• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    no a kdyz date hledat "vegan" a "paleo diet" tak se v tom mozna odrazi ten real ;-)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ZUZKAOU: to je pravda - vegan diet bych asi nikdy nehledal, ale hned to vypada vic pozitivne .. asi jako pomery nehod, ktere analyzuju pro jednu firmu :D akorat za takovy graf by u nas nikdo radost nemel :D

    jinak kdyz k tomu pripocteme jeste vyhledavani pod konkurenci, mozna ta cisla budou uplne jinak, ale kdo vi :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MMETLA: no když to zúžím na hesla vegan diet a paleo diet, tak už to vypadá zajímavě. Až na to, že vegan diet není běžně užívané sousloví, no.

    Google Trends
    http://www.google.com/trends/explore#q=vegan%20diet%2C%20paleo%20diet&cmpt=q
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ZUZKAOU: jo aha a ted jsem si vsiml, ono paleo festival ve svycarsku je hodne neco jineho, takze to kvuli toho ukazuje hodne jine trendy i ty novinove clanky :/
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ZUZKAOU: podle vyvoje toho trendu to maji taky za par .. ale nevim, zda je to dobre :]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Google Trends
    http://www.google.com/trends/explore#q=vegan%2C%20paleo&cmpt=q

    Ale teda i když paleo už dotahuje vegany, tak ti pořád vedou. Pěkné je taky to regionální rozložení.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZUZKAOU: no asi jo, ale to nehodnotim jako spatnej vyvoj
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: ehm, a neznamená to náhodou, že všichni ti, co se vrhaj po módních dietách se vrhli na tentokrát paleo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: jednu - ale proto že většinou dělám kuřecí skelety a ty se fakt vyvařej do mrtě a pak je sežere divá zvěř. Ale pokud dostanu tu hovězí nohu z TRM, tak tu budu zkoušet kolik toho utáhne, aby to ještě želatinizovalo.

    A teď tu mám krásný dlouhý jehněčí kosti, tak uvidíme co daj a nebo nedaj.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    NYX: já dávám kyselinu už na první várku... co dělám je to, že dělám vývar třeba ze zbytků z grilovanejch/pečenejch žeber, pečenýho kuřete, osso buco, atd, ale určitě nevyvářim kosti několikrát... průběžný odebírání ale praktikuju :D
    NYX
    NYX --- ---
    LUCIASHECK: no ja prave narazim na lidi, co je vyvari Xkrat po sobe, jen pridavaji vzdy treba ocet nebo neco jineho kyseleho (taha to vapnik z kosti) a obmeni zeleninu.

    zatim jsem dal 3x a i potreti stale pekne gelovite (24 hodin na varku z 4-5 kg hovezich kosti), tak spis jaky je nejaky prakticky limit. nechat to bublat nonstop a jen vecer slit na polivku mi zni zatim jako zajimavy plan :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    NYX: jestli spravne chapu otazku, tak jednou a poradne
    NYX
    NYX --- ---
    btw: kolikrat delate vyvar z jedne sady kosti?
    TUILE
    TUILE --- ---
    NAVARA: avokado je tam kvuli tuku, nevim, zdali svestky splni stejny ucel, ale dobry by to mohlo bejt taky. jen to jeste necim slepit dohromady :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    hmm, avokádo nemám, budou muset stačit švestky :o
    TUILE
    TUILE --- ---
    vzpominka na leto

    na sest nanuku
    *avokado
    *2 vrchovaty lzice zchlazenyho (ztuhklyho) kokosovyho mlika
    *kakao
    *med
    *vanilka

    vsechno smichat, rzmixovat, naplnit do formicek na nanuky a nechat zmrznout.

    zdroj: http://paleoblog1.wordpress.com/



    MMETLA
    MMETLA --- ---
    MAR_TINA: on je problem v tom, ze tady berete velmi spatne predpoklady - 5x tydne fyzicky narocny trenink (akoliv kratky za to vsak intenzivni) i pri sezeni v kancelari je uplne srovnatelny s praci s lopatou po 8 hodin denne (prostoje, urcite tempo a priklon k bezpecnosti), jen ty mozoly nebudou asi na stejnych mistech. ostatne po kratkem a intenzivnim treninku clovek musi spis naopak vydatneji regenerovat nez po celodenni soustavne praci (mluvim ze zkusenosti cloveka, ktery travil v posilovne a na bazenu 3+ hodiny denne dlouhodobe a k nejake te fyzicky narocne praci jsem taky pricichl)

    dalsi vec je, ze paleo neni vzdy low carb, tedy cukry ci skroby, si tam klidne muzete zaradit a mit dostatek energie i zadne pocity hladu pres den - to se resi prave tuky v paleo nebo pripadne vyssim glykemickym indexem pro atleticke paleo. Pokud je ve vyvazene strave pocit hladu, je neco velmi spatne a pokud tuky nejsou reseni, pak tam nasadit teda skroby, cukry a v posledni rade bilkoviny. Nevim jaka je vase diagnoza a proc nemuzete 'vsechny' dobre tuky (nehodlam o tomto tvrzeni spekulovat, prece jen diagnoza je diagnoza...)

    jinak vetsina tech, co se stravuji lchf, lc, paleo-like a makaji nekde od vidim do nevidim asi nebudou mit cas psat na ty internety a resit kdejakou blbost jako ty kancelarske krysy co se snazi pomoct -,-

    a zaverem, paleo neni pro vsechny - ta nemoznost zaradit tuky jako hlavni palivo vas proste diskvalifikuje, mozna byste se mela zajimat o gaps ci jine low fat alternativy ci zadavat do vyhledavani podani pro vytrvalostni sportovce
    TUILE
    TUILE --- ---
    MAR_TINA: jeste nez sem zjistila, ze nejaky paleo existuje, sem najela na rezim hodne masa a zeleniny, malo priloh, pecivo zadny (keca, nekdy sem si dala kolacek ke kafi po obede).
    v te dobe jsem pracovala v zahradnictvi, takze 9 hodin fyzicke namahy venku.
    hlad sem mela, ale u sebe vzdy krabicku s ovocem a pri zminc hladu sem snedla par svestek, nektarinku.... nemela sem s tim problem. v ty dobe (trvalo to 4 mesice pres leto) jsem i denne chodila na hodinu behat. vzdy po praci.
    nemela sem pocit, ze bych nejako fyzicky stradala. hlad sem neresila, zrala sem sunku a lososa po kilech vzdy kdyz na me prisla chut ci hlad.
    s tim behanim to ale bylo tak, ze sem byla extremne pomla. nevim,jeslti na to mela vliv moje strava, ale dost me to stvalo. od ty doby nebeham :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tak proč požaduješ informace v paleo klubu? To se naprosto vylučuje s informací, že máš omezení v konzumaci tuků. Protože nedocílíš toho, aby tvoje tělo přeplo na tuky. Takže sacharidy neřeš a jez je. Z něčeho energii brát musíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam