• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    DEMONOFANARCHY: vies co, vobec s tebou nesuhlasim. Ja niesom hardcore paleo, ani nic podobne, paci sa mi pristup Marka Sissona a jeho primal (jedlo, lifestyle, radost zo zivota, sem tam aj cokolada a nezdrave jedlo). Skor ide o to, ako to popisali vo Whole9. To, ze mas niaky problem s jedlom (napriklad zavislost na cukre) neriesi to, ze ho budes nahradzat inym. Aj ked to nemusi byt samozrejme pripad kazdeho, co sem prispieva. Ale prave paleo ti to pomoze odhalit. To, ze si das Paleo muffin nic neriesi. Stale je to plne cukru(aj ked sa nazyva inak) a veci, ktorym sa prave pri paleu chces vyhnut, nie?
    PMPM
    PMPM --- ---
    Všimněte si ostatně, že naprostá většina debaty je o tom, jak Primal/Paleo "ochcat" - Paleo dortíčky, Paleo muffiny, sušenky.... Má to pak smysl? Moc ne.
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    http://whole9life.com/2010/06/sugar-sugar-sugar/ tu je to celkom dobre vysvetlene. Ma zmysel byt paleo, ak clovek konzumuje stale cukor, aj ked tomu dava krajsie nazvy a pripravuje si paleo dezerty? :)
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    SHMAIDA: a myslis si, ze cukor z kokosovych kvetov sa bude lisit od repkoveho cukru? Stale to je cukor. Ak chces sladit, skus med.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    zkousel jste / puzivate nekdo toto?

    Dr. Goerg BIO Kokosový cukr z kokosových květů 260g | HappyHemp.cz
    http://www.happyhemp.cz/doplnky-vyzivy/dr-goerg-bio-kokosovy-cukr-z-kokosovych-kvetu-260g/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SHMAIDA: 173, pokud me pamet neklame :-D
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    LUCIASHECK: tyyyjooo, thumbs up!!! Vypadas vyborne!!! A rozhodne na min nez 77. Muzu se jeste zeptat, kolik meris?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SHMAIDA: Asi 77 (vazila jsem se jen orientacne kvuli serizeni vazani na blby vaze). Jeste zdaleka nemam puvodni postavu, nebo postavu, jakou bych chtela, ale rozdil je to obrovskej...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    LUCIASHECK: tyjo, dobre ty... 90Kg??? a kolik mas ted? 60?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já se tam na tu stravu těším, ale fakt bych ráda zhubla. prý je doma ještě dost zima a mně by teď nebyl můj podzimní kabátek ;) takže hlavně ta zelenina, s ovocem a hlavně sladkým se budu krotit. ale to ny mělo jít snadno, mám s.sebou svůj cukroregulační systém - rozjetý zánět v dásni (jo, čokoláda a zmrzlina za poslední měsíc se na mě dost podepsaly, jdu do sugar detoxu).
    TUILE
    TUILE --- ---
    AOTEAROA: morsky plody, ananas, kokosy....
    strasne moc ovoce a zeleniny
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AOTEAROA: asi bych zrala spoustu krevet a podobny haveti :-D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AOTEAROA: Když jsem na dovolené někde u moře, tak se většinou tláskám strašně (navíc tam ty sladkosti jsou fakt sladký), ale zásadně díky všemu tomu plavání a chození zhubnu i naberu svaly:)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já si teď budu dávat nudlový orgie v Thajsku, ještě nevím co budu snídat, asi nudle :D a hodně plavání. a přihlásila jsem se na úvodní seminář cvičení s kettlebell :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Tak muj strach z pobytu na horach byl zbytecny, vari tu skvele, rano se muzu nacpat masem, vajickama, boruvkama, malinama,... A k veceri je vzdycky alespon jedna kombinace predkrmu a hlavniho jidla s primhourenim oka paleo... Plus velkej salatovej bar... obedy ani moc nemusim resit, protoze hlad nemam, a kdyz, tak minestrone to jisti... A krom toho se mi jako jediny dari tady nepribrat (vsichni uz maji tak +3 kila, protoze jidlo je tu skvostny a hrozne chlastame - tim trosku hresim :-D)... Naopak mam pocit, ze na mne kalhoty pnou o neco mene nez prvni den, kdy jsem ze zacatku mela strach, ze je nedopnu :-D a protoze jsem zrovna shodou okolnosti mela ruzovy triko, coz mi drrahy neveril, tak jsem dokumentovala... jsem rada, ze uz nemam skoro 90 kilo jako pred zacatkem snazeni... A jako dalsi bonus - jako jediny se mi vyhnula nevolnost z prezrani :-D
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ALONSY: Normálně slaninu, chvilku ji nechat na pánvi, na to na kolečka banán a na to klepnout vajíčka a nechat dodělat. :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NIGHTFURY: Osmaženej nebo samotnej? Já si se slaninou smažila jablko, což bylo taky super:)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Já teď k snídani miluju vajíčka se slaninou A banánem, to je neuvěřitelná dobrota!
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Poslední tři dny si k snídani dělám banánovou kaši. Dva banány, skořice, vajíčko, máslo, je to dost jedlý :)
    Po zbytek dne pak už žádné sacharidy nesním (jen zeleninu), takže by to nemělo být špatný, je to rychlý a zasytí to. Jako odpočinek od slaniny fajn :)
    Ale už se těším na víkend, to si zase slaninu nakoupím:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam