• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANYNATykve, dýně - pěstujeme, vaříme, jíme... Rady, porady a sdílení zkušeností.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    dýňové koblihy
    Pumpkin Doughnuts with Powdered Sugar Glaze and Spiced Sugar Doughnut Holes Recipe at Epicurious.com
    http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Pumpkin-Doughnuts-with-Powdered-Sugar-Glaze-and-Spiced-Sugar-Doughnut-Holes-230926
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: Ta čtvrtá je moc hezká. Jinak tedy lidi dělají všelijaký bejkárny. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Mne bere hlavně ta jedlá a pěstitelská dýňová kreativita, ale někteří lidé se vyblbnou i jinak.. :-)

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET
    TYET --- ---
    JANYNA: nojo, taky myslím, že je to spíš okrasná dýně, stopka je nerýhovaná, oválná, chlupatá, máme ty dýně dvě, jedna je trochu tmavší, ale obě jsou spíš tmavožluté než oranžové; na Kuchařce se mi ale sešla spousta výborných receptů, tak já to s ní asi zkusím :) Díky
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    TYET: No, tak já ti nevím. Koukala jsem na to a bohužel není vidět celá stopka, ale asi to bude tykev obecná a tím pádem nějaký druh halloween dýně. Chytrá knížka tvrdí, že když se dostatečně okoření, dá se z nich udělat polévka nebo pyré na dýňový koláč. Přičemž menší plody tak do 2kg by na tom měly být lépe, ty větší budou už dost vodnaté... Ta barva je myslíš konečná nebo se ještě vybarví do té klasické oranžové?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tímto jsem objevila kuchařku ze svatojánu. :-))

VODOMERKA: No, ani já... to bude asi nějaká atrakce nebo tak něco... Třeba je dřív prodají, než začnou hnít. :-)
    TYET
    TYET --- ---
    ZUZKAOU: do tý nejdu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET: pyré, smetana/jogurt, žlutky, cukr a koření. Byť pravda - ten recept na horkou, bílou, dýňovou čokoládu zní daleko víc podzimně.
    TYET
    TYET --- ---
    ZUZKAOU: když jde šťáva, kompot, chleba, polívka, koláče... zmrzlina půjde taky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - zmrzlina, zmrzlina z nich určitě taky půjde!

(jinak mám naložený vzorek s trochou bylinek na zkvašení, tak uvidím co to udělá)
    TYET
    TYET --- ---
    ZUZKAOU: to teda jo, celej večer jsem strávila, tím, že jsem to se svou bídnou angličtinou překládala, kopírovala a tiskla, určitě většinu z toho zkusím
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET: týjo - tenhle odkaz z tvé diskuze je super
    Closet Cooking: 25 Outstanding Pumpkin Recipes
    http://www.closetcooking.com/2012/10/25-outstanding-pumpkin-recipes.html
    TYET
    TYET --- ---
    ZUZKAOU:
    VODOMERKA: už jsem získala desítky receptů, fejsbůk má výhody :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET: hele přesně tuhle měli dneska na trhu. Takže jedlý to bude.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    TYET: tak ty jsi "Kucharka ze Svatojanu"? :) zajimavy recepty pripravujes. sem tam se inspiruju
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET
    TYET --- ---
    Tohle se nám urodilo, nevíte co to je za druh a jestli se hodí ještě k něčemu jinýmu než na halloween? :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    JANYNA: tam evidentne nemrzne. nechtel bych tam byt ve chvili, kdy vsechny ty dyne hnijou :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam