• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    KABIS
    KABIS --- ---
    MR_DAN: neco takovyho, hlavne ze kalorie zalezi na kontrxtu a ze nema uplne smysl je pocitat - ale zase na druhou stranu se clovek nema ladovat jak nezavrenej
    KABIS
    KABIS --- ---
    MR_DAN: ani pivo tydne? :D

    ANA_CO_MA_DOST: Uprimne kalorie si pocitat odmitam, je to ostatne jeden z duvodu proc se mi paleo/primal tak desne libi ;)


    LUCIASHECK: poslouchani tela me navedlo na paleo/primal, ale furt to neni uplne ono, mam pocit ze (ac jsem diky pohybu shodila docela dost) jak jim ted tak je to spis udrzovaci a ja se chci jeste trosku vyrysovat ;)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: nejsem si uplne jistej, ale nemohl jsem nekde v paleo kuloarech cist, ze ten kalorickej deficit je taky jen kachna z dob minulych? jako ze pokud clovek ji spravne, nic mu nechybi ani neprebyva, tak si telo vezme jen tolik kolik potrebuje a ze zbytku pripadne udela nutricne vyzivnejsi stolici?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: kukurice neni zelenina, ta je zakazana rovnou
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    KABIS: je to asi jedno, dulezity je udrzovat kalorickej deficit a vyssi davky bilkovin a maximalne si davat pozor na kombinace sacharidy+tuk, takze treba kukurice nebo mrkev + bucek nebude to nejlepsi, ale samozrejme zase zalezi na mnozstvi. u jedny mrkve to bude jedno, u mrkvovyho pyre uz bych byl opatrnejsi
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KABIS: asi te nepotesim, ale ze zeleniny se hlavne musis vyhejbat alkoholu :-))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KABIS: Hlavne nehrotit a poslouchat, o co si rekne telo... To se mi osvedcilo nejvic a skok z 91 na 77 kilo se stale klesajici tendenci (kdyz opominu obdobi stehovani a vztahovy krize, kdy jsem furt potrebovala neco jist) me v tom celkem utvrzuje :-)
    KABIS
    KABIS --- ---
    Kdyz zkousim shodit podkozni tuk co nejrychleji, jedu maso+zelenina, piju vodu (plus zeleny a obcas cerny caj), vajicka asi muzu taky? Jeste neco co muzu nebo naopak treba z te zeleniny cemu se vyhnout? :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ALONSY: parkrat jsem koupila cca po 70 za litr. maji ho v takove te oriskove prodejne diana nebo tak nejak. ja ho konkretne kupovala na IPaku u zastavky jedenactky

    btw k debate o kokosovem tuku, nikdy mne ho nenapadlo ho ochutnat jen tak az dneska, a je vybornej! (mam ten z dm). to jste mi nemeli rikat :)
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    no a tip na to kde nakoupit orechy?:) ja beru v albertu, mandle (80-120 za 500g), liskace (75 za 500g) a smes (60 za 200g)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: vyrábím. Namočené mandle rozmixovat v čerstvé vodě. Poměr 1 díl mandlí na 1-3 díly vod, podle toho jak to chceš hustý.

    Mixovat dlouho a na velký výkon (netuším jestli to utáhne tyčák) a pak přecedit od zbylých mandlových kousků. Ty usušit přidat do mandlové mouky.

    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ALONSY: nikde jsem ho nevidel za cenu, kterou bych byl ochotnej za nej zaplatit. nejlepsi je si ho asi vyrobit doma sam.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Kupujete někdo mandlové mléko?
    Kde a za kolik?
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Dal jsem mu (kokosovemu oleji) dalsi sanci... delal jsem na nem maso... boha nikdy vice...
    Mel by nekdo o nej za "smesny" peniz zajem? (Ostrava, pripadne ted v nedeli mam cestu do Prahy...)
    - jako novej, odebrany dve kavove lzicky.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    Hlásim se k příznivcum kokosového panenského oleje. "Láduju" se prostě syrovym, když dostanu na něco chuť. Úplně mi přijde škoda, na tom něco smažit, když si vemu jak je to dobrý samotný :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: no zaujal mě v lokálu ten smažák s přepuštěném másle. Pak to vysvětluje tu cenu, protože to v tom másle vlastně fritujou, takže potřebujou tak dva až tři litry.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: já našla užití přepuštěnýho másla jen na schnitzel a to je taky irelevantní :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: chutná to neutrálněji a hlavně to má trošku jinou konzistenci, než klasické máslo, takže na chleba bych to nemazala (no dobře, to je v tomhle auditku irelevantní).

    Jen na vajíčka je imho zbytečné vyrábět ghí, protože ty stejně neděláš na takové teplotě, aby se něco začalo přepalovat. Asi jako pokud někdo je intolerantní na laktozu/kasein, tak dobře udělané ghí je by měl snášet. Ale v tom případě bych se pak mléčným výrobkům stejně vyhýbala.

    u nás se dělalo přepouštěné máslo vždycky když s námi byla máma celé léto na chatě, kde nebyla elektřina - protože se pak nekazilo. Ale pokud je dostupná lednice, tak se s tím nehodlám crcat. Stačí že sbírám, skladuji a znovupoužívám drůbeží tuk z vývarů...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZUZKAOU: kdyz uz se tu resi to ghi - zustane tomu ta maslova chut, nebo chutna jinak? pac to je asi jedinej duvod proc ty vajicka na tom masle (kdyz neni po ruce ibersky spek) delam... nebo do trouby prilozit na maso
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: uzasny, diky moc! Doma na pc radne prozkoumam. Jinak kdybych neco nasla u nas, neni problem neco dovazet do phy, denne dojizdim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam