• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FITH
    FITH --- ---
    ZUZKAOU: Větvička radí dát ho s jablkem do papírového sáčku. Stejně tak naložit s mangem :o)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Jenže jakmile to odstraníš, tak ti to okamžitě zplesnivý, takže to není dobrá rada (a už vůbec ne, když to pak lidi začnou dělat v supermarketu.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je pěknej, názornej obrázek.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SVATY: je to taková máslová, jemná chuť. A musí jít rozetřít na chleba, jinak je nezralý.

    Lépe dozrávají taková ta bradavičnatná, než hladká, zelená. První test je pohmatem - musí být měkké, ale ne moc. Jakmile je tuhé, tak je nezralé. Ale v teple dojde. Urychlíš to když ho zavřeš s jablkem do igelitu. Druhý krok testu je odloupnout stopku - pokud je avokádo měkké a barva pod stopkou je světlá, tak je tak akorát. Pokud je pod stopkou tmavé, tak je už nahnilé. Jinak slupka by měla být jednolitá, bez změny barev, bez prasklin a tak.

    Doporučuju vzít na otestování taková ta "redy to eat" na tácku.

    Takové avokádo pak stačí rozmačkat vidličkou, trochu osolit, pokapat citronem a nebo limetkou, trochu opepřit a sníst.

    A hlavně platí

    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SVATY: Avokádo je téměř bez chuti, alespoň já to tak vnímám a mám ho podobně jako máslo za skvělý zdroj tuku (=energie). Výborné do salátů nebo jako quacamole.
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravím koupil jsem si dnes poprvé v životě avokádo a chtěl bych se poptat na nějáký doporučení co s tím ? Jedno jsem rozkrojil hned oloupal a dal do salátu a teda nic moc, asi ještě nebylo vyzrálý. Jak se to dá poznat ? Popř. jak by to vlastně mělo chutnat ? :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Bone Broth is More Effective Than Glucosamine for Treating Arthritis | My Healing Kitchen
    http://myhealingkitchen.com/...tis-make-it-better/toss-the-glucosamine-bone-broth-is-more-effective/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ICEMAN8241: navalilo se mi už z prvních tří a to jím obilí a brambory běžně.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    U bodů 17 a 18 jsem nevěděl, zda se mám smát anebo brečet.

    19 Signs You've Been Vegan Too Long
    http://www.buzzfeed.com/expresident/signs-youve-been-vegan-too-long
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ZUZKAOU: Velké díky ;) Zkusím, přece jen je to testování na celý život, když už jsem se rozhodl pro své stravování, tak holt musím upustit i od toho co se mi nechce.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    The Untold Truth About Milk - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=UCKQDVFAWqI


    videli jste? nemela by k tomu zuzkaou nejakou kritiku?:)
    FITH
    FITH --- ---
    ICEMAN8241: Krásná práce :o)
    SVATY
    SVATY --- ---
    MAR_TINA: Dobrá tak nejdřív vyzkouším tu sůl, dneska ráno jsem si vajíčka osolil jak za mlada ! :D
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    FRONEMA: Všechna měření probíhají na biometrické váze s handheldem přímo ve fitku.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ICEMAN8241: super, na jaky vaze ti tohle vsechno zmeri?
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Rád bych se s vámi podělil o výsledky experimentu s cvičením nalačno za necelé tři týdny. Od 1. srpna cvičím a vždy na konci měsíce skočím na váhu a nechám si změřit bazální metabolismus. Aktuální data s rozdílem oproti minulému měsíci jsou následující:
    • Hmotnost: 72,1 kg (73,6 kg)
    • Tuk: 16,1 % (19,5 %)
    • Svaly: 57,5 kg (56 kg)
    • Kostní hmota: 3 kg (3 kg)
    • BMI: 23,3 (23,7)
    • Bazální metabolismus: 2 728 kcal (2 845 kcal)
    • Metabolický věk: 23 (32)
    • Voda: 59,7 % (57,5 %)

    Podle šéfa fitka ten tuk jde dolů nezdravě rychle, ale to poslouchám celou dobu, co jsem na paleu a dělal jsem 6 kilo za měsíc. Cítím se výborně, ale během cvičení na lačno mám trochu pocit energetické nedostatečnosti.

    Taky nevím kam dál - ocenil bych crossfit tělocvičnu, ale tady na západě nic takového není, takže nemám ani parťáka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SVATY: chybí ti sůl, protože na rozdíl od normálněžravců nejíš potraviny s přidanou solí (pečivo, konzervy, polotovary, ochucovadla, uzeniny, ...). I pračlověci hledali sůl a cenili si ji a obchodovali s ní.

    "Rochové jít lízat bílé skály", neznáš? ;)
    SVATY
    SVATY --- ---
    ZUZKAOU: Ok zkusím si opět zapisovat do cronometru, ale když se nad tím tak zamyslím tak se ani nedivím že mi něco chybí.. Zajel jsem do hroznýho stereoptypu, nemám tolik času na přípavu jídla takže většina mých dnů vypadá takhle:
    Snídaně 4 vajíčka na různé způsoby + zelenina
    oběd Nějáký kus masa z 90% na pánvičce + zelenina (víc než 50% poslední dobou tvoří kuřecí)
    večeře Salát se sýrem
    Samozřejmě mezi tím jím různý ořechy a začal jsem mnohem víc jíst ovoce, už mi nejde tolik o hubnutí, ještě pár kil potřebuju, ale nemá smysl nikam spěchat.
    Problém by mohl být v tom že většina zeleniny jsou papriky, rajčata a okurky asi bych se měl snažit přidat víc různorodou zeleninu a zase začít víc měnit druhy masa.
    Co jsem tak koukal i na starší výsledky z crono tak dost často mi tam chybí B1 a draslík, ale třeba i horčík, ale příjde mi to jako kravina. Všechno jídlo, které obsahuje tyhle vitamíny a minerály jím mnohem víc než snad kdokoliv s kým se osobně znám. Resp. neznám nikoho kdo sní tolik zeleniny, ovoce a ořechů jako já tudíž by s tím musel mít problém snad každý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jo jinak koukám že proskurník se nesmí spolu s léky na diabetes a nebo lithiem. Měl by být bez problémů při dlouhodobém užívání.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MMETLA: Více tuku sníží v mléčném výrobku obsah vody, ne laktozy či kaseinu, který vadí. Je mi líto - ale fakt není zaručeno, že se té nesnášenlivosti zbavíš. Jako zkus abstinovat ještě dalších pár měsíců, případně přidej na konzumaci vývarů a probiotik, tak se ti tam pak usídlí dostatek bakterií, co jí budou žrát.

    Plus případně kokosák, omega 3, kurkumu a zázvor proti zánětlivým procesům. Kurkuma a závzor se dají zkvasit v nějakém moštu a pít to jako limonádu, že. Z bylin pak případně proskurníkový kořen - ten se dá vrazit do té limonády a nechat to prokvasit - jsou tam oligosacharidy, takže člověk nepotřebuje přidávat cukr. Případně se doporučuje kůra červeného jilmu, ale tím že to je americký strom, tak by sis to musel nechat posílat, nejsem si jistá, jestli to tu někdo prodává.

    Ale teda ani omylem nebudu tvrdit, že to na nesnášenlivost určitě zabere.

    SVATY: máš bordel v minerálech - respektive kombinace složení stravy a vyšší zátěže nejspíše povede k tomu, že jich máš málo. Obzvláště když omezuješ i sůl. ( vadí přebytek soli, ale její nedostatek je špatně). Chvíli si piš třeba do cron-o- metru co jíš a piješ (obvykle stačí tak týden, dva) a vono se ukáže co za minerály ti chybí. Tak měsíc to pak suplementuj v doplňcích a mezi tím srovnej jídlo aby ses pohyboval okolo doporučených denních dávek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam