocnejch salatech. staci udelat do krabicky a snist kdekoliv.
    blby je, ze je z toho celkem rychle hlad, takze to chce udelat trochu vic a ujidat cely dopoledne az do obeda.

    taky sme se jednu dobu snazili pect muffiny, ale toho sme se rychle prejedli. nicmene to zasytilo na cely dopoledne (pripadne vajecne mafiny, ale ty mi studeny tolik nechutnali)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    musim se pochlubit, objevila jsem epickou snidani, vezmete tri vajicka, zmixujete s jednim bananem a osmazi se jako omeleta (nejlepe asi na kokosovem tuku). chutna to trochu jak tlustej livanec a je to vyborny :)

    a jeste jedno tentokrat vecerove jidlo http://photoset.com/p7f1wsxx to co neni videt je samozrejme smazeni v mezidobe, taky velmi luxusni

    ale chci se zeptat, nechodite nekdo rano behat? co jite predtim a potom? ja chci zacit po ranu chodit na elliptical pristroj (doporucil mi to doktor na kolena) a potom ze bych sla rovnou do prace, mam to cestou. ale tim padem asi predtim nic moc velkyho jist nechci, a potom uz nemam sanci si udelat nejaky luxusni vajicka, pripadne vyse zmineny bananolivanec. nejake napady?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Nakupujete někdo na některé z biofarem? Jde mi hlavně o vyzrálé hovězí na steaky apod. Koukala jsem na ty, co jsou na nástěnce, máte s nimi osobní zkušenosti? Budu to nakupovat v Praze (či přes net) a mám docela spotřebu, tak přemýšlím o těch množstevních balíčcích a tak, jen to teda nebudu umět sama naporcovat, to oni snad dodávají už naporcované, asi bych neuměla z fláku masa nakrájet steaky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Paleo Aficionado Dessert Recipe Cookbook (The Paleo Diet Meal Recipe Cookbooks): Amanda Matthews: Amazon.com: Kindle Store
    http://www.amazon.com/gp/product/B009AIN6V8/ref=as_li_tf_tl?ie=UTF8&camp=211189&creative=373489&creativeASIN=B009AIN6V8&link_code=as3&tag=whnemo-20

    The Paleo Aficionado Dessert Recipe Cookbook (The Paleo Diet Meal Recipe Cookbooks) [Kindle Edition]
    Amanda Matthews (Author)

    Kindle Price: $0.00 includes free international wireless delivery via Amazon Whispernet
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Jestli jste někdo taky tak nadšený z knihy It Starts With Food jako já, můžete podpořit návrh na její vydání v češtině v nakladatelství, které podobný typ literatury podporuje a občas vydává. Moc ráda bych si to přečetla znovu a opravdu dokonale rozuměla, navíc bych ji konečně mohla doporučovat kamarádům a rodině, protože málokdo je ochotný číst knihu o stravě a ještě ke všemu když je to anglicky (a ještě k tomu jen elektronicky, i když dá se samozřejmě koupit i papírová).

    návrhy pro vydání knihy v Melvil Publishing
    TUILE
    TUILE --- ---
    NYX: vosi hnizda pujdou i z mandlovy mouky.
    a dole se to da zacpat nejakejma cookies
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: taky jsem uvazovala, jedine co mne zatim napada jsou kokosky

    vysleha se snih z bilku, smicha s drcenym kokosem, pripadne jeste potre zloutkem, ktery je mozne michat treba s javorovym sirupem nebo medem.

    NYX
    NYX --- ---
    hodlate delat nejake vanocni cukrovi? :) tipy?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    „Paleo není pojídání steaků po kilech,“ říká SugarfreeLife
    http://www.kamoska.cz/zdravi-a-sport/paleo-neni-pojidani-steaku-po-kilech-rika-blogerka-sugarfreelife.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A jinak tedy špagetová dýně fakt dělá špagety. Je ovšem potřeba brát velké kusy, my jsme teď snědli malou a byly to spíš nudličky...

    S masovejma kuličkama a rajčatovou omáčkou to byla fakt výborná varianta boloňských špaget.

    Tady je vidět, jak špagetovka funguje
    Spaghetti Squash 101 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=mPFErHz6zOM


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: hovězí zadní upéct - hledej hovězí pečeně a k němu nějakou omáčku.

    Ten bok a koleno budou vepřové, ne? POkud by to bylo hovězí kližka s kostí z kolena, tak pomalu dusit. Vepřové koleno naložit do marinády a pomalu upéct. Bůček - tedy bok namazat nějakou kořeněnou pastou z česneku a koření a upéct. Hovězí bok si nějak neumím představit- respektive je to příliš velký kus krávy a bude se to jmenovat jinak. Ale pokud to není celistvý sval typu pupek, tak to půjde udusit.

    Jestli to chceš hodně dobré, tak to před tepelným opracováním nalož přes noc do slaného roztoku (tak 5-6%), pak to maso osuš, osol, opepři a opeč ze všech stran aby vznikly hnědozlaté plošky. Pak v tom výpeku orestuj cibuli a zeleninu, vrať tam maso, zalij vodou, vínem a nebo vývarem a pomalu nech bublat při dušení.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Lidé dosáhli vrcholu inteligence před 2000 lety, od té doby hloupnou, tvrdí genetik – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/284655-lide-dosahli-vrcholu-inteligence-pred-2000-lety-od-te-doby-hloupnou-tvrdi-genetik.html
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Jacob Hughes, age 11, donated his entire Halloween candy haul for kids in NY and NJ who didn't get to have Halloween trick or treating. Super hero move, Jacob. (via Mashable: http://mashable.com/2012/11/09/kid-candy-sandy-victims/)


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam