• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    AOTEAROA: No ja prave sla kolem cukrarny - nacancany zakusky, ktery miluju, se jen smaly, vonely az ven...a ja jen pokrcila rameny a sla jsem dal. A po par krocich se vytrestene zastavila a sokovane zirala :-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ICEMAN8241: ovšem s tímto naprosto souhlasím. někdy mě ta přeslazenost věcí fakt štve :) vnímám to mnohem citlivěji. (ještě že už ji citlivěji nevnímají moje zuby, které brutálně bolely po jedné lžíci balzamika nebo po jablku).
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Tak me teda osobne jedine co me proste stale neopustilo je chut na sladke pecivo (dobrej kolac, maslovej krosnat)... :-D
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    ANNIKA: Taky mě to neláká a to jen proto, že jsem to po nějaké době ochutnal a nic mi to neříká - čokolády jsou příšerně přeslazený, až mi z toho trnou stoličky; buchty, koláče a další pečivo jsou zase bez chuti, cítíš jen droždí; ostatní mlsoty jsou přímo nacpaný chemií. Celkově se mi dost zlepšilo vnímání chutí a vůní, takže tyhle věci fakt nejím ani když se vedle mě někdo cpe. Totéž platí pro hamburgery, pizzy apod.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já mám nezájem jen do tý doby, než jedu ke švagrový nebo tchýni na jejich super koláče a záviny. půl dne se ovládám a nakonec stejně odjedu domů s osypaným ksichtem, olezlýma rukama a další den si běžím pro čokoládu.
    a včera jsem dělala pro návštěvy sušenky kokosovo kakaové (s moukou) a ta vůně, to se prostě nedá, to sladký je DROGA!! :D
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    FRONEMA:
    ANNIKA: Oboji sedi. Psal jsem o tom pred chvili, uplne stejne. Driv silene na sladky, ted apatie a nezajem, takze muzu potvrdit.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: jop, ja mela presne stejnej prubeh. vzdycky jsem byla clovek kteryho sladkosti hypnotizovali, a pak kdyz jsem zpaleila jsem si najednou vsimla, ze je vlastne uz nevnimam jako jidlo. byla jsem tim vylozene prekvapena, ani jsem si to "zhypnotizavani" predtim neuvedomila, az v tom kontrastu.

    uz je to tak dva roky mozna a furt to trva. a furt je to super

    jo a muzes vyzkouset misto medu sladit rozmixovanym bananem, treba ti to taky bude chutnat a je to jeste o neco lepsi imho
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jo a musím se podělit o jednu fakt zásadní změnu - po pár paleo dnech jsem, coby velý čokožrout a enormní závislák na sladkostech, na ně přestala mít chuť. Myslela jsem si, že to je jen nějakej výkyv...a ono ne. Teď mám sice muffiny, ale na 12 ks padly dvě lžíce medu, takže sladké skoro nejsou a můžu klidně projít kolem čokolády a cukrárny...a nic. Je to zcela bezprecedentní a fascinující a pořád se mi tomu nechce věřit.

    To, že mě přejdou chutě, mi totiž tvrdila třeba už výživová poradkyně - že když člověk jí malé porce a často a nemá hlad a tak dále...a prdlajs. Dva tři dny jsem to dávala a pak vůle povolila a nějaká ta čokoláda to odnesla. Takže jsem nečekala, že někdy něco vůbec zafunguje... Máte to někdo stejně?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    AOTEAROA: Mně chutnají ze stejného webu muffiny - teď jsem dělala kokosové a jsou i trochu levnější, prože jsou tam kvanta kokosu a jen půl hrnku mandlové mouky. A jsou opravdu dobré a vláčné, nekecají tam :o)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AOTEAROA: Také máslo.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TUILE: a děláte to s kokosem nebo s máslem? Já bych totiž asi dala máslo. Respektive nic jiného nemám, takže rozhodně dám máslo :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ALONSY: presne, tohle je taky nas hit a muzes do toho nasypat jakykolic dobrutky te napadnou. Ja nemuzu liskovy orisky, tak davam rozinky pripadne co dum da...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    http://www.paleolifestyle.cz/2013/04/14/oriskove-brownies/ - nejlepší a nejjednodušší věc – zvládnu i já! :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    možná něco mandlo-banánového by bylo dobré.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    měl byste prosím někdo tip na nějakou pečenou věc z mandlové mouky? je jedno jestli sladké nebo slané, ale něco co se mi zaručeně povede :)) zkoušela jsem párkrát nějaký dýňový chlebíček a podobně, a to se moc nepodařilo (nepropeklo se mi dobře to množství vajec a rozpadalo se to, vyndala jsem to holt moc brzo), ale ráda bych něco na rodinnou akci, co bych mohla jíst i já.

    jinak děláme špízy z kuřete a prasete se zeleninou, domácí paštiku, domácí zmrzlinu z banánů budu dělat čerstvou, švestky/datle/fíky ve slanině, salát.

    ráda bych upekla něco zajímavého, ale když nic nevymyslím, asi se klasicky uchýlím k mrkvovému koláči bez polevy (i když bych asi radši něco s menším rozpočtem, kromě mandlové mouky toho budu muset většinu koupit).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jeden unrelated obrazek
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Tak to ja mam aktualne lednici pokazenou a mam tam mezi 6-9, dle toho jak se zrovna lednici chce... :-D
    Tzn. neskladuji skoro nic. :-D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MACHALIK: u bývalý spolubydlící jsem se snažila to ukecat aspoň na max 4, měly jsme to na pět, teď máme lednici bez teploměru, ale jsou tam tak 2.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na kolik máte nastavený ledničky? Já na 1 °C a nekazí se nic. To už musí bejt, aby něco blaflo - tři týdny otevřená smetana nebo tak. Nemáte v nich prostě teplo? Polívka se po třech dnech prostě nemá co zkazit.
    TUILE
    TUILE --- ---
    Me se polivka taky behem tri dnu v lednici zkazi.
    Ale nikdy to neni cistej vyvar.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam