úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Tykve, dýně - pěstujeme, vaříme, jíme... Rady, porady a sdílení zkušeností.
JANYNA
---
---
19:16:33 21.9.2012
+1
Dnešní sklizeň. Poslední cukety (žluté délka asi 40cm), poslední dvě hokkaida (další dýně na záhonech ještě čekají), brokolice, slunečnice, které už ptáčci začali vyzobávat a mrkev, která byla přesazena po jednocení (a pak, že to nejde!). :-)
JANYNA
---
---
13:12:09 21.9.2012
Přiznám se, že tohle bych na své zahradě viděla nerada. :-)
Prý to na dušičky vydlabají, ale... rostlo jim to na kompostu, vytáhlo to z něj spoustu živin, to by bylo pro mé hospodaření vyložené mrhání zdroji... :-)
JANYNA
---
---
13:08:04 21.9.2012
+4
Letošní sklizeň kamarádky. Západní Čechy. :-)
KVJETINKA
---
---
17:38:23 20.9.2012
1 odpověď
JANYNA
:
ANABEL_LEE
: díky holky, příští rok to zkusím a dám vědět :)
Jinak, v týdnu jsem dělala
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11134
měla jsem teda červenou kari pastu, ale bylo to boží!
ANABEL_LEE
---
---
17:27:09 20.9.2012
1 odpověď
JANYNA
: dneska jsem udelala polivku s chilli papricko a i bez zahusteni je to spis pyre :) s koriandrem a chilli je to skvele :)
ANABEL_LEE
---
---
17:26:23 20.9.2012
1 odpověď
KVJETINKA
: hodne pudy potrebuji, ale jak rika janina, imho by ve velkem kvetniku nebo treba ve velkem plastovem cernem pytli mohla jit. akorat pocitej s tim, ze ti vyhodi slahouny vsude mozne a vlahy bude potrebovat taky dost...
JANYNA
---
---
10:59:52 19.9.2012
1 odpověď
KVJETINKA
: Zkušenosti s tím nemám, ale myslím, že ty keříčkové dýně by ve velkém květníku jít mohly.
KVJETINKA
---
---
10:59:02 19.9.2012
2 odpovědi
Ahoj, chci se optat na vaše zkušenosti, nedávno jsem někde zahlédla něco dýňovitého pěstovat v truhlíku (tvra rostliny/listů/květ), myslíte, že je možné takhle vypěstovat i někde na balkoně? Máte s tím zkušenosti? Překvapilo mě to, imo tyhle rostliny potřebují hodně půdy a vláhy...
JANYNA
---
---
23:36:58 17.9.2012
1 odpověď
ANABEL_LEE
: Butternut jsem ochutnala poprvé před lety, kdy jsem s dýněmi ještě neuměla a moc mi nechutnal. Takže koukám, že zkusím znovu. :-)
ANABEL_LEE
---
---
18:58:01 16.9.2012
1 odpověď
dneska jsem poprve rozkrojila a upekla butternut z vlastniho vypestku... a teda klobouk dolu, to je jak brambor, jen sladsi! skvela vec :)
JANYNA
---
---
9:59:08 16.9.2012
Včera jsem si na Biojarmarku v Toulcáku koupila žaludovou bio dýni a už se na ni moc těším. Zpočátku dýňové sezóny nám s dětmi obvykle stačí jen nakrájet na měsíčky, vydlabat a mírně posolené upéct v troubě, jak jsme na ně natěšeni. :))
JANYNA
---
---
9:58:14 16.9.2012
IBERIA
: Dost záleží na odrůdě a na štěstí, řekněme mezi 2-7 dny, ale upřímně, spěchej... Velké dýně jsou vždycky problém a tak se vyplatí zbytky nějak konzervovat (zavařování, zamrazit pyré...).
IBERIA
---
---
22:55:22 15.9.2012
1 odpověď
Jak dlouho vydrží půlka (vydlabaná, neoloupaná) dýně v lednici. Urodily se mi obrovské a nemám šanci celou naráz spotřebovat.
MRTVYKOTE
---
---
13:41:37 15.9.2012
dobrý koláč, jí dělám náplň bez cukru nezdobím a šlehačkou....
http://www.apetitonline.cz/recepty/737-dynovy-kolac.html
MRTVYKOTE
---
---
10:50:26 15.9.2012
VERONIKA22
: ja bych chut dobre hokaido prirovnala k pecene brambore takova hutna mazlava chut, ale jak rikala janyna pro zjemneni doporucuji i zakysanou smetanu v tom rozmichat pak je to lahodne kremove...
JANYNA
---
---
21:29:22 14.9.2012
VERONIKA22
: Pokud chceš zkusit ještě něco jiného lahodného, doporučuji acorn dýně (mohou je uvádět také jako žaludové) nebo třeba buttercup bonbon nebo sweet dumplig. :-)
JANYNA
---
---
21:27:03 14.9.2012
VERONIKA22
: Záleží jak která. Pro hokkaido je ta moučnost typická. Chce to víc naředit vodou nebo třeba mlékem/smetanou. Uvidíš, že i z hokkaida takhle vytvoříš vynikající kašičku. :-)
VERONIKA22
---
---
21:22:11 14.9.2012
3 odpovědi
jako naprostý amatér bych se chtěla zeptat - jak chutná přezrálá dýně? jako mouka?
minule jsem dítěti vařila dýni muškátovou a i já jsem to totálně olizovala za ušima. a tentokrát mám doma hokkaido a chutná to jako mouka :o/ je to typické pro hokkaido či je to nějakou přezrálostí jako u manga?
ZUZIPA
---
---
11:23:35 14.9.2012
JANYNA
: No jelikož jsou tam ještě 2 menší tak to bude nálož;) ale mam malý dítě takže další domácí zelenina do kašiček;) Já vždycky vidim v krámě takový malý dýničky a my máme takovýhle monstrum;)
JANYNA
---
---
9:19:58 14.9.2012
1 odpověď
ZUZIPA
: Nene, takhle velký hokkaida normálně jsou. ;-)
(Hodně štěstí při zpracovávání.:-))
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam