• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NYX
    NYX --- ---
    JINX: keramickym panvim pry velmi rychle odchazi ten "neprilnavy" povrch.
    JINX
    JINX --- ---
    DEMONOFANARCHY: Vsechny 3 jeho knihy jsou super. Akorat me trochu stve, ze clovek musi dost hledat aby nasel v CR rozumne ekvivalenty toho co tam doporucuje. Treba na keramicke panve (jednu tam doporucuje) vetsina lidi nadava - nevim proc, nejsem profesionalni kuchar.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ALONSY: ok.. mas pravdu.)reakce nebyla idealni!
    výrobce nejsem,ale mam k nim blizko..
    Jak pises surovyny jsou v bio kvalite,vse je delano rucne z nesireneho ovoce bez tepelneho zpracovani pri docela slozite technologii baleni(nesirene,bez Ecek)..Lifebar ma 47g a ,kdyz to srovnas s konkurenci na trhu,ktera teda vpodstate v teto kvalite/slozeni neexistuje tak je cena hodne nizka...

    mozna jsi kupoval nekde nad doporucenou cenou.)

    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Rodwy: jestli jsi výrobce, doporučuji nějaký kurz komunikace na sociálních médiích ať časem nedopadnes jak Čupr.

    30 korun za dvě kousnutí, když za pade můžeš mít oběd, drahé zkrátka na spoustu lidi je.

    Což rozhodně neznamená, že by se to mělo prodávat levněji, ani ze se cena nedá pochopit - je to proste kvalitní bio věc lehce zaměřená na hipstery a jim podobné, a ani kdyby to stalo tu padesáti korunu, tak by mě to nepřekvapilo, ale "výsměch" za to, že někdo nemá 30 korun na dvě kousnutí, rozhodně není dobrý podnikatelský plán. A pokud si jen support, tak tím te firmě taky nepomuzes:)

    To jen taková kulturní vložka, líbí se mi, že to někdo vyrábí a pokud jsi to třeba ty, tak ti to třeba pak pomůže až se na tebe vrhnou bydlenky na FB:)
    RODWY
    RODWY --- ---
    ALONSY: drahy!lol:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Lifebar sušenky jsou fakt povedené a asi tak paleo, jak jen kupovana věc může být. Skládá se to jen ze sušeného ovoce a ořechu, chce to zavést domácí výrobu, protože jsou drahé, ale fakt dobré a cukr v nich fakt nechybí, to sušené ovoce slaví dost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: počkej ty dva měsíce - nic akutního to není. Kdybys trpěla nějakou hypovitaminózou, nebo něčím takovým tak máš především symptomy, ne chutě.

    Jinak pokud ti nastalo klidnější období bez stresu, který před tím byl přítomen dlouhodobě, tak se nediv, že si s tím tělo neví rady. Vzhledem k tomu že ty chutě jsou na velmi chvályhodné potraviny, tak bych to neřešila. Možná by bylo zajímavé zkorelovat to s menstruačním cyklem, jestli po odbourání přebytku prolaktinu a podobných hormonů se prostě estrogeny a spol nezačaly projevovat i třeba takhle.

    No a případně pak si jen tak pro jistotu udělat ten těhotenský test ;-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FRONEMA: mě trochu znervózňuje, že takovýhle stavy fakt nemívám... dokud si to nedám, tak nemůžu myslet skoro na nic jinýho, což mě znervózňuje...

    má cenu nechat si udělat nějaký testy, jestli mi něco nějak fatálně nechybí? (ta ryba by mohla odkazovat na štítku, tam jdu za dva měsíce a v poslední době jsem ji občas cejtívala, ale ten zbytek je prostě divnej... mam fakt chuťový záchvaty jak těhule =/ )
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LUCIASHECK: ja bych to bejt tebou proste jedla dokud to neprejde. Ja takhle vcera snedla asi kilo mrkve :) zatim neoranzovim tak si myslim ze mne to nejak nepoznamenalo.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Snažím se teď zase najet zpátky najídelníček bez hřešících dnů a týdnů... Největší pracovní stres opadl, přestěhovaná jsem, s chlapem jsem se rozešla.

    Jenže se mi teď stalo něco, co se mi zatim nikdy nestalo... Občas teď mám stavy, kdy na něco dostanu šíííílenou chuť a nepoleví, dokud si to nedám... A přitom jsou to normální potraviny, nic, po čem člověk prahne normálně. V posledním týdnu to byla ryba, řepa, řeřicha a cizrna.

    Co do háje s tim?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tahle za přečtení i nákup rozhodně stojím byť teda není ve slevě
    The Paleo Approach: Reverse Autoimmune Disease and Heal Your Body: Sarah Ballantyne, Robb Wolf: 9781936608393: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/The-Paleo-Approach-Reverse-Autoimmune/dp/1936608391

    A Tour of The Paleo Approach
    https://www.youtube.com/watch?v=uC4oh1MOXoM


    The Paleo Mom » The Paleo Mom is a scientist turned stay-at-home mom who shares recipes, explains the science behind the paleo diet and its modifications, and blogs about the challenges of raising a paleo family.
    http://www.thepaleomom.com/
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: ehm...zatim nevim. ale verim, ze ano :)

    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: a stoji to za precteni?
    NYX
    NYX --- ---
    btw: behem dneska je Death by Food Pyramid za 0.99$
    http://smile.amazon.com/gp/product/B00HFKX24Y
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ANNIKA: dodal bych k tomu, ze snadno se to tak da nakombinovat s dalsim ovocem (pokud to neni silena vodnata vec jako meloun) a rozmichat v pomeru 1:2-3 (vic bananu pro kremovy efekt), pripadne s kokosovym/orechovym mlekem (pro smetanovy efekt) anebo orechovou pastou (opet pro kremovy efekt) a variaci je pak tisic .. nekomu treba ani nevadi, ze to ma prakticky jen nejaky studeny krem .. ale zakladni bananova staci, pak uz jen pridavat podle moznosti

    ZUZKAOU: jo na to video jsem se furt nepodival, diky za pripomenuti
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nebo tu eskymáckou z loje a bobulí ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMGARR: Vyšlehat žloutky (na 250 g smetany alespoń 4 žloutky) s troškou medu (či jiným sladidlem a nebo větší troškou - podle preferencí) a 5 g nabobtnalé želatiny (zalít tak 50 ml vody a nechat pár minut stát) ve vodní lázni na nějakých 65 stupňů - dokud nezačnou houstnout. Přidat malý panák nějakého alkoholu na půl litru hmoty (pomůže s tím, aby to nevtrdlo, když v tom není cukr). Přidat libovolné rozmixované ovoce, ořechy, rozpuštěnou čokoládu a tak. Nechat vychladnout a buď přilít 15 procentní smetanu a vrazit do zmrzlinovače a nebo vyšlehat šlehačku (klidně kokosovou) a případně k tomu přidat bílkový sníh a opatrně to smíchat se žloutkovou směsí a vrazit do mrazáku.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: delam presne tuhle a je uplne nekonecne dobra :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SAMGARR: A ta úplně nejjednodušší je nakrájet banán na kolečka, vrazit do mrazáku. Až bude dostatečně zmrzlý, ale už ti nezničí mixér, tak ho rozmixuj. A je z něj super zmrzlina, sladká až až :o)

    Samozřejmě se dá přidat i smetana, skořice, kakao...na co je chuť. Ale i ten samotnej banán je super :o)
    TUILE
    TUILE --- ---
    SAMGARR: v dobe sezoniho ovoce to je
    *co nejzralejsi ovoce do mixeru (cukr se zmrazenim potlaci, kyselost mi prijde, ze se zvyrazni, takze zamrazenim merunek vznikne silene kysela zmrzlina, ale zamrazeni merunek, ktery se uz k nicemu jinymu nehopdi, pac uz skoro tecou je super sladka :) )
    *mixat povarit s medem a trochou alkoholu (alkohol neni nutny, my davame zbytky nejakyho staryho konaku, kterej nam samotnej moc nechutna; medu sem davala ca 1 velka lzice na 0,5 kg ovoce)
    *nalejt do formicek a dat ¨do mrazaku.
    http://www.zeleziarstvoplus.sk/inshop/catalogue/products/pictures/O%20122254.jpg

    u tehlech ovocnejch zmrzlin mi nevadi, že sou tam krystaly, to mi vadi u mlecnejch, takze smetanovy zmrzliny delam nasledujicim postupem:
    *zmrazit ovoce
    *rozmixovat spoklu s tucnou slehackou a medem
    *jist lzickou hned po rozmixovani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam