• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    Jak na paleo
    http://jaknapaleo.cz

    Mapa vajec
    https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

    Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
    http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

    Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/

    80 Paleo Breakfast Ideas
    http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

    Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
    http://www.ovocedoskol.eu/node/24

    Publikované výzkumy o paleo dietě
    http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

    [ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

    rozbalit záhlaví
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ICEMAN8241: Bazal podle inBody cca 1300, jinak ve skole nekdy sedim a nekdy stojim na sale, nebo chodim po oddeleni, denne cca 8 km chuze, 1-2 hodky cviceni (trx/fitbox/aerojoga) skoro kazdy den a vecer hodinka brigada kde uklizim kancle
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LILINKA6423: A jaký máš výdej energie?
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ALONSY: Ja prave rano mela plnou misku borsce (hovezi vyvar, kusy hoveziho masa, repa, zeli, mrkev) a jedno vajicko (slanina doma bohuzel nebyla, ale je objednana), pak k svacine dynove pyre se strouhanym jabkem, k obedu steak z veproveho kare a pecena mrkev s dyni a ted sem si dala na hlad pulku avokada
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    LILINKA6423: Tak si to prostě rozlož. Nevím, jaký je tvůj jídelníček, ale zkus třeba tu slaninu s vajíčkem k snídani, až dostaneš hlad tak avokádo...
    Na začátku jsem si hodně pomáhala tím ovocem, ale to asi není dobrý nápad (zase tím pro mě ten přechod byl téměř bezbolestný).
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ALONSY: Jo, tak tohle bych snist nezvladla ani omylem, tak to bude asi tim :-D
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LILINKA6423: Přesně jak píše Alonsy - málo tuku nejspíš a / nebo možná hodně sacharidů - já před dvěma hodinama zbodnul hrušku a teď trpím, ale přejde to snad dřív, než se pustím do datlí :) Smyslem není hladovět, takže se klidně najez.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já v lepších časech k snídani jedla jedno celé avokádo, 3-4 vajíčka a k tomu několik plátků pořádné slaniny a hlad jsem opravdu neměla :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Možná málo tuku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LILINKA6423: no nutno naznat, že pocit sytosti ne vždy je spojený s adekvátním příjmem - pokud máš hlad, jez. Zejména pokud navíc nemáš dostatek energie.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    Po jidle se citim syta, vic bych do sebe mela problem nacpat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LILINKA6423: jíš málo?
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    Jinak zavidim vam, jak ste rikali, ze nemate moc hlad a casto vam staci jen snidane a vecere. Ja mam hlad porad, znamena to, ze delam neco blbe ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EDEN: Pokud rybí omáčka je moc rybí, tak kup si nějaký lepší worcester, popřípadě vyrob vlastní . Melasa půjde nahradit převaženým medem, ale nebude to pak mít tak tmavou barvu. Po měsíci to byla dobré, po půl roce skvělé.

    A dá se to zkvasit?: Worcesterská omáčka
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/12/worcesterska-omacka.html
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    PMPM: To bych taky rád věděl, ale po hledání všude možně v našem (KV) kraji není snad jeden jediný. Musím všechno okukovat z youtube a číst mraky webů. Ten plastový KB samozřejmě není žádné terno, ale lepší než nic. Uvažuju o koupi vlastního, ale kdo se s tím zase bude tahat sem a tam do tělocvičny? :)
    PMPM
    PMPM --- ---
    ICEMAN8241: Nejde o náčiní, ale o to, co s ním děláš. Kolik je v ČR kvalifikovaných kettlebell instruktorů? Last but not least - slova "plastová", "čtyřkilová" a "kettlebell" nepatří do jedné věty :-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SVATY: Jak jsem psal, jedu všechno DIY, protože u nás se cvičí a jí tak, jak se dejme tomu v Praze cvičilo a jedlo před pěti lety - malé porce každé dvě hodiny, hlavně kardio, zumba a klasicky posilovna. Z toho plyne jednak nedostatek osvěty mezi trenéry a nedostatky ve vybavení - KB v tělocvičně mají, ale plastový a 4 kilový, medicinbal mají nějaký sranda doplněk od Nike taky z plastu, takže jsem rád za TRX, hrazdu, schody, pár činek a dokonce Aquabag. Bohužel mi nikdo neřekne, že KB swing dělám špatně, takže přes bolest zad musím zjistit, že takhle se to nedělá, atd. TRX tedy není gró celého tréninku, ale jenom doplněk - dělám na tom asi 3 nebo 4 cviky z celkových cca 30, které mám momentálně v repertoáru.
    SVATY
    SVATY --- ---
    ICEMAN8241: Tohle už je trochu OT a otázka preferencí, ale upřímně mi TRX příjde jako zbytečnost. Nevím o ničem co si myslím, že má smysl cvičit co bych bez TRX pomocí podlahy, hrazdy do dvěří a židle neodcvičil. Zato KB ti docela rozšíří obzory, i kdyby se mělo jednat jen o TGU a swing, benefit je tam obrovskej.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LILINKA6423: I tak závist no, musím na všechno přijít sám. Majitel fitka ovšem posledně tvrdil, že místnost na spinning nemá využití (všichni přešli na Zumbu) a tak tam zvažuje zřídit něco ve stylu crossfit tělocvičny, takže se v tom chci angažovat. Zvažuju trochu KB semináře, možná i TRX, uvidíme :)
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ICEMAN8241: Zas tim, ze jsou to lekce tak se obtiznost prizpusobuje vedsine a i kdyz to jde regulovat tim jak jsi stoupnes, tak bych obcas uvitala i nejake zajimavejsi a tezsi cviky. Ale zas je super ze ti to trenerka ukaze a upozorni te, kdyz neco delas blbe, takze to ma sve vyhody :-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LILINKA6423: Tichá závist, já mám kliku, že v tělocvičně mají alespoň TRX pásy a zbytek DIY :D
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ICEMAN8241: Ano, mame
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam