MRTVYKOTE:
1200g vyjádřené syrové dýně
400g mouky (použila jsem kombinaci hladkých)
2 vejce
sůl, pepř, parmazán
-------------------------------
Dýni nakrájet a upéct - je třeba z ní udělat pyré, takže postup jako v odkazu níže. Jakmile máte pyré v misce, přidejte rozšlehaná vejce, mouku, trochu soli a pepře a parmazánu (není nutný, lze nahradit bylinkami, atp.). Rozmíchat v hladké těsto, prý se to má dělat na pomoučněném válu, ale těsto je dost měkké a lepivé - proto jsem ještě přidala mouku, ale bylo to nakonec moc tuhé. Nechat odpočinout asi 10min, posléze vyválet na pomoučněném válu válečky s průměrem cca 3cm, pokrájet na šíři asi 1-2cm, vidličkou shora zmáčknout. Syrové gnocchi potom už do vroucí vody, když jsou hotové, vyplavou nahoru.
V misce je prokapat olejem, aby se neslepily a připravit omáčku. Já včera z čerstvě natrhaných rajčat a bylinek vytvořila superrychlou svěží omáčku a nahoru opět sýr.