• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    No při popisu 6x týdně cvičit hodinu, tak to potřebuješ minimálně dvoustovku denně. Problém však je v intenzitě, jestli to je 45 minut rotoped a 15 minut zbytek těla, tak to zase tak moc nemusí být. Já to říkám furt, první si srovnat očekávání a co chci dosáhnout - pokud smyslem cvičení je jen vyladit partie, cukry nemusí jít nad 150, pokud smyslem je vyladit partie + zhubnout tak bych to dal ještě dolů (cca 80). Ale opravdu jedna jednoduchá rada nejde dát, není to u každého stejné (pro představu 150kg člověku poradím něco jiného než 55kg) a tak samo to je s tím, pokud paleo/primal nedržíš měsíc vkuse, tak je to pravděpodobně ta pověstná carb flu. Té se zbavíš po 2-3 týdnech podle rychlosti metabolismu a 'čistoty' nové stravy. Já třeba carb flu neměl, protože jsem skoro žádné uhlovodíky necpal před přechodem a během něj. Pokud je to tedy krátkodobá záležitost (2 týdny) po přechodu na ryzí primal, tak ještě vydržet a určitě si přečíst články o tématu, abys věděla, zda to náhodou není jiný symptom: http://www.marksdailyapple.com/low-carb-flu/ + diskuse je velmi hodnotná.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: to vypada dobre, vyzkousim. Sice tabulkovani nesnasim ale asi se bez toho ze zacatku uplne neobejdu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: díky nyxovi jsem začala používat http://cronometer.com/ a vyhovuje mi. Jen si to tam člověk musí všechno nastavit, nepočítá nic sám a některé české potraviny prostě nezná - pak to ale dělá přesně to, co po tom člověk chce.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: tak ja stravu a tak resim poprvy v zivote, ted me trosku vydesilo to ze jsem fakt mela problem premyslet :)) akusim ten prijem nejak zvysit a uvidim teda. Akorat si to asi chvili budu muset nejak psat :D
    KABIS
    KABIS --- ---
    CRANK: na primal prechazim uz nekolik mesicu, pecivo a mouku jsem skoro vypustila hned na zacatku (tak jednou, dvakram mesicne si dam chleba nebo testoviny, hlavne zkoumam co to se mnou dela) a rychle nasledoval zbytek. (tucne mlecne papam teda :) ), takze si myslim ze timhle jsem si prosla alespon z casti - ale netrenovala jsem tolik a jedla jsem vic ovoce (ted snim jeden, max dva kousky denne)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: hele bojím se že na to univerzální rada neexistuje, a že budeš muset zjistit co vyhovuje tvému tělu. Jinak mě pomáhá mít hlavní část sacharidů (alespoň 20-30 g) k snídani, když už se jednou nastartuju, tak to nějak jede celkem dlouho. Ale mě obecně nikdy hladina cukrů moc nelítala- spousta lidí to může mít jinak.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CRANK: neni to zas takovej offtopic, podivat se taky co se deje "za zdi"
    CRANK
    CRANK --- ---
    KABIS: Paleo flu. Vydrž.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Mam takovy dotaz - vice ci mene cvicim 6x v tydnu, nejsou to nejaky extra masakry teda, v prumeru tak hodina denne. Zaroven se zivim hlavou. Snazim se najit nejaky rozumny mnozstvi sacharidu co bych mela konzumovat - mam pocit ze jsem unavena a moc mi to nemysli, ale zase nijak hrozne. Mate s tim nejaky zkusenosti?
    CRANK
    CRANK --- ---
    FRONEMA: Pan Dan tady začal s offtopicem, až se smaže on, smažu se i já! :D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CRANK: taky bych to uz mela objednany kdyby posilali do evropy :)

    nicmene je to dost protiklad myslenky palea, tudiz se to sem nehodi
    CRANK
    CRANK --- ---
    MR_DAN: Soylent náhodou super.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    Mladík už pět měsíců nejí. Vynalezl náhražku jídla - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=782278
    tak abysme se sli jeste naposledy poradne nazrat, nez nas donutej se zivit necim takovymhle :-)
    NYX
    NYX --- ---
    jim napisu, to bude nejjednodussi :)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    NYX: včera jsem to tu celé procházel a v popisku opravdu bylo, že ten olej byl jen rafinovaný a topil se při těch 24°C. Opravdu divné no, já jsem zastánce toho, že pokud byla rafinace v pořádku a oddělili jen něco, jinak je to jako byste měli oliváč lisovaný za tepla z pokrutin, taky to ztratí vůni, chuť, a pár dobrých složek. Ale občas prostě ta kokosová chuť je na škodu jídlu a šáhnu po něm.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    SARAJ: vůbec se toho nebojím a skladuju ve spíži (cca 22°C přes rok, v létě mi to tam taje), on naštěstí nežlukne, dokud ho je ve skleničce třeba polovina tak je tam tak na kávovou lžičku roztopeného. Dokonce mám litrovku rafinovaného a ten mi celý vytuhl jak si drží teplotu na těch 22. V lednici ho držím jen pokud potřebuju třeba vymazat plech do nějakého receptu. Vydrží opravdu hodně dlouho i v teple.
    NYX
    NYX --- ---
    MMETLA: ten dobry kolonial bud zmenil co prodava nebo tam ma spatne udaje, kupoval jsem tam uz dvakrat to 10L baleni a taje mi pri tech cca 24 stupnich jak ma.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MMETLA: takze jak ho skladujes?lednice?
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    Já teda osobně miluju virgin kokosový olej, vím, že pro spoustu lidí je to problém (silná chuť a vůně, teplota tání v pokojové teplotě) a zvláště pokud začínají s paleem (obdobný problém ořechová mléka), ten hydrogenovaný rafinovaný co tu ukazujete vypadá zajímavě, ale mě nebere. Cena je stejná jako u jen rafinovaného a vůně chuť u toho chybí taky, jen to nemuselo projít dalšími reakcemi kvůli posunuté teplotě tání.
    Jinak o oleji a přehled eshopů, kde kupuji jsem shrnul tady: http://mmetla.wordpress.com/2013/06/05/kokosovy-olej/
    Ještě tam jdu přidat ten hydrogenovaný, který jsem neměl tu čest (?) vyzkoušet.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: roztomile kyblicky se v 1KK blbe uskladnujou:)ale dikec, stranka je to pekna,kouknu na to podrobneji doma a treba az proberu zasoby,tak se misto udela
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam