• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    Jak na paleo
    http://jaknapaleo.cz

Mapa vajec
    https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
    http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/

80 Paleo Breakfast Ideas
    http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
    http://www.ovocedoskol.eu/node/24

Publikované výzkumy o paleo dietě
    http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

[ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

rozbalit záhlaví
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    DARJEEL: no i kdyby tomu většinová populace věřila, či bylo prokazatelně jasné, že to je pravda, tak to stejně nebudou tvrdit všichni. Pohyb pomůže, ale není to nejlepší prevence - ta stále zůstává na tom hlídání si jídla.
    Jednoduchý příklad - můžeš se věnovat pohybu jako šílenec, ale dokud budeš jíst jako prase, stejně tě to nezachrání.

Ad ten článek, bludů je tam mrak ... ale co čekat od bulváru :D A u některých formulacích bych teda chtěl vidět doložený podklad :D Jako obvykle vychází z mylných předpokladů a na základě toho jednají zkratkovitě. Ale dvě tři věty tam stojí za něco .. :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ALONSY: škoda, že se furt dokola v takovýchto "populárních" kruzích řeší strava a diety, místo toho aby se řeklo, že nejlepší prevencí proti civilizačním chorobám je zvednout prdel ze židle a pravidelně se hejbat :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Trochu jsem čekala, že tam budou o paleo mluvit ošklivě.
    Ale že to bude až tak hrozné, to jsem netušila.
    Hubnutí vede k tloustnutí. Čemu se vyhnout? - Žena.cz
    http://zena.centrum.cz/zdravi/hubnuti/clanek.phtml?id=804432

Po velkém množství masa

Paleodieta nebo přirozenější formy proteinových diet (mimo uměle připravené koktejly, což je kapitola sama o sobě) doporučuje velký přísun masa a mléčných výrobků bez ohledu na jejich tučnost. Celkový podíl bílkovin na celkovém příjmu energie v rámci této diety přesahuje 35 %, což je dvakrát více, než uvádějí doporučení, zaměřená na prevenci civilizačních chorob.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    DEMONOFANARCHY: když je máslo vlastně tak napůl zlo (kromě té ceny), tak margarín, co je vlastně voda s máslem už zlo není vůbec, a to díky té ceně :D .. tak ho tam valte po kýblech .. není nad selský rozum :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MMETLA: Taky jsem už pivo opustila, když je žízeň na kole, všichni sedí u piva, já si nechám udělat do půllitru víno s vodou. A začali se po mě opičit, kumpáni, prý po tom nejsou tak těžké nohy. :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Rozhodně to mám v plánu :)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ALONSY: já jen nechtěl vyznít nijak zle :-) taky jsem s tím ze začátku bojoval a pak jsem se uzavřel do své paleo bubliny a nechodil nikam, ale tohle období už mám taky za sebou .. dokud se někdo prostě hodnotí očima cizích lidí, bude všechno sakra problém. Na druhou stranu máš dostatek jiných věcí a návyků nad úrovní průměrného člověka, takže fakt na výčitky tu prostor není ;o) a pivo mi nechutná a je mi po něm děsně blbě a to jsem ho kdysi vypil denně pár kusů. Víno snesu úplně v pohodě, ale naučil jsem se ředit vodou, když už musím a chcu pít víc ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OT - nemáte někdo po ruce odkaz na nález těch dvou afrických koster co prokazatelně byli vegetariáni? Vím že to někde bylo, ale nedaří se mi do google zadat ta správná slova, abych našla onen primární článek a ne tunu vege textů.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MMETLA: Co myslíš, to pití? No, samozřejmě, že jde. Když se chce. Ale když se chce jako že jen tím stylem "vím, že bych měla, ale..." tak nejde.
    To je jak s tím jídlem, cvičením, kouřením a vším.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ALONSY: pár milionů lidí budiž tvrzením, že to jde... ale budiž
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Tak na dně fyzickejch možností jsem pravidelně, i těch psychickejch vlastně :)
    ...
    Musím fakt víc spát.
    A míň chlastat, ale to neprojde :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Do crossfitu bych asi nešla, natož po přečtení Primal Blueprintu.

Ty moje aktivity relativně mírné (hodně relativně), ale stejně se bojím, abych se nepřetáhla a pak se nevyřadila úplně zbytečně na dlouho.
    Ale funkční trénink mě naučí správně cvičit, kick-box mě prostě moc baví a kyokushin je srdcovka, no.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Mám teď cvičení 4x týdně a od příštího týdne asi 6x.
    Fakt jsem se nezbláznila a trochu se toho bojím, abych to nepřehnala, ale všechno z toho mi něco dává a z nějakých důvodů opravdu hodně baví a ničeho se nechci vzdát.
    Jen těch kil, ale těm se nechce (i když zase o kila dolů nestojím, spíš o ty svaly)
    Teda, chvíli se mi zdálo, že jsem něco shodila, ale už je to asi zpátky.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KABIS: Já si dávám jedno pivo (15g sacharidů) a pak většinou whisk(e)y (0,2g sacharidů)...
    Akorát mi začalo pivo konečně chutnat... :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ALONSY: uprimne s timhle ted bojuju taky dost, ale pak je to proste o prioritach :) osobne se snazim hodne omezit a misto piva se naucit pit vino, ale zatim mi to moc nejde :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KABIS: Začíná to být trochu frustrující, snažit se jíst dobře, cvičit a pak všechnu snahu zabít tím alkoholem.
    Ale asi s tím nic moc neudělám, protože jsem se sotva naučila socializovat se, ale bez toho alkoholu to prostě opravdu není ono, vyzkoušeno.

Možná, třeba v listopadu, ten měsíc. Nebo týden, nebudu na sebe zas tak tvrdá :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ALONSY: alkohol dela hodne, telo si poradne neodpocine kdyz jdes spat, u me jsou i dve piva vecer znat, druhy den se mi pak hur cvici a jsem rychlejs unavena.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Dneska cheat day s malinovkou a vývarem s nudličkama.
    Malinovka mi v minulosti vždy přišla taková dobrá, opravdové maliny, skoro vůbec sladká. No po tom skoro měsíci bez cukrů, kdy jsou na mě i banány sladké, to byl dost šok.

A pořád se mi nedaří jíst dostatečně :/
    Mám řekla bych moc pohybu a alkoholu, málo jídla a extrémně málo spánku. Musím to dát nějak dohromady.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Bez whole30 a paleo by mě asi nikdy nenapadlo snídat 2 velký misky hodně poctivýho vývaru se zeleninou a masem. A jsem velmi příjemně překvapená, že je to vlastně báječná snídaně, zj. do sychravého počasí. Zasytil spolehlivě a přijde mi, že takováhle polívka je opravdu samostatný jídlo a vlastně se na snídani hodí líp než na večeři. Jestli mi něco přišlo z Start with the Food jako osvobozující, tak to byl podnět, aby se člověk zbavil uvažování snídaně-oběd-večeře, ale klidně si to jel Meal 1- Meal 2- Meal 3.

Ale je pravda, že já jsem "plechová huba-plechové trávení", takže klidně posnídám česnek, chilli, steak a není mi vůbec blbě (žáha apod.).

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    MMETLA: :)

Ad vnitřnosti- ráda se nechám nachytřit až se ti něco osvědčí :) Já mám celkem problém i s tím, jak vnitřnosti vypadaj a jaký jsou na dotyk. Ale možná je teď ten správný čas to zkusit překonat.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    BLANITCHKA: to ne no, ale presto, potesi, kdyz si clovek tak nejak propoji ty identity, zvlaste u lidi co mu sedi nebo naopak vadi :-)
    ad vnitrnosti - ja se ted snazim najit kolekci takovych nejakych priznivejsich receptu co se tyce vnitrnosti, ktere budou chutove i cenove velmi nadejne .. treba jedna rada, je, ze proste do mletych smesi nastrouhat trochu jater :-) chutove to velky rozdil nebude, ale vyzivove a cenove ano :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam