TRIPLT: jestli si v praze, tak SAPA, nebo Malešická tržnice a jestli se nepletu, tak ho mají i skorothajci na Francouzské. Výhodou je, že to litrové v terpapaku je narozdíl od většiny v konzerve bez zahušťovadel a konzervantů.
Ale jakékoliv ořechové mléko, včetně kokosového jde vyrábět doma. Přes noc namočit ořechy (strouhaný kokos) a pak je rozmixovat v poměru 1:3-5 s vodou. Případně pak to rozmixované zahřát k varu a ještě jednou důkladně rozmixovat. Kdo z toho chce smetanu, tak tam přidá olej z patřičného ořechu. A pak to celé zcedit přes plátno. Tekutinu to pak chce maličko dosolit a případně u některých ořechů tomu chuťově dost pomůže troška medu.
Pevné části použít na pečení a nebo sníst rovnou.
Výborné je makové a mandlové, popřípadě různé směsi ořechů a semen. Jde to pak nechat zkysat pomocí naočkování nějakou startovací kulturou.
Pokud to někdo dělá ve větším množství a pravidelně, tak se vyplatí stroj o velikosti varné konvice
http://www.rostlinna-mleka.cz/pristroje-na-domaci-vyrobu/