DOKKTOR: stojim si za tym, ze "zdravemu" stravovaniu - nech je to cokolvek - sa venuje prilis vela pozornosti.
Zober si napriklad, ze si priemerny clovek, ktory
- ma priemerny nedostatok spanku alebo nekvalitny spanok
- ma priemerny nedostatok pohybu - vacsina ludi sa nehybe alebo nesportuje pravidelne
- sa stravuje sa "priemerne" - tu snad mame dufam podobnu predstavu, co to znamena - nie uplne fast food kazdy den, ale zase ani dokonale cista bio dieta, proste priemer
Tak v pripade ze chces nieco pre seba urobit, tak sa ti urcite najviac vyplati najpr sa sustredit na spanok, potom sa zacat pravidelne hybat. Uprava jedalnicku moze a bude mat efekt, ale az na extremne pripady nie vacsi. Takze v priemere, ak by si si mal vybrat dve veci, jedlo to nebude.
No a prave rozne diety, diskusie ktore jedlo je zdrave a nezdrave, rozne neskutocne dieteticke nuansy atd dostavaju viac medialneho priestoru, a imho aj "komunikacneho"priestoru medzi ludmi. Tym nechcem samozrejme povedat, ze o dolezitosti spanku a pohybu sa nehovori.
Takze stojim si za tym co som povedal - par jednoduchych pravidiel, ktore sa obcas mozu porusit. Akekolvek dalsie rypanie sa v detailoch a optimalizovanie ma v priemere velmi nizky payoff. Ak mas zakladne veci v cajku, viac sa oplati dat si pozor na ine oblasti "zdraveho zivotneho stylu".