MAESTRO_MLK: S tím, že se jedná jen o dietu tak úplně nesouhlasím. Např pro mne to bylo a je spíše o tom jíst věci kvalitní, ze základních surovin v původní podobě z udržitelných zdrojů a eliminovat průmyslově "sežvýkané" potraviny bez jakýchkoliv mikronutrientů.
Krásným příkladem toho je eliminace cukrů - v množství a podobě, která se vyskytuje běžně v základních surovinách (rozuměj v banánu, ve lžičce medu, v mrkvi či v bramborách) s nimi nemám žádný problem, ale rafinovaný bílý cukr v každém druhém polotovaru mi už vadí - nejen kvůli působení na hormonální rovnováhu těla, ale především proto, že takové množství cukru by člověk při konzumaci základních surovin nikdy nebyl schopný přijmout. Viz. kolik musíš sežvýkat klacků cukrové třtiny abys dosáhl množství sukru v jedné coca cole.
Jsou i věci se kterými nesouhlasím (eliminace mléčných výrobků, luštěnin), nejím čistě paleo, ale považuji to za velmi rozumný způsob stravování a přístupu k jídlu obecně.
Je pro mne docela překvapení, že v Praze se zatím žádný primal/paleo podnik neotevřel.