• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANYNATykve, dýně - pěstujeme, vaříme, jíme... Rady, porady a sdílení zkušeností.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    cream cheese truffles

    Erin's Food Files » Pumpkin Cream Cheese Truffles
    http://www.erinsfoodfiles.com/2008/10/pumpkin-cream-cheese-truffles.html

    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tak jsme byli minulý víkend v Dýňovém světě na statku u Pipků. Je to tam super, jestli nevíte, co s víkendem, máte tip na výlet. :-)

    Galerie: http://tykveadyne.blogspot.cz/2012/10/dynovy-svet-na-statku-u-pipku-je-super.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Closet Cooking: Triple Chocolate Pumpkin Pie
    http://www.closetcooking.com/2012/10/triple-chocolate-pumpkin-pie.html

    Přihlásit se na pinterest není bezpečné ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak teda sypat amarettové sušenky na zapečené těstoviny s dýní je blbej nápad.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak teda dýňová zmrzlina žádnej zázrak :-(
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: Ho! To je neuvěřitelný nápad. :-))
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: To zní dobře!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A tady fotopostup, jak to udělat přímo v té dýni!

    How To Brew Pumpkin Beer in a Pumpkin, in 20 Easy Steps | Sloshspot Blog
    http://www.sloshspot.com/blog/02-25-2009/How-To-Brew-Pumpkin-Beer-in-a-Pumpkin-in-20-Easy-Steps-125
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - tak dýňová bílá čokoláda není nic, co stojí za zopakování (a to jsem měla celkem slušnou, s 30% čokoládové hmoty), ale dýňové latté je super zahřívací uklidňující nápoj.

    nejdříve je potřeba vyrobit kořenní na dýňový koláč - dva díly skořice, dva díly hřebíčku, jeden díl nového koření a jeden díl muškátového oříšku. Namlít najemno a nebo tedy smíchat mleté.

    Do mixéru dát lžičku až tři koření, tak 100-200g neutrálního dýňového pyré, 200ml šlehačky 200 ml mléka, cukr podle chuti. Rozmixovat do hladka, případně tedy přecedit.

    Přilít do toho čerstvě uvařenou kávu, či kakao.

    Do zbylé hmoty přidám cukr a žloutky a zmrazím to na letošní poslední zmrzlinu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    dýňové koblihy
    Pumpkin Doughnuts with Powdered Sugar Glaze and Spiced Sugar Doughnut Holes Recipe at Epicurious.com
    http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Pumpkin-Doughnuts-with-Powdered-Sugar-Glaze-and-Spiced-Sugar-Doughnut-Holes-230926
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: Ta čtvrtá je moc hezká. Jinak tedy lidi dělají všelijaký bejkárny. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Mne bere hlavně ta jedlá a pěstitelská dýňová kreativita, ale někteří lidé se vyblbnou i jinak.. :-)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TYET
    TYET --- ---
    JANYNA: nojo, taky myslím, že je to spíš okrasná dýně, stopka je nerýhovaná, oválná, chlupatá, máme ty dýně dvě, jedna je trochu tmavší, ale obě jsou spíš tmavožluté než oranžové; na Kuchařce se mi ale sešla spousta výborných receptů, tak já to s ní asi zkusím :) Díky
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    TYET: No, tak já ti nevím. Koukala jsem na to a bohužel není vidět celá stopka, ale asi to bude tykev obecná a tím pádem nějaký druh halloween dýně. Chytrá knížka tvrdí, že když se dostatečně okoření, dá se z nich udělat polévka nebo pyré na dýňový koláč. Přičemž menší plody tak do 2kg by na tom měly být lépe, ty větší budou už dost vodnaté... Ta barva je myslíš konečná nebo se ještě vybarví do té klasické oranžové?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tímto jsem objevila kuchařku ze svatojánu. :-))


    VODOMERKA: No, ani já... to bude asi nějaká atrakce nebo tak něco... Třeba je dřív prodají, než začnou hnít. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam