• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANYNATykve, dýně - pěstujeme, vaříme, jíme... Rady, porady a sdílení zkušeností.

    Tykve



    Prastará zelenina rodu cucurbita zahrnující desítky jedlých odrůd mnoha tvarů, velikostí, barev, chutí a vlastností...


    Tykve, lidově dýně, jsou považovány za nejstarší kulturní plodinu na světě. Svou velikostí a tvarovou rozmanitostí daleko překonávají ostatní rostliny. V posledních letech si tykve pomalu nacházejí cestu i do českých zahrad a kuchyní a obohacují tím svou čerstvostí (některé tykve lze bez ztráty na chuti či živinách skladovat i přes rok), lahodnou chutí a množstvím vitamínů a živin náš podzimní a zimní jídelníček.


    O kolik více milých překvapení, chuťových zážitků a radosti však skýtají, než klasický český "dýňový kompot á la ananas", či rozšířené oranžové hokkaidó. V tomto klubu se budeme postupně seznamovat s druhovou rozmanitostí a specifickými vlastnostmi, abychom si příští rok mohli lépe vybrat či ještě rozvinout bohatost, kterou nám tykve při vaření přinášejí.


    Budeme zde řešit jejich pěstování, těšit se z výsledků, sdílet rady, kde tykve či semínka dobře nakoupit, jak tykve zpracovat, uchovat či třeba i jinak kreativně využít.




    Kde koupit tykve a osivo?
    Hledejte na nástěnce.

    rozbalit záhlaví
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: Tak co jsi nakoupila?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: No tak to věřím. :-)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JANYNA: myslím že se tam vydám s batohem ...
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: To je pro dýňomilovné Pražáky dobrá zpráva, protože Pipkovi z Dýňového světa nabízí variabilitu odrůd, kterou lze jinak těžko potkat. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    The Charm of Home: Search results for pumpkin bread
    http://thecharmofhome.blogspot.cz/search?q=pumpkin+bread

    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    cream cheese truffles

    Erin's Food Files » Pumpkin Cream Cheese Truffles
    http://www.erinsfoodfiles.com/2008/10/pumpkin-cream-cheese-truffles.html

    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tak jsme byli minulý víkend v Dýňovém světě na statku u Pipků. Je to tam super, jestli nevíte, co s víkendem, máte tip na výlet. :-)

    Galerie: http://tykveadyne.blogspot.cz/2012/10/dynovy-svet-na-statku-u-pipku-je-super.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Closet Cooking: Triple Chocolate Pumpkin Pie
    http://www.closetcooking.com/2012/10/triple-chocolate-pumpkin-pie.html

    Přihlásit se na pinterest není bezpečné ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak teda sypat amarettové sušenky na zapečené těstoviny s dýní je blbej nápad.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak teda dýňová zmrzlina žádnej zázrak :-(
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: Ho! To je neuvěřitelný nápad. :-))
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: To zní dobře!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A tady fotopostup, jak to udělat přímo v té dýni!

    How To Brew Pumpkin Beer in a Pumpkin, in 20 Easy Steps | Sloshspot Blog
    http://www.sloshspot.com/blog/02-25-2009/How-To-Brew-Pumpkin-Beer-in-a-Pumpkin-in-20-Easy-Steps-125
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - tak dýňová bílá čokoláda není nic, co stojí za zopakování (a to jsem měla celkem slušnou, s 30% čokoládové hmoty), ale dýňové latté je super zahřívací uklidňující nápoj.

    nejdříve je potřeba vyrobit kořenní na dýňový koláč - dva díly skořice, dva díly hřebíčku, jeden díl nového koření a jeden díl muškátového oříšku. Namlít najemno a nebo tedy smíchat mleté.

    Do mixéru dát lžičku až tři koření, tak 100-200g neutrálního dýňového pyré, 200ml šlehačky 200 ml mléka, cukr podle chuti. Rozmixovat do hladka, případně tedy přecedit.

    Přilít do toho čerstvě uvařenou kávu, či kakao.

    Do zbylé hmoty přidám cukr a žloutky a zmrazím to na letošní poslední zmrzlinu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    dýňové koblihy
    Pumpkin Doughnuts with Powdered Sugar Glaze and Spiced Sugar Doughnut Holes Recipe at Epicurious.com
    http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Pumpkin-Doughnuts-with-Powdered-Sugar-Glaze-and-Spiced-Sugar-Doughnut-Holes-230926
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: Ta čtvrtá je moc hezká. Jinak tedy lidi dělají všelijaký bejkárny. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam