Ach jo.
Pečivo nevynechávat!
Přestože odborníci doporučují dávat přednost celozrnnému pečivu, má tento druh houstiček a chlebů o něco vyšší energetickou hodnotu než pečivo bílé. Rozdíl je však zanedbatelný. Zásadní benefity celozrnného pečiva však spočívají v živinách, kterých nám klasické bílé pečivo z pšeničné mouky příliš nedodá. Bílé pečivo nám dodává pouze energii, celozrnné pečivo vlákninu, řadu vitaminů, minerálních látek a v neposlední řadě i dobře chutná a zasytí na delší dobu.
Pokud jste se rozhodli hubnout a prvním krokem bylo vyškrtnutí pečiva z vašeho jídelníčku, rozhodně jste neudělali dobře. Pečivo je totiž, stejně jako celá řada příloh, zdrojem sacharidů, které dodávají našemu organismu zásadní díl energie. Takže nevynechávejte, ale pečlivě vybírejte. S tím vám může pomoci logo Vím, co jím. Najdete ho na některých chlebech, ale také na směsích, z nichž si můžete pečivo připravit doma. A ne vždy k tomu potřebujete pekárnu.
Jak vybrat správné zdravé pečivo? Poradí výživový poradce Petr Havlíček - Žena.cz
http://zena.centrum.cz/zdravi/zivotni-styl/clanek.phtml?id=789608