• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    hmm bohuzel z posledniho pokusu vubec nevysly fotky :/ tak se podivejte jen na prvni a posledni http://photoset.com/htttqifn :) mym cilem je zkusit vyrobit nejakou na sladko pecenou vec, ktera zaroven bude furt pomerne nemoucnikova. viz http://www.paleolifestyle.cz/2012/03/04/i-muffin-paleo-zvan-sladkosti-je-stejne/

    tenhle konkretni pokus byly jen smiovane vajicka (6) se 100g kokosoveho mleka, a prelila jsem s tim jahody z jednoho sacku rozlozene v kolacove forme. (po odkapani vymrazene vody cca 250g )

    chutna to dobre ale jeste to nevypada tak jak bych si predstavovala :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: vykapat mléčnej kefír dá pár hodin, jogurt to chce přes noc, tak i s tím kokosem to patrně dá nějakou dobu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: přes plátno. Látkovej kapesník, nebo nějaké říké tričko a nebo tři, až čtyři vrstvy gázy.

    A voila - na facebooku se mi objevil návod na kokosové máslo z normálního strouhaného kokosu. Prostě se nechá dostatečně dlouho sekat v mixeru. To by na cukroví mělo být ideální.

    Paní zjevně neumí slepit video dohromady, tak to má na tři kousky

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=psyas9TUmig

    https://www.youtube.com/watch?v=x4iNl9S5pMo

    https://www.youtube.com/watch?v=HzWWXN3me-g


    Jo a touhle dobou v Malešicích a v Sapě (brňáci na Olomoucké, jinde netuším) potkáte čerstvou kokosovou dužinu i s vodou uvnitř- takové osekané bílé hranoly. Cenu si nepamatuju.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: v albertu kde to kupuji maji budto tohle, a nebo krem ale v nem je pridany cukr... primixovat kokos muzu zkusit
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZUZKAOU: jo, to me taky napadlo, ale nevim moc pres co, normalni sito je moc ridky, cajovy je moc zacajovany, a pres nejakou latku nevim moc pres jakou... skladuju otevrnou plechovku v ledncce a tam na to dost zima neni, a v mrazaku by mi prisla zas moc...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: chlad ve kterém tuk ztuhne a voda ještě nezmzrne. Jinak by teoreticky mohlo fungovat nechat to vykapat.
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: pokud je aspon jedno z toho ovoce mrazene, musim to redit vodou, aby to vubec teklo, divne :) casto to pak jim lzickou misto abych to pil.

    ja za celou dobu co to kupuju, jsem jednou narazil na mliko, kde to bylo separovane a v podstate bylo nepouzitelne k cemukoliv. ta pevna cast se zvlockovala a ani se to nedalo zpetne rozmixovat. tak jsem to nahlasil na informacich a cela paleta z kramu zmizela. by me fakt nenapadlo, ze nekdo tohle muze cilene chtit :)

    kazdopadne zkus kupovat misto mlika ten kokosovy krem, mel by byt hustejsi. nebo co na to peceni nastavit mliko susenym kokosoem a zkusit ho do toho nejak namixovat.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: kdyz to treba chci zmixovat s bananem a jahodama, tak jsem radejikdyz je to ta pevna cast...

    nebo na peceni, tedka ruzne experimentuju s paleokolacema bez jakekoli mouky, a kazda vec ktera to testo dela tekutejsi je na zavadu...
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: proc probuh? tomuhle se spis kazdy snazi zabranit, ne? :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    nevite nekdo, jak zaridit aby se kokosove mleko z plechovky spis rozdelilo na tu vodu a pevnou cast?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: jo, myslim ze se mi to dostava pod kuzi, oproti excelu to ma svoje vyhody:) ted jsem si zaplatila gold verzi na mesic tak uvidime jak to dopadne.

    btw, nechcete se nekdo pridat na fitocracy? je to takova gamifikacni motivacni vec na cviceni... da se tam logovat i male vykony, par kliku, drepu, par minut chuze... http://ftcy.me/MsXJKd
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: no je pravda ze to trochu prekombinovavam, ale to je jen projevem toho ze mne to bavi resit :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NYX: Jedna z výhod paleo je, že to člověk nemusí každý den poctivě počítat a strávit víc času vážením než vařením a jídlem, jak je to u té "racionální" stravy.
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: no ochylky tam budou (ostatne i u tech potravin samotnych budou :)), tak s nima pocitam a neresim, ostatne proc by cloveka mely nejake superpresne hodnoty vubec zajimat?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: vychazeji mi tam jina cisla nez v mem soukromem zapisovani, tak nevim jestli to mam brat tak ze to mam spatne ja, nebo ze to maji spatne oni. u nekterych veci bych byla ochotna verit spis jim, jako treba kolik ma kureci stehno, u nekterych veci vidim primo na obale jine hodnoty, treba u kokosoveho mleka... jak to resis ty?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: taky pekny, ja uz o tomhle slysela kdysi davno, ale z nejakeho zvlastniho duvodu jsem to zavrhla... tak ja to zkusim znovu...

    vlastne jedinne co umi moje mocna excelova tabulka navic, je kontrola tozlozeni zivin behem dne... a to se mozna obejdu...
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: letmo jsem na to mrknul a dal zustanu u cronometru. tady se mi v podstate libi jen ty definovana ratia, ale CM ma plno fajn veci navic - napr. moznost vybrat par jidel v logu a zkopirovat je do jineho dne, autocomplete pri zadavani jidel, obsahlejsi databazi (kombinuje USDA a nejakou kanadskou, zadavani cviceni, pocitani dlouhodobych trendu, moznost predefinovat si RDA na jine hodnoty apod.)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    pouzivate nekdo http://paleotrack.com ? ja tam ted zkusila naklikat jeden den, a vypada to pomerne zajimave
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam