KABIS: zdroje uplne ne, proste jsem dal "no poo" do googlu, ale tady si o tom cesky baby docela pokecaj:
http://www.omlazeni.cz/metoda-myti-vlasu-71-385777-0.html
a tak podobne, proste google no poo/no soap a ono to vyplivne ruzny blogposty a diskuse...
ZUZKAOU: odpoved na tvoji zakladni otazku - protoze kuzi vstrebavas vsechnu tu chemku a detergenty obsazeny v samponech a mydlech, rozhodne nic paleo
JOHNY115: diky za info, ja bych obcas ranni hnizdo na hlave nejradsi resil kladivem, ale to by asi taky nepomohlo a jelikoz se hreben dotknul moji hlavy naposled nekde v pulce zakladky... :-))
ne, vazne, nerikam asi ekzem, ale taky mi hlava reaguje neblaze na 99% samponu (a to 1% jsem jeste neobjevil)
GALE: pizmo :-) genetika, strava, dusevni pohoda ... je to treba duvod proc si obcas holka rekne na spani o obnoseny triko... na to uz jsou taky nejaky studie, ze vybirate nosem stejne jako ocima (my asi taky? nevim, ja si to taky neuvedomuju)
kazdopadne co jsem tak vygooglil a precetl, tak to vzdycky bylo bez mydla, ale deodorant, to by snad jeste slo, ne?