MAR_TINA: přijímám sacharidy (kromě zeleniny a výjimečně ovoce, ale moc ho nejím) jen z mléka a smetany (1-2x denně kapučíno, smetana do vajec nebo do vaření), tvarohu (používám jako oběd když nestihnu navařit nebo jako ňamku když jsou chutě), marmelády do toho tvarohu nebo jogurtu (nemám každý den a dávám si jednu lžičku). výjimečně si dám nějaký koláček, spíš o víkendu. občas jsem schopná sežrat celou tabulku nějaké ne zrovna vysokoprocentní čokolády, ale je to tak max 2x do měsíce (bejvávalo skoro denně).
nesladím, nejím dortíky ani tyčinky, nedávám si do ničeho med. sladké jím spíš velmi nárazově. piju ale víno, občas si dám tři loky piva.
u mě je to fakt o tom naprostém nepohybu, snažím se někdy chodít pěšky a tak, ale jsem fakt líná a nemám moc čas kvůli jiným činnostem. (a taky v tom alkoholu). když jsem 6x týdně trávila večer u koně, bylo to holt jiné, než když teď akorát doma uklízím.
MR_DAN: mám poměrně malý žaludek a najednou toho moc nesním. mám tři hlavní jídla denně, někdy je něco z toho jen salát se sýrem, občas si večer dávám malý hrnek jogurtu. myslím že objemově se nepřejídám, i když pořád konzumuju víc než spotřebuju no.
navíc já mám odjakživa problémy se sebeovládáním, a když jím málo sacharidů a hodně tuku, dokážu mnohem déle nejíst a nemlsat, tak proto se o to snažím. jakmile najedu na zvýšený příjem cukru, přejdu v celodenní cpaní se čímkoliv.
FRONEMA:
MAR_TINA: naštěstí nejsem natolik blbá a nezkušená abych tohle dělala :) mám za sebou hubnutí třiceti kil, tak o tom něco málo vím :D ano, jsem vysoká a robustní (skoro 180 cm, vel. optimálně 42, nyní zase 44).
já vždycky koukám na ty recepty a videa, jak vaří ti tlustí lidi co hubnou ty desítky kil, a říkám si, že bych prostě měla zvýšit příjem tuku, a vyřadit i ten cukr co konzumuju. akorát to takhle nechci držet celoživotně, tak nechci jít do extrému, chci bejt low carb, ne no carb :))
mě kalorie nezajímají, to vám říkám rovnou. chci jíst tuk, nejíst cukr, a hýbat se. "když jíte cukry, tělo spaluje cukry, když jíte tuk, tělo spaluje tuk." ;)