• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NYX
    NYX --- ---
    MR_DAN: neodpovedeli, ale mrknu do spamu, spadlo mi tam kdysi i potvrzeni objednavky apod :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NYX: kdyz zminujes to tani kokosovyho tuku, tak mi vcera prisel ten kokosak z dobrykolonial.cz a pri moji pokojovy teplote (29,6) byl naprosto tekutej, coz opravdu odporuje tomu co maj v popisku
    neodpovedeli ti na ten dotaz ohledne zpusobu rafinovani?
    KABIS
    KABIS --- ---
    NYX: cca 8 dni, podle pocasi. Orechy a susene ovoce pocitam, udelala jsemsi taky ghee takze to jde taky se mnou ;) syry nejsou spatny napad, maso jsem zkousela ususit vcera a vypada to dobre (ok, vypada hnusne ale chutna vytecne), takze to taky udelam.
    Vidis, cokoladu musim koupit ;) tycinky jsem si delala, byly vyborne, ale musi byt v chladu (maslo), zkusim kouknout jestli se delaj i nejaky teply.. Vidis, krekry. Tak koukam, ze kdyz se clovek zamysli tak moznosti je hodne :) Snad to vyjde i nejak rozumne financne, to bohuzel taky hraje roli :(
    NYX
    NYX --- ---
    KABIS: datle a jine susene ovoce, orechy, tmava cokolada apod...plno lidi si vyrabi nejake tycinky z paleo-approved ingredienci. susene maso.

    na jak dlouho to mas? tvrde syry vydrzi par dnu v pohode tj. aspon zezacatku je to moznost.

    a pak ja delam mix kokosovy tuk + tmava cokolada + namixovane orechy (50:30:20)...ale pri vyssich teplotach to samozrejme taje, tj. pres noc nechat ztuhnout a pak co nejhloub do batohu aby to co nejdyl vydrzelo kremovite...pit to z lahve neni zrovna lakava myslenka :)

    z tech hi-carb veci je ryze asi nejmensi zlo, pridej tam nejake to susene maso at natahne vodu, dukladne zalej treba olivovym olejem a je to.

    a neber moc zadneho jednoho jidla, jinak riskujes ze se na nej po dvou dnech nebudes moct ani podivat :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    KABIS: anebo si udelat konzervy vlastni, me tak napadlo. Mate s tim nekdo zkusenosti?
    KABIS
    KABIS --- ---
    Tak jsem koukala jak vyresit dolomity abych se nemusela s ostatnima zivit testovinama a ryzi a vidim jedinou moznost - obycejny konzervy masovy (nejaky kvalitnejsi). Akorat tam budou blby skladovaci podminky (zeleninu si jednou za dva, tri dny koupim cerstvou) a jelikoz jsem posera tak se bojim botulotoxinu. Ten by se ale u kvalitnich a dobre sterilovanych konzerv ukazat nemel, ne?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    kuře na paprice - omáčka se dá samozřejmě dělat i pěkně bez mouky! použili jsme opět smetanu a omáčku jsme na další recept hodně vyredukovali. původně jsem si k ní dala brambory, ale tohle je paleodobrota s grilovanou zeleninou:

    [ AOTEAROA @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GHOSTDOGG: a bavíme se o špaldové, tedy celozrnné mouce v porovnání s celozrnnou pšeničnou a v nějakých kontrolovatelných podmínkách? A nebo pocitové reakci na domácí celozrnný koláček a bílou koblihu z krámu?

    ;-)

    Jinak celiaci obecně hůř reagují na žitnou mouku (kde je toho lepku méně), než na pšeničnou.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    ZUZKAOU: Špalda sice má víc lepku, ale spousta lidí na ní reaguje jinak než na tu v pšenici (a z toho mála co jsem přečetl, tak názory na lepek jsou taky dost rozporuplné). Osobně považuju běžnou pšenici setou za největší špatnost, ale je to můj intuitivní názor. Ale chápu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ty uváděné rozdíly v obsahu minerálů jsou jaksi v desetinách až jednotkách mikrogramu. Klíčem je spíš jeslti je použito celé zrnno a nebo jen vnitřek - tedy bílá mouka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GHOSTDOGG: až teda na jednu drobnost- špalda obsahuje více lepku, než klasická měkká pšenice - nejde zas až tak o odrůdu, ale to jak je to zpracované. A teda dobře zpracovaná celozrnná mouka je pochopitelně výživnější, než ta bílá.

    Jo a vynález zpracování obilovin - tedy zdroj dobře skladovatelné potravy na zimu - jaksi stál v počátku toho, že dnes máme internety ;-)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    MR_DAN: Na druhou stranu i opačně je to démonizovaný. Pokud není pečivo vyloženě základ stravy a je kvalitní (žitná, špaldová mouka, kvásek, sůl, ne žádný polotovary plný věcí, co tam nemaj co dělat), tak je to taky o něčem jiném. A zříct se pečiva jako návyku je podlě mě asi vůbec nejtěžší na paleu, je to rychlý, pohodlný, mají to všude, zasytí etc. Ale paleo to není.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZUZKAOU: ten chleba je fakt nejvetsi boj, lidi jsou proste presvedceny ze pecivo je k zivotu potreba a cim celozrnnejsi, tim samozrejme zdravejsi.... s tim bojuju zdaleka nejvic
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    mwhahaha
    Power Breakfasts for Energy - Prevention.com
    http://www.prevention.com/food/healthy-eating-tips/power-breakfasts-energy/fancy-french-toast

    Fancy French Toast
    To make this breakfast classic healthy, it’s all about the right ingredients: whole grain bread, fat-free milk, and trans-fat-free margarine. Sprinkle with cinnamon—the spice has been shown to reduce insulin resistance and may help lower cholesterol and triglycerides, blood fats that may contribute to diabetes risk

    (v článku bohužel není jediná použitelná snídaně, kromě omelety)
    NYX
    NYX --- ---
    KABIS: tady je kdyztak nejaky report
    Experience report - A trail marathon in ketosis | Mark's Daily Apple Health and Fitness Forum page
    http://www.marksdailyapple.com/forum/thread64390.html
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    GMO feed turns pig stomachs to mush! Shocking photos reveal severe damage caused by GM soy and corn
    http://www.naturalnews.com/040727_GMO_feed_severe_inflammation_pig_stomachs.html

    (pozor, pro někoho možná nechutné obrázky).
    KABIS
    KABIS --- ---
    JAROUSH: jen doufam ze report nakonec nebude ve smyslu nedala jsem to, cpala jsem se susenym ovocem, po 40km jsem to vzdala :D
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    KABIS: Zájem je a bude. Report budu (budem) očekávat s napětím ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam