• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jím téměř každý ráno tři vejce (cholesterol se mi za tu dobu hodně vylepšil). jediný co mě trochu trápí je představa, kolik slepic bysme museli doma mít, abysme s mužem mohli denně každý snídat tři vejce a ještě mít další vajíčka na jiná jídla a na pečení :D
    maso jsem se pokoušela taky maličko omezit v rámci představy, kolik práce by mi to dalo abych jedla denně hodně masa, kdybych měla s rodinou statek a veškerý maso by bylo ze zvířat, který sami chováme - každý kuře se musí oškubat a tak).

    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    YASHAMARU: Gratuluju a fandím ti :) Co se vajec týče, u nás se sní cca 40 vajec týdně, což zhruba odpovídá 3 vejcím denně. Patrně se ptáš na cholesterol, takže mrkni na výsledky krevních testů po roce v téměř striktním paleo režimu http://bit.ly/1ibnDQs (pozn. - v závorkách jsou referenční hodnoty zdravého člověka, jen tuším u toho hemoglobinu jsou hodnoty pro dospělou ženu, což já zcela určitě nejsem).
    SVATY
    SVATY --- ---
    Cca. rok a půl snídám 5 a bez problému. Lidem to připadá extrémní, ale na druhou stranu je to očividně mnohem kvalitnější potravina než jakýkoliv pečivo a to jsou schopný jíst klidně 3x denně..
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YASHAMARU: promin, nechtela jsem aby to znelo nejak znevazujicne. osobne za sebe takhle jim uz pres tri roky, vetsinou tri nebo ctyri vajicka k snidani a pak jeste nekdy dalsi vajickovy jidlo behem dne kdyz mam chut a nebo se mi nechce delat maso a jsem naprosto ok a spokojena
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    FRONEMA: Spis jestli to je mnozstvi, ktery kazdej den nevadi. Mozna vam ta otazka prijde usmevna, ale s tema vejcema uz bylo takovy halo, ze se raci zeptam. Veskery googling co jsem na tema delal vysel, ze je OK i vetsi mnozstvi kazdy den, ale stejne jsem se chtel zeptat. Urcite tu jsou lidi, co uz to jedou nekolik let a osobni zkusenost je pro me cenne info.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YASHAMARU: zrovna tady snidam ctyrvajickovou snidani a premyslim, jestli se ptas jestli jsou tri vajicka malo, nebo moc :)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    ICEMAN8241: Tak nakonec je to uplne jinak. Prolitnul jsem hromadu clanku a jednu z tech knih, co jste mi doporucovali. Podarilo se mi pro to nadchnout pritelkyni a najeli jsme na to uplne. Tedka je to asi 14 dnu co jedeme paleo.

    Tak vaha sla z 88 (2kg se mi podarilo shodit 14 dni predtim, kdyz jsem jel ten svuj jidelak, co jsem postoval predtim) na 85,5. Snad to neni jen voda a svaly, kazdopadne dost popojel pasek, coz je pro me nejdulezitejsi. Cil je zatim 80 kg. (Vyska 178).

    Co se tyce jak jsem to snasel, tak dost v pohode, vzhledem k tomu, ze nepiju, nepotrebuju k fungovani denne kavu a cuktry jsem vyradil uz predtim to pro me byl v podstate upgrade co se tyce mnozstvi jidla a toho co muzu jist. Maso is fucking awesome. Neni pro me problem si to predstavit jist dlouhodobe. Mliko mi nechybi, kavu jsem se naucil pit bez mlika celkem rychle.

    Vzhledem k tomu, ze to teda jim podle knizky od oka, tak jsem vysadil praskovej protein. Multivitamin a rybi olej jsem nechal, tim snad neni co zkazit.

    Posledni vec je, ze to kombinujeme s tim prerusovanym pustem, jedeme 16/8, jime od 11:30 do 19:30 (chtel jsem mit rezervu, jakmile se vaha zastavi na dyl nez 14 dni, tak bych jel 18/6 + nechtel jsem hnedka pritelkyni odradit). Jak moc to pomaha nebo ne netusim, kazdopadne mi to vyhovuje jako forma stravovani, protoze nemusim myslet na jidlo cely den, vetsinu dne bud spim nebo jsem syty a tech par hodin mirneho pocitu hladu denne je spis prijemnych nez neprijemnych. Jidla jim 3 v 11:30, 16:00 a 19:00.

    Co se tyce energie, tak v pohode. Celkove je mi tak nejak lip, ale je moc brzo na to, abych objektivne posoudil cim to presne je.

    Jinak, rekli by jste, ze je problem jist denne 3 vajicka? Jsou to vetsinou normalni vejce z shopu, zadny uzasne prirodni. (Maso berem z reznictvi, nebo se snazime nejak vybirat, ale nedelam si iluze, ze to je vzorovy paleo maso).
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    NYX: Ok, vyzkousim pomaloucku polehoucku, dik :)
    NYX
    NYX --- ---
    TRIPLT: tohle se deje hodne lidem, vetsinou pry pomuze zacit s malym mnozstvim a pridavat postupne.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AXTHEB: no, musim rict ze jsem byla prekvapena jak jsem se citila dobre :) cekala jsem, ze budu vic unavena, hladova nebo nejak jinak v nepohode, ale citila jsem se vlastne stejne, hlad jsem mela po priblizne stejny dobe atd. skoro to az otraslo mym presvedcenim o nadrazenosti palea :)

    nicmene je treba rict, ze to bylo velmi dobre vareny vege, hodne zeleniny, lusteniny, ovoce plus teda ty bezlepkove obilniny. zadnej smazak a tatranka.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FRONEMA: Tak jak se cítí tvá carbfobie? ;)
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ja sa tiez zapojim do debaty o alergiach
    mam alergiu na pel
    ale nikdy som nebral dlhodobo antihistaminika

    kazdopadne alergiu urcite mam, parkrat sa mi stalo, ze ak som si dal vacsie mnozstvo medu - tak polievkovu lyzicu, tak nastalo peklo. tak sa radsej vyhybam kvetovemu medu a som ok

    asi dve sezony som bol ako tak paleo. prva celkom ok, obcas som posmrkaval, druhu to bolo horšie
    takze vobec neviem aky malo paleo vplyv :)

    tento rok napodiv zatial nic. tipoval by som, ze travy uz kvitnu, kedze jar sa uz davno zacala. o takomto case som uz veselo kychal. o dva tyzdne sa chystam kosit luku, to bude ultimatny test

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AOTEAROA: a to by mohlo dost zabrat...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Já možná budu zkoušet prosadit spaní se zavřeným oknem, máme ty stromy ve vnitrobloku. Ne kvetoucí ovocné, spíš takové ty duby, lípy a takový.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsem to zakřikla, vykvetl ořech, co mám přímo před oknem a žírné buňky se zbláznily.

    Ovšem poměrně mě zaujal http://examine.com/supplements/Quercetin/ http://scholar.google.cz/scholar?hl=cs&as_sdt=0,5&q=allergies+Quercetin/

    myslím že zkusím jednu flaštičku využívat (dostatečné množství jaksi v potravě je velmi náročné spást) ( http://histaminovakasulka.com/.../22/que-histamin-quercetin-aneb-zazracne-prirodni-antihistaminikum/ )
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Včera odpoledne jsem si ze zvědavosti zobnul čerstvý hrášek asi ze 3 lusků a do večera jsem jídlo nemohl ani vidět. Říkám, že jsem magor :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Tak jsem na velikonocich vikendove akci kde je veganske stravivani, uhadala jsem aspon bezlepkovou verzi ale stejne, vecere jahlova kase, rano kukuricna kase, marmelafa, ovocce, pomazanka z cocky. Predpokladam ze zbytek bude ve stejnem duchu. Moje carbfobie dostava zabrat:) ale rikam si ze si to aspon vyzkousim jak se na tom budu citit. Treba mne zkonvertujou :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    zdravim vsechny :-)
    vcera vecer jsem se vratil po 3 tydnech s vietnamu a rad bych se s vama podelil o tu cast kolem stravovani....
    takze, byli jsme u jedny rodiny, takze jsme meli zazemi teply stravy 2-3x denne, obcas jsme jedli nekde venku
    strava nebyla snad ani HCLF ale spis UCNF (ultra carb no fat) k uplne kazdymu jidlu je ryze nebo ryzove nudle, z ryze se delaji dezerty, alkohol, ryze je vsudypritomna... bezne jidlo sestava krome zmineneho z nejakeho masa, vetsinou hovez, kure, ryby, morska havet... maso nebyva pecene pac nemaji doma moc trouby, vetsinou je to varene a ten vyvar se na stole objevi taky na zaliti suchych nudli nebo ryze
    uplne kazde jidlo obsahuje hromadu nejakeho zeleneho, jak jste zvykli tady ze k bun cha dostanete tri snitky koriandru, tak tam vam toho daj celou misu, obcas nejaky vareny zeleny, tezko rict co za zeleny to vsechno je, treba vyborna vec jsou restovany dynovy stonky a slahouny, pak nejakej vietnamskej spenat, zeli co se povari a ten vyvar opet viz vyse jako z masa... po jidle vetsinou nejaky ovoce, zeleny nebo zraly mango, jablko, nashi, meloun, nejaky ty veci co nemaj cesky nazev
    po kazdem jidle panaka silnyho zelenyho caje....
    az na ty ryzove nudle a ryzi by se teda dalo rict, ze se vietnamci stravuji docela zdrave, vsechno real foods, vicemene paleo... jenze jsou to dobytci a misto soli pouzivaj glutamat, pripadne to zaji nejakym produktem brutalniho potravinoveho inzenyrstvi, jejich sladkosti, piti, cokoliv se slozenim jsou jedna velka chemie...
    nastesti se tomu da vyhnout, kdyz se clovek hodne snazi a zere neslany :-)

    takze, za 3 tydny jsem zhubnul 3,5 kila a to jsem nemel naprosto zadnej pohyb a tady v praze na paleu jsem byl ve stavu kdy to nechtelo ani o gram dolu, zasek proste.... a to jsem se obcas hybal
    nejvic to prisuzuju tomu, ze jsem jedl stridme a ze az na nejaky to zakousnuti k pivu (mango, suseny ryby) jsem vubec nejedl tzv. mezi jidly (jo, je to rekurzivni tvrzeni, ja vim)
    co se tyce pocitu po jidle, tak kdyz se clovek narve rejzi nebo nudlema, tak je pak silene unavenej, chce to kafe okamzite a pak nejlip nejakej adrenalin treba na motorce, ale takovy to co se pise ze vystreli inzulin a udela hlad, to nemuzu potvrdit, i kdyz jsem jedl jak rikam dost stridme (ono uz to pak cloveku ani moc nechutna takze nelze jinak) vubec jsem nemel hlad, spis naopak... asi trikrat jsem se nacpal k prasknuti, vlastne taky hlavne nudli a taky krome unavy zadnej pocit hladu po tech dvou hodinkach....

    takze moje resume co jsem si z toho odnesl? chces-li zhubnout, nezer :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    This Guy's Eaten Nothing but Raw Meat for Five Years | VICE Australia / NZ
    http://www.vice.com/en_au/read/this-guy-has-eaten-nothing-but-raw-meat-for-five-years
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam