tak já jsem úspěšně absolvovla whole30 s velmi decetním porušením v podobě pár sklenic vína a piva.
Poznatky:
- zdaleka největší problém byla právě 100 procentní abstinence od alkoholu. Naopak pečivo, těstoviny, mléčné výrobky ani cukr mi nijak nechybí. Vlastně to vede k zamyšlení nad vlastním latentním alkoholismem a tomu, jak moc je alkohol rozšířen v běžných sociál. interakcích a rituálech :)
- s velkou pravděpodobností nemám žádnou sensitivitu na lepek, protože jsem kontrolním pokusem zkusila pít pšeničné pivo a kus chleba- v poho bez reakce (nadýmání, průjem apod.).
- dost výrazně jsem zhubla bez nějakého úsilí (mínus 10 kg) a neměla jsem ani jeden záchvat žravosti/ neodbytných chutí apod.
- vyhovuje mi jíst max. 3x denně . Velice se mi osvědčilo zvýšit ve stravě živočisné proteiny a tuky, což jsme dříve neměla.
- zbavila jsem se předsudků ohledně vnitřností- díky ZUZKAOU
- dost pitomě se řeší stravování na cestách (dřív bageta od benzínky, motorest fastfood apod.).
- cítím se fajn, budu pokračovat, ale už ne tak nazi-stylem. Zařadím rýži a luštěniny (předem namočené). Nadále se budu vyhýbat pečivu, těstovinám a mléčným výrobkům.
U mě dobrý! :)