• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: no hlavně složení mastných kyselin. Je to převážně palmitová a olejová (kokosák je laurová + myristová)

    Kyselina olejová => triglyceridy palmitová => trans nasycená
    NYX
    NYX --- ---
    ZUZKAOU: letmo jsem to proletl a maji proti nemu neco krome tech saturovanych tuku? ten ekologicky aspekt je afaik "lehce" prifouknuty. spis jsem na PH zahledl zminky o jinych problemech, tak ho nijak zamerne nevyhledavam.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    To je ale moc pěkná víra, že rostliné oleje v lacinejch potravinách jsou kokosovej. Palmovej, milé děti, palmovej. A ten teda není kamarád s nikým.
    Nebo prostě směska něčeho levného. Ostatně běžte mému kyblíčku rafinovaného kokosáku vysvětlit, že má držet tvar a neroztékat se.

    Hrozba jménem palmový olej? | iZUN - Zemědělské univerzitní noviny ČZU
    http://www.izun.eu/out-of-czu/hrozba-jmenem-palmovy-olej
    http://www.zoousti.cz/data/ochranProjekty/dTest_dobre-utajeny-zabijak.pdf
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: ono se to pak da overit ze kouknes na podil nasycenych tuku. ale muze tam byt taky palmovy, ktery je take hodne saturovany.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: no prave jak jsem to cetla tak si rikam fuj, rostline tuky a cekala jsem nejaky slunecnicovy cosi.. a oni s kokosovym
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: no ale plno paleo lidi zase zmrzlinu zavrhuje kvuli rostlinnym tukum mezi ingrediencemi :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    7 největších omylů o zmrzlině. Dejte si pozor, co lízáte | EuroZprávy.cz - Aktuální události z domova i ze světa
    http://domaci.eurozpravy.cz/zivot/72323-7-nejvetsich-omylu-o-zmrzline-dejte-si-pozor-co-lizate/
    prectete si jak je kokosovej tuk desne nezdravej... :/
    KABIS
    KABIS --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: diky, tohle potvrzuje moji interpretaci :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: nn, basmati mam sice radsi nez klasickou bilou, ale ta hneda, zvlast takhle upravena, je proste z ryze muj favorit :) tak kazdy ma chute jiny, kamaradka miluje tu hnusnou levnou lepivou divnou a basmati ji nejede :)
    Pak teda co vede mezi ryzi nejvic je kvalitni sushi, ale to je zase o necem jinem :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: já jsem koupila u korejců hnědou kulatozrnnou, která mi i chutná, ale klasická dlouhozrnná natural mi fakt nejede a nedaří se mi ji uvařit tak, aby mi chutnala ( zatímco bílou rejži zvládám celkem bez problému a asi tak čtyřmi způsoby)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: mně hnědá taky chutná ze všech nejvíc, basmati a kulatozrný na risotto následujou v závěsu, a pak už mi to splývá v tom, co mi nechutná :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: i než třeba dobrá basmati nebo japonská rejže?
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: me hneda chutna vic nez bila :) hezky na masle osmahnout, pridat vodu a rozinek par a nechat vyvarit :) ale teda ryzi jsem nemela hezkych par mesicu :) tak ja s sebou vezmu tu bilou, je levnejsi a s maslem ji preziju - diky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: pokud hnědá, tak máčet. (vono to teda pár hodin ve vodě pomůže při vaření i té bílé). Bílá je chuťově lepší.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Pokud ryze tak Bila nebo hneda - co myslite? Par clanku jsem cetla, ale vychazi mi z toho ze kazda maeco do sebe :)
    NYX
    NYX --- ---
    tak nic ani tam
    NYX
    NYX --- ---
    MR_DAN: neodpovedeli, ale mrknu do spamu, spadlo mi tam kdysi i potvrzeni objednavky apod :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NYX: kdyz zminujes to tani kokosovyho tuku, tak mi vcera prisel ten kokosak z dobrykolonial.cz a pri moji pokojovy teplote (29,6) byl naprosto tekutej, coz opravdu odporuje tomu co maj v popisku
    neodpovedeli ti na ten dotaz ohledne zpusobu rafinovani?
    KABIS
    KABIS --- ---
    NYX: cca 8 dni, podle pocasi. Orechy a susene ovoce pocitam, udelala jsemsi taky ghee takze to jde taky se mnou ;) syry nejsou spatny napad, maso jsem zkousela ususit vcera a vypada to dobre (ok, vypada hnusne ale chutna vytecne), takze to taky udelam.
    Vidis, cokoladu musim koupit ;) tycinky jsem si delala, byly vyborne, ale musi byt v chladu (maslo), zkusim kouknout jestli se delaj i nejaky teply.. Vidis, krekry. Tak koukam, ze kdyz se clovek zamysli tak moznosti je hodne :) Snad to vyjde i nejak rozumne financne, to bohuzel taky hraje roli :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam