• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    SVATY
    SVATY --- ---
    SKORZENY:Když o tom tak přemýšlím tak se mi to ještě celkem často stávalo ze začátku léta, ale to jsem přisuzoval dlouhému pobytu na sluníčku :)
    Jinak sůl jsem poslední dobou dost omezil, ale přesto si myslím že jí stále mnohem víc než bych doopravdy musel, ale vyzkouším zase víc solit. díky

    ICEMAN8241: Myslím si že nedostatek pohybu nemám, troufnu si říct že poslední dobou to možná spíš až přeháním, resp. v průběhu tréninků se mi občas motá hlava třeba po kettlbell swingu, ale to považuju za normální, to je kardio jak blázen..
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MMETLA: Když chci bezchybnou pleť, tak bez mléčných výrobků, s výjimkou trochy 33% smetany do omelety z vajec.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    SVATY: pokial si pamatam tak na toto odporucali jest viac soli
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SVATY: To se mi stávalo hlavně na začátku a zase v poslední době. Imo to souvisí s poklesem krevního tlaku a u sebe mám podezření na nedostatek pohybu. Dokud jsem přes léto chodil min. 5 km denně, bylo to v pohodě. Teď ujdu sotva zlomek a mám zase tyhle motolice.
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravím chtěl bych se zeptat, poslední dobou cca. měsíc se mi dost často stává že se mi při vstávání zatočí hlava nemohlo by to být spojeno s paleo stravou ? Nikdy dřív se mi to nestávalo a teď vcelku pravidelně.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FITH: hm to je akorat to blby romezi kdy to neni ani na ketozu, ale ani nemas dost. Nicmene urcite jed podle pocitu, nechci ti to nijak rozmlouvat :)
    FITH
    FITH --- ---
    FRONEMA: No držela jsem se (pravděpodobně, protože jsem to neměřila,nevážila) tak okolo 50-70, celkem dlouhodobě a nebylo mi to příjemné. Počítám, že to trvalo cca 3 měsíce, pak s příchodem léta jsem začala jíst sezonní ovoce a bylo mi podstatně lépe, pravda je, že jsem hubla jen asi 0,5-1 kg měsíčně. Další pozitivum bylo, že mi nebylo zatěžko opět sportovat, ale jak říkám, každý to má jinak...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FITH: ohledne stazeni sacharidu na minimum, pokud to minimum bylo opravdu minimum, ktere by vyustilo v ketozu, tak by to "down" melo byt jen velmi docasne, a po prvnich par dnech bys mela pocitit zlepseni, a po cca dvou tydnech bys byla pravdepodobne uplne v pohode. Nicmene jen informuju, je to na tobe.
    FITH
    FITH --- ---
    ICEMAN8241:
    MMETLA: Chronická autoimunitní thyreoditida...
    AOTEAROA: Díky :o) a zcela určitě vytrvám o tom již nemám pochybnosti. Ještě bych ráda shodila nějaké to kilo, ale už teď jsem velmi spokojená, takže to za to určitě stojí. Zjistila jsem, že mému organismu jednoznačně vyhovuje zařazení ovoce do jídelníčku, sice hubnu pomaleji, ale to nevadí. Když jsem stáhla sacharidy na min. tak jsem byla totálně down, ale když jím trochu ovoce, tak se cítím mnohem, mnohem lépe. Každý si musí prostě najít vlastní cestu :o).
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    MMETLA: Zkušenosti mám takové, že kozí sýr = akné, niva (malé množství) = ok, včera jsem zkusil ovčí jogurt, tak uvidím. Spíše se tomu však vyhýbám.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    LILINKA6423: jen do toho, kreativite se meze nekladou :)

    FITH: velka gratulace i za me a taky jsem zvedav co se podarilo pokorit

    ICEMAN8241: rad pomohu kdyz mohu :)

    Moje tema, vim ze se to tu probiralo, ale resim problem s mlecnymi produkty a projevy na me telo. Vysadil jsem na 4 mesice uplne, ted postupne vracim v malych davkach, avsak uz kozi kefir, ktery jsem veril, ze bude v poradku ( v tak nejak nevelkem mnozstvi ), mi bohuzel vratil prozatim akne, predpokladam ze problemy se zazivanim za dalsich par dni. Nekde jsem cetl, ze bych mel fungovat pokud budu konzumovat velmi tucne zalezitosti (coz treba ten kefir neni). Jake s tim mate zkusenosti a pripadne nejake doporucene ctivo? Dik!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FITH: vítej do klubu! :) gratuluji a přeju ti, ať vytrváš :) někdy je to boj ;)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    FITH: V první řadě mi dovol, abych ti pogratuloval k uzdravení a k velkému úbytku na váze. Prozradíš co za onemocnění to bylo?
    FITH
    FITH --- ---
    Tohle vám musím napsat, dneska jsem byla na kontrole s autoimunitním onemocněním, kterým jsem trpěla. Tan minulý čas je ode dneška na místě, protože jsem se dozvěděla, že jsem zcela v normě a dokonce nevykazuju žádné protilátky, mám radost!!! Takže paleo mi jednoznačně pomohlo, mám dole 17 kg a nemalý zravotní benefit, jupííí :o).
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Tohle musíte zkusit! Díky Metlovi za falešnou sojovku, bez které by to nešlo.

    Chicken Chow Mein Recipe - Paleo Cupboard
    http://www.paleocupboard.com/chicken-chow-mein.html
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    EDEN: To viem ze sa zo mna nestane kulturista :-) ale vyhovuje mi momentalne posilovanie vlastnou vahou na trx
    EDEN
    EDEN --- ---
    LILINKA6423: :) toho objemu sa fakt bat nemusis, je to strasne rozsireny mytus medzi zenami ze ked prejde okolo vacsej cinky tak sa z nej stane nasypany hermafrodit, pritom je to desna hlupost
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    Omylem se mi povedlo stvorit paleo "krupicnou kasi", chcete recept ? (Puvodni zamer byl palacinka :-D)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    ALONSY: Zřejmě je třeba zkoušet. Já sám na to moc vědecky nešel, nicméně vím, že existují různé poměry hodin v půstu a kdy je povoleno jíst. Jsem toho názoru, že se to projeví tak jako tak, nicméně je to dlouhodobý proces. Rozhodně bych to tedy nehrotil a jel pozvolna.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ICEMAN8241: Nedávno jsem dávala odkaz na to, že intermittent fasting nemusí pro ženy fungovat úplně stejně a naopak dělat potíže, ale taky to má každý asi jinak. Některé si to nemohou vynachválit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam