dnešní večeře - mořský vlk v solné krustě se šopákem.
1 díl ryby
3 díly soli
bílky
Zvážit ryby. Vzít trojnásobek váhy ryb soli a smíchat ji s bílky (zhruba na 400 g soli 1 bílek) do husté pasty. Do pekáčku dát vrstvu soli, na to nandat omyté ryby a z vrchu opatlat zbytkem solné směsi. Roztopit troubu na 180 stupňů a dát tam péct ryby na 15-20 minut, podle velikosti ryb. Po upečení rozbít krustu, stáhnout kůži, vyndat páteř a malé kostičky (jde to samo), pokapat olivovým olejem/máslem a přidat k tomu kopu salátu. Kdo pije víno, tak si k tomu dá nějaký dobrý ryzlink.
Výsledek rozhodně není přesolený, ale slané je to dost, takže na to myslet při přípravě přílohy, kterou solit není potřeba.
Mořští vlci právě teď na tržištích a nebo na ně mají akci v Lidlu.