• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Jestli se to dělá pomocí EAV, tak tohle už mně kdysi dělali. Výsledek nekoreloval s mým pozorováním, které potraviny hůř snáším. Zato FoodPrint dělaný z krve z laborky v Plzni ano. Nějak se mně to ale míchá s intolerancemi či co, protože reakce není okamžitá.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KOCHANSKA_CH: docela by mne u ni zajimaly ty testy potravinove intolerance, akorat nevim jak zjistit jestli to je nejakej bullshit nebo ne...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Informativní | Anna Jermářová
    http://www.annajermarova.cz/informativni/
    NYX
    NYX --- ---
    ad [ NYX @ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]

    ted jsem to zhltnul a rozhodne to stoji za to, pokud je tedy tema te food policy pro cloveka aspon trosicku zajimave :) DM ma talent vyhrabat ke znamym tematum vzdycky neco trochu jineho nez se clovek docte jinde

    btw: tohle mi prislo hodne zajimave...jak mela puvodne vypadat ta pyramida (co z toho nakonec vzniklo tu asi vsichni vi)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    O kontrole vnitřností

    Vnitřnosti ze zamořených oblastí zabavujeme, říká odborník | Zdraví | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...renych-oblasti-zabavujeme-fa0-/zdravi.aspx?c=A141008_141830_ln-zdravi_ape
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NEVENA: Celerovou kaši nebo teda v mém případě celerovo-petrželové pyré dělám normálně tyčákem a s máslem, je to dobrota :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NEVENA: upečeš či uvaříš dýni/celer/pastiňák/mrkev/hrášek/květák/cokoliv. Pečené s troškou tuku, solí a případným kořením dle nálady je to lepší. Rozmixuješ s troškou vývaru, solí a dostatkem oblíbeného tuku.

    Když to řízneš napůl s uvařenejma bramborama/batátama/tarem/topinamburama - prostě něčím škrobnatým, bude to hladší. Škrobnaté hlízy nemixovat, jen rozšŤouchat a pak zašlehat dohromady se zeleninovým pyré.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    LENDULIK: Zkoušela jsem několikrát péct z banánů, dýně apod., ale nikdy se mně to nepovedlo, vždycky to špatně vykynulo. Ráda bych taky nějaký spolehlivý recept.

    V restauraci Na Radnici ve Vysočanech jsem nedávno měla dýňové pyré, pak zase celerovou kaši, víte někdo, jak na to?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Akohol je taky věc, které se prostě nevzdám.
    Po výplatě asi dám reset a opravdu pravé whole30.
    S bramborama.
    A alkoholem.
    :D
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ahoj... zacala jsem s Paleem před měsícem... mam hroznou chut na neco jako bábovku :) mám dýni... nekdo tip na recept?

    dělám si cuketovej chleba odtud - http://paleo-doupe.cz/2013/10/18/rustikalni-paleo-chleb-podle-hanky/
    Tak si říkám, když dodržím poměry a místo cukety dám dýni? a trochu medu a kokosový mlíko? jen nevím mám tu dyni péct nebo varit?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Jinak s alkoholem je to děsné... chlastáme pořád! Jsme národ ožranů :ú
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    BLANITCHKA: Hele, mám to podobné. Jen jsem zařadila i brambory (s odškrobením předem) a zůstala na bezlepku, protože z toho se mi dělá špatně.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    BLANITCHKA:
    gratulace, mas muj obdiv.
    Alkohol je proste vsude a porad ho neumim odmitat, asi proste vnitrne ani nechci.
    Co se tyce tech zachvatu zravosti, tak u mne se objevily az po 2 mesicich a hrozne s tim ted bojuju a moc teda nevim, jak z toho ven
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    tak já jsem úspěšně absolvovla whole30 s velmi decetním porušením v podobě pár sklenic vína a piva.

    Poznatky:
    - zdaleka největší problém byla právě 100 procentní abstinence od alkoholu. Naopak pečivo, těstoviny, mléčné výrobky ani cukr mi nijak nechybí. Vlastně to vede k zamyšlení nad vlastním latentním alkoholismem a tomu, jak moc je alkohol rozšířen v běžných sociál. interakcích a rituálech :)

    - s velkou pravděpodobností nemám žádnou sensitivitu na lepek, protože jsem kontrolním pokusem zkusila pít pšeničné pivo a kus chleba- v poho bez reakce (nadýmání, průjem apod.).

    - dost výrazně jsem zhubla bez nějakého úsilí (mínus 10 kg) a neměla jsem ani jeden záchvat žravosti/ neodbytných chutí apod.

    - vyhovuje mi jíst max. 3x denně . Velice se mi osvědčilo zvýšit ve stravě živočisné proteiny a tuky, což jsme dříve neměla.

    - zbavila jsem se předsudků ohledně vnitřností- díky ZUZKAOU

    - dost pitomě se řeší stravování na cestách (dřív bageta od benzínky, motorest fastfood apod.).

    - cítím se fajn, budu pokračovat, ale už ne tak nazi-stylem. Zařadím rýži a luštěniny (předem namočené). Nadále se budu vyhýbat pečivu, těstovinám a mléčným výrobkům.

    U mě dobrý! :)

    MMETLA
    MMETLA --- ---
    CONTINUITY: zrovna třeba ČR z těch průzkumů hned za Řeckem a Španělskem vycházela jako největší šílenci co se týče toho extrému s velkým množstvím cvičení na osobu / týden. Samozřejmě je to taky jen průzkum, ale lidi co se dají do extrémní hodnoty přece jen nedělají tohle z machrování, to bych spíš nebral vážně ty minimální skupiny, protože málokdo půjde do sebereflexe a řekne, že necvičí vůbec. Jedna věc je, mít opravdu ten čas (s dětmi, dvěma joby, koníčky, přáteli, atd.) si dokážu reálně představit, že ten čas fakt není. Ale třeba já mám volného času dost a prostě ta půlhodinka denně mě nezabije a ty pocity, co z toho jsou, se nedají jen tak získat :-) A jinak jsem rád, že si teď rozumíme úplně.


    ZUZKAOU: jj pobavilo skvěle už z twitteru, hlavně ty létající genitálie a vědec z USDA :D
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    CONTINUITY: K tomu množství pohybu, bolesti kloubů, zvedání břemen apod. kdysi řekl Gray Cook takovou hezkou větu, která IMHO do této debaty patří: "Nejdřív se hýbej dobře, teprve poté se hýbej často, rychle a se zátěží či intenzitou".
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Gluten free ebola!

    Gluten Free Ebola - Full Episode - Season 18 - Ep 02 | South Park Studios
    http://southpark.cc.com/full-episodes/s18e02-gluten-free-ebola
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MMETLA: Vždyť jasně, vůbec nic proti těm břemenům celkově nemám, přijde mi to celý jako dobrej a sympatickej přístup.
    Předpokládám teda, že dobrej vstupní level, je začít s takovým břemenem, které zvládáš ;-DD
    A s tím kardiem, jasně chápu, že pokud to někdo takto extrémně dělá, tak se na něj pak ta poučka, že to není moc dobrý, vztahuje :)
    Jasně, je to o lidech, co máš kolem sebe, opravdu lidi co znám, pokud se hýbou, mají tendenci právě k různým přirozeným aktivitám, jako je fyzická práce, tancování, činnosti okolo táboření, a hodiny kardia denně neprovozuje nikdo, takže zřejmě prostě nemám představu o rozšířenosti takové činnosti.

    Žila jsem v představě, že většině lidí dělá extrémní problém najít si v běžném denním režimu na pohyb i jen jednu hodinu denně, znám to např. z praxe ashtanga/vinyasa jógy, kde nás byla hrstka, co byli schopni/ochotni praktikovat samostatně doma půl hodiny až hodinu denně, všichni ostatní, ač nadšení a všechno, tvrdili, že čas/vůli najít prostě nedokážou....
    Proto mi připadalo takové skoro zbytečné varovat lidi před nadměrným pohybem nějakého druhu ;-)
    Je pro mně tedy nová informace, že lidí, co si soustavně najdou víc než hodinu, je i u nás nějaký podstatný počet. Díky za rozšíření obzoru :)
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    MMETLA: myslím, že by to šlo udělat i z brokolice nebo vlastně z jakýkoliv zeleniny nakrájený na jemno, třeba mrkev. Ale o tom co píšeš ty tak už bude asi hodně na "sladko" s tím kakaem.
    V původním receptu dávali dvě polévkové lžíce, tak to už jsem se kroutila, ale myslím že 1 lžička, pokud nejedeš na keto neni zas takový zlo:)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    LISHKA: právě se chystám dneska na něco podobného, z knihy Well Fed, se tam dává tuším kakao, kokosový olej a případně nějaké další koření .. jinak podobný popkorn jsem taky kdysi dělal, je to super .. jen teda ten hnědý cukr mi tam trochu vadí, ale to je můj problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam