• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    TUILE
    TUILE --- ---
    TEREZZZKA: ty jedes paleo?
    tak to by se v salku mohly casem objedvit nejake paloe dobrutky, ne?
    bych zasla na zakusek :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Ty brownies jsou skvělý!! 90% dolfin asi taky udělal svoje. Super, díky za tip.
    NYX
    NYX --- ---
    Zajimave
    Health Correlator: Why red meat consumption may appear unhealthy in scientific studies
    http://healthcorrelator.blogspot.com/2014/05/why-red-meat-consumption-may-appear.html
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TEREZZZKA: ja si delam do prace prevazne maso, prijde mi dobre i po ohrati v mikrovlnce...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TEREZZZKA: nejlepsi moznost je navarit si toho poradnou hromadu a rozkrabickovat, nektery krabicky zamrazit at se to da trochu stridat a clovek neji to samy nekolik dni v kuse
    salaty, eintopfy, zapeceniny, masa, vsechno se da krabickovat snad az na polivky, ty jsou lepsi do neceho vodotesnejsiho :)
    (a taky pred tu vitrinku se zakuskama co mate tak na ocich bych dal nejakej paravan! to je hrozny lakadlo... :-)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Ahoj, tak uz nějakých 9 týdnu jsem bez mouky a cukru, vedly k tomu jednak vleklé zažívací potíže bez zjevného původu (alergie na lepek a laktozu opakovaně testy vyvrácena) a jednak potřeba ztratit na objemu. Ačkoli mě předtim nikdo nehodnotil jako tlustou, teď mi každy říká, ze jsem hrozne hubená - a ja mam osobně pořad rezervy :) Taky jsem k tomu přidala 2x - 3x tydne funkční trenink a hlavně na obvodech jsem hodne ztratila, v pase mam zase 60, boky šly taky dolu, na 92, zažívací potíže se srovnaly. Dřív jsem jela především na cukru, od mala jsem enormně na sladké, takze kupodivu mi vic nez pečivo (byla jsem zvykla péct min 1x tydne chleba a 1x tydne neco sladkého) chyběla čokoláda a tak třeba 3 týdny se v podstatě veškerý můj vnitrni monolog týkal jen toho, jak strasne bych si dala neco sladkého. Teď se to nejak zlomilo, kupodivu v době, kdy jsem trávila nejvíc času v praci (v kavárně s kvantem sladkosti na očích). Do změny jídelníčku se mnou šel i partner, evidentně mu to taky svědci, ze je hubenej mu snad říká jeste vic lidi, nez mne. Kdyz jsme doma nebo ve městě jidlo není problem, co ale řeším je, co připravit do práce, kde jste 13 hodin, nemáte cas odejít se najíst ven a z tepelné úpravy pripada v úvahu max ohrati v mikrovlnce. Nemůžu do nekonečna péct slaninove muffiny, to vám taky začne za chvíli lézt krkem a jist studené předem upravené maso taky nic moc. Nějaké nápady?
    TUILE
    TUILE --- ---
    AOTEAROA: maslo
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Nejhorší ale je, jak se do té "závislosti" na cukru a pečivu dá spadnou strašně rychle zpátky.
    Jeden den to člověku nechutná a za už zase nejí nic jiného :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pro mě teď dezert sladká hruška. Výjimečně teda kopeček vanilkové zmrzliny, ale buchty jsem odbourala vcelku bezbolestně.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    AOTEAROA: No ja prave sla kolem cukrarny - nacancany zakusky, ktery miluju, se jen smaly, vonely az ven...a ja jen pokrcila rameny a sla jsem dal. A po par krocich se vytrestene zastavila a sokovane zirala :-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ICEMAN8241: ovšem s tímto naprosto souhlasím. někdy mě ta přeslazenost věcí fakt štve :) vnímám to mnohem citlivěji. (ještě že už ji citlivěji nevnímají moje zuby, které brutálně bolely po jedné lžíci balzamika nebo po jablku).
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Tak me teda osobne jedine co me proste stale neopustilo je chut na sladke pecivo (dobrej kolac, maslovej krosnat)... :-D
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    ANNIKA: Taky mě to neláká a to jen proto, že jsem to po nějaké době ochutnal a nic mi to neříká - čokolády jsou příšerně přeslazený, až mi z toho trnou stoličky; buchty, koláče a další pečivo jsou zase bez chuti, cítíš jen droždí; ostatní mlsoty jsou přímo nacpaný chemií. Celkově se mi dost zlepšilo vnímání chutí a vůní, takže tyhle věci fakt nejím ani když se vedle mě někdo cpe. Totéž platí pro hamburgery, pizzy apod.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já mám nezájem jen do tý doby, než jedu ke švagrový nebo tchýni na jejich super koláče a záviny. půl dne se ovládám a nakonec stejně odjedu domů s osypaným ksichtem, olezlýma rukama a další den si běžím pro čokoládu.
    a včera jsem dělala pro návštěvy sušenky kokosovo kakaové (s moukou) a ta vůně, to se prostě nedá, to sladký je DROGA!! :D
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    FRONEMA:
    ANNIKA: Oboji sedi. Psal jsem o tom pred chvili, uplne stejne. Driv silene na sladky, ted apatie a nezajem, takze muzu potvrdit.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: jop, ja mela presne stejnej prubeh. vzdycky jsem byla clovek kteryho sladkosti hypnotizovali, a pak kdyz jsem zpaleila jsem si najednou vsimla, ze je vlastne uz nevnimam jako jidlo. byla jsem tim vylozene prekvapena, ani jsem si to "zhypnotizavani" predtim neuvedomila, az v tom kontrastu.

    uz je to tak dva roky mozna a furt to trva. a furt je to super

    jo a muzes vyzkouset misto medu sladit rozmixovanym bananem, treba ti to taky bude chutnat a je to jeste o neco lepsi imho
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jo a musím se podělit o jednu fakt zásadní změnu - po pár paleo dnech jsem, coby velý čokožrout a enormní závislák na sladkostech, na ně přestala mít chuť. Myslela jsem si, že to je jen nějakej výkyv...a ono ne. Teď mám sice muffiny, ale na 12 ks padly dvě lžíce medu, takže sladké skoro nejsou a můžu klidně projít kolem čokolády a cukrárny...a nic. Je to zcela bezprecedentní a fascinující a pořád se mi tomu nechce věřit.

    To, že mě přejdou chutě, mi totiž tvrdila třeba už výživová poradkyně - že když člověk jí malé porce a často a nemá hlad a tak dále...a prdlajs. Dva tři dny jsem to dávala a pak vůle povolila a nějaká ta čokoláda to odnesla. Takže jsem nečekala, že někdy něco vůbec zafunguje... Máte to někdo stejně?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    AOTEAROA: Mně chutnají ze stejného webu muffiny - teď jsem dělala kokosové a jsou i trochu levnější, prože jsou tam kvanta kokosu a jen půl hrnku mandlové mouky. A jsou opravdu dobré a vláčné, nekecají tam :o)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AOTEAROA: Také máslo.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TUILE: a děláte to s kokosem nebo s máslem? Já bych totiž asi dala máslo. Respektive nic jiného nemám, takže rozhodně dám máslo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam