• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: Prosim te, skus mi to nejak shrnout (jako pro normalniho pozemstana). Maji lide netrpici celiakii nejaky dokazatelny problem s lepkem? whole30 tusim tvrdi, ze vyvolava v tele zanety. Ja ten vedecky newspeak fakt nevstrebavam... :-/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.medscape.com/viewarticle/840884
    http://www.diabetologia-journal.org/files/Cederberg.zip
    SKORZENY: http://www.realclearscience.com/blog/2015/03/gluten_sensitivity_has_not_just_been_proven.html

    "...Despite one report that the study offers a "physical explanation" for NCGS, the authors very clearly refute this.

    "Our study does not provide any progress in identifying possible biomarkers of NCGS."..."
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    Randomized double-blind placebo-controlled trial shows non-celiac gluten sensitivity is indeed real : science
    http://www.reddit.com/r/science/comments/2x844y/randomized_doubleblind_placebocontrolled_trial/

    31 of the individuals had an equal response to gluten or placebo, a futher 13 had no significant difference. 5 individuals had stronger negative effects to placebo, 9 had stronger effects to Gluten. The three mentioned were over 2 standard deviations above the mean, and hence considered to be sensitive.

    There did appear to be a general increases across the board for symptoms, however the one caveat that was reported in results, but not discussed was the fact that individuals report worse symptoms (p=0.009) in the first week of the trial compared to the second.

    There were also no individual symptoms that showed a significant difference between the placebo and gluten. Only when all symptoms were combined as a sum did they have a difference.

    Furthermore, 2 of the 3 individuals that were above their threshold may infact have coeliacs disease, but they didn't provide enough information to fully evalute this.
    NYX
    NYX --- ---
    Tohle jste zaregistrovali? :)
    Small Amounts of Gluten in Subjects wit... - PubMed Mobile - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25701700/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    The U.S. government is poised to withdraw longstanding warnings about cholesterol - The Washington Post
    http://www.washingtonpost.com/...poised-to-withdraw-longstanding-warnings-about-dietary-cholesterol/
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    SKORZENY: jo jo boyd eaton se to snazil pekne namichat podle vseho zdraveho z minulosti a udajne zdraveho ze soucasnosti :)
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    MAR_TINA: ono by to nemalo byt vobec komplikovane, potom len cele dni rozmyslal co mozes a co nemozes jest :)

    toto je velmi zaujimave - prva verzia paleo, 1985 od Boyda Eatona. Margarin, obilininy, 60 percent sacharidov. gasp shock horror!
    The Carb-Sane Asylum: The Paleolithic Prescription ~ 60:20:20 Template
    http://carbsanity.blogspot.sk/2015/01/the-paleolithic-prescription-602020.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SKORZENY: a taky se to blbě dodržuje

    četla jsem jiný názor (ale netvrdím, že ho zastávám), že lidi mající více pohybu až hodně při práci (pošťačky, zedníci, zemědělci) mají jíst více bílkovin a tuku a sedavé krysy prý dost polysacharidů a vlákniny a méně tuku.
    Ale taky tam říkali, že se nemá jíst přes míru a nějaký ten pohyb je nutný pro všechny :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ona ta kamarádka vlastně řekla že je to "jenom o zvýšení výdeje a omezení příjmu" a na to se nedá nic říct. teda já na to řekla že nemůže při každé chuti zhubnout snížit příjem a zvýšit výdej, páč by jednou přestala spát a jen sportovala a nikdy by nic nejedla, ale chápu že to asi myslela tak, že se má člověk přestat přežírat. blbý je když tohle vysvětlujete někomu, kdo nejí a přitom tloustne. ale jí prý minule stačilo omezit příjem (měla štěstí, ale až jí nebude 25, pochopí ;))
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    inak zda sa mi, ze len 10% tukov je malo, zda sa mi ze sa doporucovalo viac
    ale nechce sa mi to hladat
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    NEVENA: [/ironie]
    Ono je sice hezké, že existují doporučené tabulky, ale zrovna tyhle doporučují nejvyšší možný příjem sacharidů ze všech tabulek, o jejichž existenci vím. Takže se mně tady něco trochu nezdá, přijde mi, že na zemi, kde nemít auto je neuvěřitelné (zkušenost kamaráda), je ten příjem sacharidů docela vysoký.
    A přesně jak jsi psala, nemluvě o tom, že z fastfoodových jídel (polotovarů, pytlíkových polévek atd.) se to prostě nesestaví. V tom taky vidím přínos paleo, i kdyby to někdo zkusil na dva měsíce a zjistil, že mu to nevyhovuje, tak ho to na ty dva měsíce donutí vařit a co se jednou naučíte... :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NEVENA: konkrétně v mekáči se podle tohodle rozpisu najíst nedá. Zkoušela jsem sestavit z mcjídel oběd s dostatkem sacharidů, bílkovin a bez nadbytku tuku (obdoba toho poměru) pro situaci jsem na cestě a potřebuju známé jídlo. Leda salát s grilovaným kuřetem a k němu si přinést svoji celozrnnou housku. Nebo 2 wrapy s gril. kuřetem a ten druhý si nechta udělat bez omáčky.
    Takže se dá předpokládat, že celá skupina lidí, co jí ve fastfoodech, se ideálnímu jídlu nepřiblíží ani náhodou.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    SKORZENY: Určitě, a to mají nutriční hodnoty u každého jídla v mekáči!
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    NEVENA: zase narod to nedodrzoval :)
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    AOTEAROA: těch 60% sacharidů jsou doporučení americké vlády, která mimo jiné doporučuje 30% bílkovin a 10% tuku a je vidět, jak úspěšně celý národ zhubl :-P
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    AOTEAROA: To se obávám, že je problém většiny těchhle dietářů, ohánějí se cizími slovy a biochemií, aniž by o tom věděli něco jiného, než se dočtou v populárních příručkách...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX
    NYX --- ---
    AOTEAROA: ja bych se vubec nedivil, kdyby ji to fungovalo.

    extremne vysokosacharidove diety s minimem tuku na hubnuti funguji dobre...stejne jako extremne nizkosacharidove. problematicke jsou kombinace, tam telo tuk odlozi do zasoby, spali sacharidy a dozaduje se dalsiho jidla :)
    telo jen velmi nerado vyrabi novy tuk ze sacharidu...nejdriv se je snazi ulozit jako glykogen, omezit paleni tuku dokud se jich nezbavi a i je palit v podstate "naprazdno"...na tuk se prevede max par procent.
    pridej k tomu tu jednotvarnost, tj. nulova food reward, takze pokud se skutecne omezi jen na manu, tezko hrozi nejake prejidani a uzobavani po cely den.

    ale ok, zhubne...ale nenauci se jist tak, aby zas nepribrala, trvale to asi jist nehodla (blby napad z jinych duvodu), takze si bude davat jedno za cas takovou hubnouci periodu? mno, nic moc teda...

    a stejne tak dobre jako mana by ji poslouzila treba ta bramborova mono-dieta...fungujici v podstate ze stejnych duvodu. hromada skrobu, nula tuku, prijatelne mnozstvi aminokyselin v rozumnem mnozstvi a dobrem pomeru.
    a taky nevidis, ze by se raw vegani / fruitariani menili ve vypasene koule i kdyz se laduji v podstate samymi sacharidy, navic jednoduchymi cukry (i kdyz tam muzes argumentovat navic vlakninou a hromadou vody)
    // jiste, ani jedno z toho neni dobry napad provozovat dlouhodobe

    jinak cukry vs. slozite skroby...lide se lisi ve schopnosti travit skroby, souvisi to s mnozstvim kopii AMY1 genu a pro hodne lidi jsou skroby uplne stejne spatne jako rychle cukry. coz je asi jeden z duvodu, proc studie nedokazaly demonstrovat, ze by ty pomale sacharidy skutecne pomahaly pri hubnuti.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAR_TINA: prostě Tatrgel, ten také nechválili pro jeho chuť či vzhled :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: to vypadá velmi nechutně (už jsem to našla).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam