• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: planuju jako prvni latte, to je neco co mi schazi asi nejvic :)
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: ja bych zacal tim mlikem...tam by ta pripadna reakce mela byt asi nejsilnejsi.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Kdo uz mate za sebou W30, delali jste to reintroduction? pripadne na jaky potraviny, jak dlouho jste pak cekali, a co jste zjistili? Mne by zajimalo treba jak budu reagovat na milko, na jogurt, na syry. mam kazdy tohle dat zvlast nebo je to jedno a muzu naraz? pripadne treba s tim jourtem, mam snist jeden nebo vic? (vubec se predstave snezeni vice jogurtu za jeden den nebranim :) )
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    AOTEAROA: ty si Slovanka? urcite? :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: byl u nás ke koupi i místní za studena lisovaný slunečnicový, ale pánovi se prý pokazil lis. Tak snad to obnoví. byl skvělý, voňavý, zlatý a extra místní (4km :)))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a já zas až tak nejedu na paleo jako na moji maminku :)) oliváč kupujeme většinou nějaký z menších farem nebo aspoň od menších dodavatelů, kvalitní, ne z normální sámošky, tak snad jsou to aspoň fakt oliváče :)) vím i o jednom hypersuper špičkovém, ale to mě pak každý salát přijde tak o 50 kč dráž, to si fakt nemohu dovolit :D

    já to beru tak, že jestli si paleo hraje na nějaké dodržování lokálních plodin a podobně, tak kokosový olej pro mě jako pro Slovanku rozhodně není tak běžná potravina jako vymačkané olivy. a snad se ke mně někdy dostane i olej od příbuzných v Itálii.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tak zrovna olivový olej paleo nijak moc neoblibuje, protože bo jaksi mívá příliš vysoký podíl omega 6 a ostatních PUFA, co nejsou omega 3.

    když už, tak se hraje na lžíci kokosáku po ránu. Při experimentech s ketozou si ho dávám do kafe se smetanou, na probuzení či doplnění energie dobré. Mimo ketozu mi stačí tuk co mám v jídle.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MICHATU: maminka mi řekla, že si mám dávat každý den lžíci kvalitního olivovového oleje, protože to je zdravé. nicméně nedělám to, dávám si akorát hoooodně oleje, když dělám salát, což je relativně často, i když ne denně, v létě ho ale mám skoro denně a to pak litrovka oliváče zmizí za 14 dní snad :D

    jinak též když si něco echt otučním, nedávám to. drahý mi chtěl kupovat místo slaniny třeba přímo špek a opéct si ho k těm vajíčkům, ale ono se to celé rozteče na pánvi do mastného jezera, mně se z toho navaluje, a ještě to brutááálně prská, takže to postříká celou kuchyň i moje ruce :D
    NYX
    NYX --- ---
    osobne mi to zavani tema flavor control dietama ala shangri-la apod...vcelku i verim, ze to muze fungovat, ale nemam potrebu :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    MICHATU: ja to zkousela, pac sem se nekde docetla, ze je to dobry na posileni zlucniku (mam ho spatnej, chtej me rezat, branim se sec muzu).

    po 14 dnech sem to zvdala. navaluje se mi.
    rano snidam opekne tucny vajicka, ale lzici oleje ne.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MICHATU: ptal ses na ritual a presne na to ti lide odpovidali :)

    kazdopadne za me - s timhle zkusenost nemam, pritelkyne pila chvilku pistaciovy olej (ten ji i vylozene chutnal), pila to zpusobem ze to proste vypila (treba pul decky, max decku, moc fakt ne) a nevim o tom ze by to bylo nejak znat na cemkoli (ale bylo to jen chvilkove, takze nemuzu soudit)
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    KABIS: ptam se... prptoze me to zajima? Otazka znela jasne - zajima me vase zkusenost s pravidelnou konzumaci treba olivoveho oleje. V zahranici je to docela popularni, tak jsem se ptal i na zkusenosti tady...
    KABIS
    KABIS --- ---
    MICHATU: mozna by bylo dobre podelit se o duvod, proc to chces vedet - pak mozna dostanes pro tebe uspokojivejsi odpovedi :)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    MICHATU: hledáš rituál, já ti ho dal a není ti dostatečně dobrý... tak ok no .. neuráží mě to, ale rozhodně nemotivuje sdílet svou zkušenost..
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    ok, spíš jsem měl namysli nějaký zvyk jako např. každé ráno si dát panáka oliv oleje nebo třeba kokosového... A ne, jakým způsobem ujídáte při vaření :D
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    MICHATU: no při vaření do mě vždycky něco zapadne .. jinak než udělám večeři, tak si obvykle po práci ukousnu slaninu ... jinak asi nic moc velkého ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIASHECK: to dělat nemůžu, spadl by do mě celý kelímek :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MICHATU: nez naleju smetanu do vajec, tak si vzdycky liznu (oduvodnuju si to tim, ze kontroluju, jestli neni zkazena, ale chci rict, ze mi proste chutna :-D)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MICHATU: ja mam ritualy ranni uplne jiny teda, ale pamatuju si jak jeden doktor mamce doporucoval rano na lacno 2 lzice smetany proti vredum :)
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    Ahoj, máte zkušenost s nějakým "rituálem" v podobě konzumace třeba nějakého druhu tuku např. každé ráno? Nebo máte nějaké tipy, rady? Díky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam