Vratila jsem se z tydenni dovolene v dolomitech, slibila jsem nejaky mensi reportik, tak tady to je:
Vyrazeli jsme v patek vecer z CR, vraceli se ve ctvrtek vecir z Italie (takze domu jsme dorazili v patek rano, celkove sest aktivnich dni). Dovolena byla namahava, kazdy den jsme sli jednu kratsi (2x) ci delsi (4x) feratu, nastupy byly ruzne, ale kdyz to zprumeruju tak kazdy den to bylo 5-7 hodin chozeni do a z krpalu a lezeni po skalach, vsechno takovym normalnim tempem.
S sebou jsem mela orechy, susene merunky a brusinky, susene maso, ryzi, cokoladu vysokoprocentni a o neco mene vysokoprocentni, plnotucne mleko, na prvni dny jeste syr (hermelin) a vejce, tam jsem si pak dokoupila tri banany a pet jablek. Jeste jsem s sebou mela ghee.
Jednou jsem se ve meste neudrzela a dala si Magnum (fakt jsem mela chut na prasackou zmrzlinu ;) ) a hrst gumovych medvidku :o)
Ke snidani jsem si davala vetsinou orechy s mlekem, 2x jsem mela syr s kusem jablka. Na svacinu jsem si brala trochu suseneho masa, smes orechu a suseneho ovoce a cokoladu. K piti klasicky voda, bohuzel to nevychazelo a meli jsme celkove malo (na den spotreba prumerna cca 2l vody na osobu, coz pri tom vydeji nebylo uplne v poradku). Na veceri jsem si delala ryzi s ghee a masem, ruzne korenenou/upravenou.
Po nabouchani do cronometru mi to vychazi ze jsem na kalorie to mela jen o neco vic nez co jim normalne, proteinu a tuku jen o trosicek min (80g a 130g), sacharidu neco pres 220g/den (normalne jsem tak 70-150g, podle toho jestli jim ovoce anebo pecu paleodobrutky :) ).
A ted pocitove: celkove se mi chodilo fajn, na to ze nemam uplne nejlepsi ale ani nejhorsi fyzicku to bylo dobre. Rychle jsem regenerovala i pres nekvalitni spanek v aute (blby spacak a velka zima anebo skrcena pozice na zadnim sedadle, vyberte si), jeden den me bolely svaly a kolena, ale to byl stejne den odpocinkovy kdy jsme dali jen jednu malou feratku a asi 8 km ne tak silenyho stoupani :) a druhy den jsem byla zase v pohode. Z holek (jeli jsme tri holky, jeden kluk) jsem na tom byla nejlip, ale je fakt ze aktualne z nich asi mam nejlepsi fyzicku i kdyz cvicim nejkratsi dobu.
Nastupy byly problem kdy po par minutach prudkych kopcu se mi zaclo blbe dychat a trosku palit svaly, ale nic co by neslo proste prejit, porad se mi darilo drzet pekne a relativne svizne tempo.
Feraty byly hodne OK, akorat problem byl kdyz se mi na nekterych obcas zacala mirne zamotavat hlava (mam oproti normalni populaci docela nizky tlak, obcas s tim mivam problemy ale nic co by me limitovalo, krev darovat chodim a odchazim po svych a cila :) ), coz mohlo byt bud nedostatkem vody nebo tlakem nebo cukrem v krvi - resila jsem to kouskem coklady, susenym ovocem a vodou, coz vzdy nejakym zpusobem zabralo, rozhodne se mi nestalo ze bych upadla, musela si sednout nebo nevim :)
Celkove jsem byla unavena ale to bylo onim nedostatkem vody a nekvalitnim spankem.
Rozhodne to bylo financne narocnejsi (o dost) nez stravovani ostatnich (testoviny/ryze s nejakou omackou, dobry hostinec, tatranky z makra a pseudomarsky z lidlu :) ), blbe se mi resil dostatek tuku protoze tucnych potravin trvanlivych moc neni a bohuzel nejsem clovek ktery je schopny snist lzici kokosoveho oleje (maslo klidne, ale ghee uz zase ne :) ). Asi by to slo resit pres salamy typu lovecak a spol, to jsem si ale uplne nestihla koupit. Podobny problem je s proteinem, tam se mi vyplatilo to (doma) susene maso. Dalsi neprijemnost je, ze ta strava je pak celkove pomerne jednotvarna, ale kupodivu mi to ani moc nevadilo a ani orechu nejsem prejedena, ale zase neslo by to praktikovat o moc dyl, cerstva zelenina mi fakt hodne chybela :)
Necele kilo jsem pribrala, v pase shodila 2cm.
Bylo to vyborne, jsem rada ze jsem si zkusila ze tohle praktikovat jde a neni to ani extra narocne, pro priste zase trochu upravim co s sebou budu brat (hlavne o ty salamy, jak to tak vidim), hodne jsem se bala takove dlouhodobejsi namahy vs prijmu sacharidu ale jak to tak vypada, tak co jsem mela mi bohate stacilo.