Dávám k dispozici další otestovaný recept (zdroj zde:
http://thehealthyfoodie.com/paleo-pie-crust/). Těsto je k nepoznání od klasického křehkého, skvěle se s ním pracuje, jde válet i vykrajovat a nemá žádnou pachuť. Dalo by se výborně použít i na quiche, páje a jiné pečené věci s náplní. Já jsem ho nepředpékala, ale fungovalo by i na dodatečné plnění.
Je tam jen půl hrnku škrobu, což myslím není žádná sacharidová tragédie, navíc lze sníst vždy jen kousek.
Jablečný koláč (forma na koláč cca 26-28 cm)
1 hrnek mandlové mouky (rozemlela jsem na velejemno blanšírované mandle)
1 hrnek kokosové mouky
1/2 hrnku tapiokového škrobu
1/4 hrnku ledové vody
špetka soli
hrnek nastrouhaného ledového sádla
1 vejce
1 lžíce jablečného octa
Vše zpracovat jako křehké těsto. Vychladit. Vyválet. Do formy.
Na náplň jablka, skořice, ořechy, citronová kůra, apod, dle chuti (sladit javorovým sirupem nebo medem nebo ničím, já měla kyselá padaná jablka). Část jablek jsem nejdříve podusila na másle, aby byl koláč měkčí a šťavnatější, ale asi nemusí být.
Péct na cca 165, asi 40 minut (dle vlastní trouby a úvahy)