• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LUCIASHECK: ja bych to bejt tebou proste jedla dokud to neprejde. Ja takhle vcera snedla asi kilo mrkve :) zatim neoranzovim tak si myslim ze mne to nejak nepoznamenalo.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Snažím se teď zase najet zpátky najídelníček bez hřešících dnů a týdnů... Největší pracovní stres opadl, přestěhovaná jsem, s chlapem jsem se rozešla.

    Jenže se mi teď stalo něco, co se mi zatim nikdy nestalo... Občas teď mám stavy, kdy na něco dostanu šíííílenou chuť a nepoleví, dokud si to nedám... A přitom jsou to normální potraviny, nic, po čem člověk prahne normálně. V posledním týdnu to byla ryba, řepa, řeřicha a cizrna.

    Co do háje s tim?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tahle za přečtení i nákup rozhodně stojím byť teda není ve slevě
    The Paleo Approach: Reverse Autoimmune Disease and Heal Your Body: Sarah Ballantyne, Robb Wolf: 9781936608393: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/The-Paleo-Approach-Reverse-Autoimmune/dp/1936608391

    A Tour of The Paleo Approach
    https://www.youtube.com/watch?v=uC4oh1MOXoM


    The Paleo Mom » The Paleo Mom is a scientist turned stay-at-home mom who shares recipes, explains the science behind the paleo diet and its modifications, and blogs about the challenges of raising a paleo family.
    http://www.thepaleomom.com/
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: ehm...zatim nevim. ale verim, ze ano :)

    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: a stoji to za precteni?
    NYX
    NYX --- ---
    btw: behem dneska je Death by Food Pyramid za 0.99$
    http://smile.amazon.com/gp/product/B00HFKX24Y
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ANNIKA: dodal bych k tomu, ze snadno se to tak da nakombinovat s dalsim ovocem (pokud to neni silena vodnata vec jako meloun) a rozmichat v pomeru 1:2-3 (vic bananu pro kremovy efekt), pripadne s kokosovym/orechovym mlekem (pro smetanovy efekt) anebo orechovou pastou (opet pro kremovy efekt) a variaci je pak tisic .. nekomu treba ani nevadi, ze to ma prakticky jen nejaky studeny krem .. ale zakladni bananova staci, pak uz jen pridavat podle moznosti

    ZUZKAOU: jo na to video jsem se furt nepodival, diky za pripomenuti
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nebo tu eskymáckou z loje a bobulí ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMGARR: Vyšlehat žloutky (na 250 g smetany alespoń 4 žloutky) s troškou medu (či jiným sladidlem a nebo větší troškou - podle preferencí) a 5 g nabobtnalé želatiny (zalít tak 50 ml vody a nechat pár minut stát) ve vodní lázni na nějakých 65 stupňů - dokud nezačnou houstnout. Přidat malý panák nějakého alkoholu na půl litru hmoty (pomůže s tím, aby to nevtrdlo, když v tom není cukr). Přidat libovolné rozmixované ovoce, ořechy, rozpuštěnou čokoládu a tak. Nechat vychladnout a buď přilít 15 procentní smetanu a vrazit do zmrzlinovače a nebo vyšlehat šlehačku (klidně kokosovou) a případně k tomu přidat bílkový sníh a opatrně to smíchat se žloutkovou směsí a vrazit do mrazáku.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: delam presne tuhle a je uplne nekonecne dobra :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SAMGARR: A ta úplně nejjednodušší je nakrájet banán na kolečka, vrazit do mrazáku. Až bude dostatečně zmrzlý, ale už ti nezničí mixér, tak ho rozmixuj. A je z něj super zmrzlina, sladká až až :o)

    Samozřejmě se dá přidat i smetana, skořice, kakao...na co je chuť. Ale i ten samotnej banán je super :o)
    TUILE
    TUILE --- ---
    SAMGARR: v dobe sezoniho ovoce to je
    *co nejzralejsi ovoce do mixeru (cukr se zmrazenim potlaci, kyselost mi prijde, ze se zvyrazni, takze zamrazenim merunek vznikne silene kysela zmrzlina, ale zamrazeni merunek, ktery se uz k nicemu jinymu nehopdi, pac uz skoro tecou je super sladka :) )
    *mixat povarit s medem a trochou alkoholu (alkohol neni nutny, my davame zbytky nejakyho staryho konaku, kterej nam samotnej moc nechutna; medu sem davala ca 1 velka lzice na 0,5 kg ovoce)
    *nalejt do formicek a dat ¨do mrazaku.
    http://www.zeleziarstvoplus.sk/inshop/catalogue/products/pictures/O%20122254.jpg

    u tehlech ovocnejch zmrzlin mi nevadi, že sou tam krystaly, to mi vadi u mlecnejch, takze smetanovy zmrzliny delam nasledujicim postupem:
    *zmrazit ovoce
    *rozmixovat spoklu s tucnou slehackou a medem
    *jist lzickou hned po rozmixovani
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    TAARA: biely cukor nerovna sa glukoza
    mam aj skromny tip ze co je cielom ale necham si pre seba :)
    TAARA
    TAARA --- ---
    NYX: soukromne leda
    NYX
    NYX --- ---
    TAARA: mohl bych se zeptat, kdo a proc zrovna takovouhle dietu doporucil?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    TUILE: Nejaky osvedceny recept na zmrzlinu?
    TAARA
    TAARA --- ---
    TUILE: muzu fruktozu, stevie mi prej nesedne, kupodivu muzu i hnedy cukr, takze dobry, protoze celkovy stav organismu, zasadni veci co nesmim je mleko psenice bily cukr - glukoza, muzu cisty kako oves zito pohanka, bio-psenici, soju
    TAARA
    TAARA --- ---
    TIMA: ok, to je super napad :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    TAARA: proc a co presne musis vysadit?
    daj se delat ovocny zmrzliny domaci.

    muzes med nebo stevii pripadne?
    TIMA
    TIMA --- ---
    TAARA: Sušené ovoce můžeš? To je sladké jak cecek, mně to jako substituce docela fungovalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam