• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANYNATykve, dýně - pěstujeme, vaříme, jíme... Rady, porady a sdílení zkušeností.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    JANYNA: Pardon, platí to jen pro ty čtyři v popředí, ostatní jsou vlastní výpěstky. :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    A tady je žaludová (acorn table ace) vbio kvalitě od sousedů z Vlkanče.

JANYNA
    JANYNA --- ---
    Můj včerejší úlovek.

Buttercup bonbon (moje nejoblíbenější odrůda, je opravdu naprosto vynikající) za 40 Kč je z Dýňového světa, hokkaida jsou za vynikající cenu cca 10 Kč/kg od nějakého místního prodejce, kterému se asi hodně urodilo (normálně prodávají jen ryby). :-))
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ANABEL_LEE: Já okrasné nepěstuji, vyloženě mne baví, když se přes jaro a léto těším tím, jak to krásně roste, a na podzim a v zimě to rovnou i sním. :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    vysemenilY!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JANYNA: okrasne mam jen ty, co se loni vysemenili, ovsem nektere se zkrizily s cuketama a mam ted tvrde okrasne skvrnite cukety :D
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    JANYNA: Nějaká chyba v systému, jsou to všechny malinké baby boo. Máte s nimi někdo zkušenost? Mají být vynikající (víceméně platí, že menší plody jsou chutnější).
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    A jako poslední různé druhy ozdobných dýniček.

JANYNA
    JANYNA --- ---
    Budou to nějaké turbanové...
    Na téhle fotce oranžová hokkaida, buttercup bonbon (ty celozelené) a opět turbanové.

JANYNA
    JANYNA --- ---
    Nevíte někdo, co je tohle zač? Prý jim říkají "knoflíkovky". :-))

JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tak jsem včera navštívila čáslavský jarmark, kde mne nejvíc zajímala dýňová nabídka Dýňového světa:

JANYNA
    JANYNA --- ---
    V popředí opět žaludové, za nimi kalabasy (ty světlé) a zelená žíhaná kobra, vpravo vzadu bílé malinké baby boo.

JANYNA
    JANYNA --- ---
    Žaludovky, buttercup bonbon...

JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tak jsem včera navštívila čáslavský jarmark, kde mne nejvíc zajímala dýňová nabídka Dýňového světa:

JANYNA
    JANYNA --- ---
    ANABEL_LEE: No jo, dýně s koriandrem a kari, to je neskutečná lahota. :-) Vůbec se k těmhle pyré a polévkám výborně hodí indické koření. I když to jde udělat i třeba jen se solí a je to tak výborné (to ale záleží na typu dýně - třeba já fakt hodně upřednostňuji ty bramborové).

Já už zase začala prozkoumávat, co mi to vlastně na záhoně vyrostlo a trochu mně zklamaly zelené, které jsou hodně vodnaté (ale zase mám jen tři). Ještě, že děti rozdíly nedělají a jak je to z dýně, mohou se po tom utlouct. Taky bylo pyré. :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Zítra ráno jedu na trh do Čáslavi, máme ho tam 3x týdně (zelenina, ovoce, další jídlo, sazenice, atp.) a letos tam prodává taky www.dynovysvet.cz. Tak bude report. :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    KVJETINKA: To zní fakt dobře, ale tohle by mi musel někdo uvařit. Já už nějak odvykla takhle exotickým vařením a poslední roky mně přitahuje hlavně prozkoumávání tajů lokální kuchyně. :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Dnešní sklizeň. Poslední cukety (žluté délka asi 40cm), poslední dvě hokkaida (další dýně na záhonech ještě čekají), brokolice, slunečnice, které už ptáčci začali vyzobávat a mrkev, která byla přesazena po jednocení (a pak, že to nejde!). :-)

JANYNA
    JANYNA --- ---
    Přiznám se, že tohle bych na své zahradě viděla nerada. :-)
    Prý to na dušičky vydlabají, ale... rostlo jim to na kompostu, vytáhlo to z něj spoustu živin, to by bylo pro mé hospodaření vyložené mrhání zdroji... :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Letošní sklizeň kamarádky. Západní Čechy. :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam