• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FITH
    FITH --- ---
    SIVER: Já bych tipovala, že tě nafukují mléčné výrobky. Teď jedu whole 30, takže bez mléčných výrobků a bez luštěnin a ačkoliv jím i zelí a jiné nadýmavé věci, tak jsem bez problémů.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Kale Sucks: Famous Chefs Reveal the Most Over/Underrated Veggies | Thrillist
    http://www.huffingtonpost.com/thrillist/kale-sucks-famous-chefs-r_b_4746327.html
    NYX
    NYX --- ---
    :)

    KABIS
    KABIS --- ---
    TUILE: jupi! nejsem v tom sama :D
    TUILE
    TUILE --- ---
    SIVER: ja sem nafoukla, kdyz jim vecer jkoykoliv pro me tezko stravitelny jidlo. z toho tvyho vyctu bych si k veceri mohla bez nasledku dat jen masovy kolac.
    TIMA
    TIMA --- ---
    SIVER: Ja bych podezirala to zeli.
    SIVER
    SIVER --- ---
    Když jste začínali s paleem, bývali jste třeba večer nafouklý po stravě? Já právě jsem a to jsem přijal tak cca 70-80g sacharidů

    Pro představu jsem měl dneska: masový koláč kousek (cca 150g masa), bílý jogurt, uherák 10dkg + paprika ( spíš se držim primalu či lowcarbu), malé jablko, zelnou polévku se slaninou a sýrem a tu sem si dal v průběhu večera 3x.

    Nechápu z čeho jsem nafouklej... Měl bych do začátku vynechat to ovoce? Nebo když jedu primal, tak to nevadí?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ZUZKAOU: Já mám kromě nízkého rozpočtu ještě jen třetinu ledničky a mrazáku, a navrch spolubydlící strašnou krávu která mi teď už v podstatě kompletně zakázala vařit. Ona nevaří, neb to neumí, a když doma děláme nějakou zeleninu nebo vývar, řekne že to páchne a má se vším problém. Díky bohu už se jí za pár týdnů zbavím a budem si moct vařit dle libosti :-)

    Potřebuju teď zas najet na low carb, takže drahý dostane seznam povolených potravin. Nedá se nic dělat, prostě když obědvám rýži, mám pak neustále hlad a chutě. Mám malý výdej, tak se nemůžu cpát jak zjednaná.
    TUILE
    TUILE --- ---
    KABIS: ja te chapu, davam si jich k snidani pet a pul hodiny na to si davam kade a hrst sudenyho ovoce, pac mam neco mezi hladem a chuti.
    a to sem malicka a hubendira.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Trocha spamu - můj dnešní pokus :)



    Recept po kliknutí na fotku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo - měla bych tu přebytečnou porci vodního i mléčného kefíru, kdyby někdo chtěl. Praha 10, popřípadě trasa A či C.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SIVER: jíš vnitřnosti? Umíš vařit z levnějších kusů masa jako třeba hovězí přední a nebo vepřové nožičky? Jíš teď levnou zeleninu typu mrkev, celer a zelí a doma naklíčené nati a nebo kupuješ saláty, rajčata a papriky?

    Pak je ještě kouzlo v nákupech ve velkým ( např. půl jehněte (minimálně 30 porcí bez vývaru) za 180 kč/kg s dovozem do prahy - další jehňata ale budou až zase napodzim). A pochopitelně v sezóně zavařovat, sušit a mrazit a kvasit na zimu.

    pokud člověk nemá nějaké autoimunitní onemocnění, tak v rámci co nejnižšího rozpočtu rozhodně stojí za zvážení, jestli ty luštěniny jsou fakt tak strašně nebezpečné, když fytovku dektivuje namáčení, nebo dokonce klíčení a lektiny pořádné uvaření.

    Případně se dá poměrně snadno doma vyrábět tempeh - který to ještě přifermentuje a tím spíš zlepší stravitelnost (a dodá b-vitamíny a látky mírně uzdravující mikrofloru). Nemusí být sojovej, umí to i ostatní luštěniny a taky ořechy a semena - cizrnovej s lískáčema je fakt dobrej, stejně tak fazolovej se sezamem.


    To všechno ovšem stojí čas a chce to alespoň velký mrazák, když už jeden nemá chladný sklep. Tak aby to bylo levné a zároveň snadno dostupné to fakt neumím.
    SIVER
    SIVER --- ---
    Jo to by se taky hodilo nějaké tipy na levná jídla.


    Před lowcarbem či primal jsem se vešel měsíčně do 2,5k ted to vidim tak na 3k minimálně.
    KABIS
    KABIS --- ---
    AOTEAROA: tyjo, jak to zvladas s paleo? nejaky tipy na cem vsem se da usetrit? :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIASHECK: Tyjo já si dávám téměř vždy tři vejce, ale hlavně asi z finančních důvodů :-D mám teď úchvatná domácí vejce, ale vyjde to na 500 Kč za měsíc a já mám rozpočet asi 400 Kč na jídlo týdně...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIASHECK: Achjo, já si se svojí extrémní přecitlivělostí na cukr něco takového teď vůbec nemůžu dát :-( bolí mě zuby i po jablku. Snad se to po jejich opravě zase zlepší. I kdybych krásně chtěla teď kašlat na paleo a hubnutí, nemůžu si dát kyblík ledové čokolády, jak bych si přála! :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KABIS: a půllžičkou medu, vše na másle
    KABIS
    KABIS --- ---
    LUCIASHECK: banan s jablkem a slaninou? to muze byt zajimave, musim vyzkouset :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Tak když snídaně, tak snídaně :-D


    KABIS
    KABIS --- ---
    NIGHTFURY: mno... ja mam asi nejaky roztahly zakudek nebo nevim :) ale po takovehle snidani co jsem psala ja tak normalne citim trosku hlad.. Z toho co pises ty bych potrebovala jeste aspon pul kila zeleniny a i tak by mi to dlouho nevydrzelo. Nevim no.

    LUCIASHECK: tak ve forme hemenexu anebo bananovo-vajecne kase (rozmackas banan, pridas vejce, davam tak 1 banan na 3-4 vejce, pridas dle chuti orisky/seminka, skorici nebo treba kakao..., na mirny plamen hodis bez tuku na panev, idealne nejakou n eprilnavou, a michas dokud z toho neni takova pekna kasicka a hrozne krasne pronikave to voni... a pak sup do misky a trosku masla na to a snist jeste za tepla) bych tech vajec snedla klidne i vic :D Nj, asi jsem divna. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam